Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Крисетиг отиде денеска во Специја, додека Беса е повреден...

п.с. И пацини играше :pos:
Беса знам дека е повреден,од кога ќе се врати од повредата мислев,додека ова за Крајстиг не сум го знаел,може и подобро е така,ќе добива повеќе шанса таму.

Пацини како одиграл да не знае некој ? :icon_lol:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.328
Поени од реакции
15.587
Беса знам дека е повреден,од кога ќе се врати од повредата мислев,додека ова за Крајстиг не сум го знаел,може и подобро е така,ќе добива повеќе шанса таму.

Пацини како одиграл да не знае некој ? :icon_lol:
Стоејќи :D Ако го гледаш клипчето, ќе приметиш дека еднаш се спомнува, му засмета на својот играч изглеа хахах

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Добро бе ...и цезар го даваме ...а она гоВноно Станковиќ као БОГ и батина е да го ебам ....кој кур им е на дебиливе од управа ....ми се сере од нив

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Abramovic frli preku 500 milioni ako greasan neka me popravi nekoj pa osvoija liga sampioni na kraj.

Sea ako zel nekoi igraci i potrosill 100 milioni pak ce golta prasina od manchester utd

glavnata greska na inter ja gledam tuka po osvojuvanjeto na tripletoto trebase da se prodadat 1 ili dvajca 30 godisni igraci i da se zamat pomladi ce bese pobezbolno za gjebot na moratti (igracite bea zasiteni od tituli) sea mislam deka toa toj go svati i zatoa se ovie drasticni promeni vo klubot od upravata do igrackiot kadar
Ти, фан на Интер, му го забележуваш тоа?
Абрамович е во Челзи 8 години за кои освои 11 титули со можност за додавање на уште неколку оваа есен. Има 3 титули од Премиер, од кои првата ја освои за 3 години одкога го купи клубот. ЛШ освои 8 години од кога го купи клубот, со тоа што беше еднаш во финале и уште неколку пати во полуфинале низ годините, значи активен учесник во финишот.
Морати е во клубот веќе 17 години, за кое време има 16 титули од кои 5 во Италија, кои дојдоа последователно после дури 11 години непрекинато вложување на пари(веројатно), после една од најголемите кризи во Италијанскиот фудбал, која ефективно го остави Интер без конкуренција. Лш освоивме после цели 15 години, одкога Морати го презеде клубот.
Така да dont go down that road, ако им ги мерат така на тајкуните што дојдоа да си играат, нашиов најлошо ќе помине.

А и кој колку вложил точно е невозможно да се знае. Нема никој аутсајдер такви податоци, јас тоа можам да ти го гарантирам. Остај ги тие новинари што вадат стално информации и статистики, и некакви финансиски показатели, и за клубовите и за нивните сопственици. Тие се медиумски филтрирани квази-информации на тепка наменети за некоја определена публика со некаква агенда, како и сите други информации во медиумите. Ниеден фудбалски клуб не котира на берза ни дава јавни понуди за да мора да става во јавноста проверени финансиски извештаи, за кои ќе биде одговорен. Дури и да мора, и тогаш е скоро невозможно обичен човек да знае кој што правел со неговите средства. Тие работи се малку покомплицирани од купување на патлиџани за пари на пазар.

Дури и да се вистина тие 500 милиони и сите тие други информации, тоа само по себе не е релевантно. Релевантни се резултатите. Релевантно е во каква состојба ти е објектот на инвестирање. Сите клубови примаат пари од страна, во сите се инвестира од страна. Во сите бизнис гранки се инвестриа од страна. Тоа е нормално во економијата, така се развива таа.
Дали преку заеми од банка, заеми од мнозински акционер, зголемување на капитал, членарини на фанови, сите клубови се финансираат на ваков или онаков начин од страна.
А Абрамович е прво и основно бизнисмен и тоа многу добар. Он сам си го има на ист начин стекнато богатството и затоа знае дека ваква шанса не смее да пропушти во никој случај. Затоа сега уште повеќе ќе си го засили брендот, ќе го направи покомпетитивен клубот и ќе проба да си го задржи местото на кое толку се потеше да стигне.
Нашиве им требаа 2 години за да ја прослават тројната.
Тоа е став за фанови не за луѓе што го водат клубот.
Знаеш што направи Абрамович кога дојде. Го донесе оној Кенион, си ја зголеми фан базата, го испромовира брендот на сите страни во светот, работеше на маркетингот и оп за неколку години Челзи меѓу најбогатите клубови во светот. Сеа гледам и стадион ќе гради, ако не се лажам. Слично е и со Сити, кој тек ќе расте.

И самиот Морати и другите газди низ Италија си ги искористија своите 5 минути на катстрофален начин. Побитно им беше да седат секој натпревар на стадион него да мислат за иднината.
Челзи гради страшно конкурентен тим, еден од најдобрите во светот и ни покажува како требаше ние да постапиме во тие услови. Го земам за компарација зошто е многу сличен како клуб и како менталитет до нашиот.
И иако сите сеа знаеме што требаше да се направи, треба да се потенцира дека тоа не беше направено, баш сеа кога имаме пример за тоа.
Се слагам за старците и нивните плати, though.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.227
Поени од реакции
46.534
Челзи до лани беа промашај, по Мурињо освоија 1 голем трофеј со Анчелоти и сменија 10 тренери, нешто слично ко и Интер, инаку кај Абрамович под дифолт мораше да дојде инвестирањето зашто без истото наредна година пак мака ќе мачеа ... за да се пласираат во ЛШ, сезонава им се поклопија коцките и освоија ЛШ инаку ќе играa во ЛЕ у пакет со Интер, а ако не удреа на инвестирање ќе потонеа уште подлабоко во поглед пред Се на Сити а потоа и на Јунајтед.

Стадион нема да градат зашто не им дозволи градот, али и они имаа една долга стагнација, долга за Абрамович со оглед дека не жалеше ич пари, од слабо трошење се до ангажманот на Торес кој дојде на полусезона, инаку ако им го погледнете тимот ќе видите колку играчи има што беа дел од шампионската основа на Мурињо, уште се тука истите, уште се главни носители на играта со пар исклучоци ко Иванович.

Челзи од оваа година си ги засукаа ракавите, ама ко што реков, принудени се тоа да го прават поради Сити и Јунајтед, друг избор немаат, Интер далеку од тоа дека нема да троши летово, па минимум 50м евра ќе потрошат што у принцип е и многу кога ќе се земе овој тим во предвид, само проблемот знаеме кој е, не можат да атакуваат на имиња со јаки договори па ќе одат на тоа да создадат некоја ѕвезда ко Милан што направија со Пато или Силва па подоцна истите ќе бараат побогат договор или па ќе бидат шитнати за 40-50м евра.

Интер нашминка неколку делови од клубот со квалитетен кадар освен еден, направени се скоро сите потребни промени освен една, човекот со шеширот да биде тргнат и да биде донесен човек кој е способен во една ваква ситуација да ги склопи коцките за конкурентен тим, односно, да создаде една нова шампионска генерација.

Инаку Марино, Фасоне, договори со нови инвеститори, изградба на нов стадион, бајаги работи на тој план беа наредени летово, плус и еден од одговорните на скаутскиот тим на Удинезе е доведен во Интер а знаеме Удинезе како стои со вадење на играчи, али, уште една промена е неопходна да се направи и истата да се покрие со The One.

KTBFFH

Schutzstaffel SS
Член од
19 август 2009
Мислења
137
Поени од реакции
269
Ти, фан на Интер, му го забележуваш тоа?
Абрамович е во Челзи 8 години за кои освои 11 титули со можност за додавање на уште неколку оваа есен. Има 3 титули од Премиер, од кои првата ја освои за 2 години одкога го купи клубот. ЛШ освои 8 години од кога го купи клубот, со тоа што беше еднаш во финале и уште неколку пати во полуфинале низ годините, значи активен учесник во финишот.
.
Извинете што ви се мешам во дискусија,само сакав да те те поправам..
Роман го зема тимот пред почетокот на сезоната 2003-04 а тимот веќе се имаше квалификувано за ЛШ. Сезоната во лигата тимот ја заврши како втор после Арсенал. Следните 2 сезони (2004-05 и 2005-06) Челзи освои ПЛ,потоа неколку сезони беа второ место позади Јунајтед,2009-10 повторно освоија ПЛ,2010-11 2ро место и дури сезонава паднаа од топ 4-6то место.Плус речиси секоја сезона од неговото доаѓање тимот беше во завршницата на ЛШ (2Х финале,4Х полуфинале,1Х четвртфинале,2Х осминафинале) и освои 1 титула во истото натпреварување.
Значи дека вложувањето на Роман40 во најголем дел се исплателе и од тим кој се бореше за 5-6то место го направи тимот во еден од главните претенденти за титула во сите натпреварувања.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.227
Поени од реакции
46.534
Милито да почне вака со голови давање и во првенство,не ќе биде лошо...само повредите да не не ебат !!

Гледам и Лонго играл денеска,Мбаје...уште Беса и Крајстиг да ги прекомандуваат.
Mилито ако нема проблеми со повреди не му бега уште една сезона слична на претходната и онаа од 09-10, у тоа немам никаква сумја, минимум 15 гола дава, ја типувам на 20 плус стандард во една таква ситуација кога би ги немал тие проблеми, па да не го урочиме зашто очигледно и нареднава сезона ќе е главен носител на играта на тимов, макар и Снајдер останал тука, он е играчот број 1.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Go shitkate Maicon? u sho forma e? Da ne e pak taxi for maicon, taxi for maicon ??:icon_mrgr:

Член од
29 април 2012
Мислења
364
Поени од реакции
240
Jas kako fan na inter znam deka Promenata na inter pocna so donesuvanjeto na Hector Cuper na trenerskoto mesto toa vreme moze da se svati kako promena kaj Morrati. Do togas na trenerite im bea noseni igraci koj kako saka mozam da zboruvam za Marcelo lipi na koj mu bea doneseni jugovic, vieri , lorent blan i angelo peruci pa pak se posra od togas mislam deka inter kupuvase igraci koj mu bea potrebni da ja ostvari celta a ne koj trenererite gi sakaja. Greskata ja povtorija kaj Montari i Quaresma na koj ako se secavate Murihno insistirase da se donesat sreca imavme so Lucio posto Murihno go sakase Carvalho
Na sesrigijata site mu zameruvate ama toj od 2005 imase najuspesni transferi od kogaj e dojden moratti na celo kako sto se Lucio, Milito, Motta, Sneijder JC i Eto'o nositelite na tripletoto
zatoa velam deka treba da mu se dade sansa i verba na Branca

So segasnite promeni vo klubot jas veruvam deka so ovaa smena na generacii vo ekipata inter pak ce go osvoi skudetoto

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Jas kako fan na inter znam deka Promenata na inter pocna so donesuvanjeto na Hector Cuper na trenerskoto mesto toa vreme moze da se svati kako promena kaj Morrati. Do togas na trenerite im bea noseni igraci koj kako saka mozam da zboruvam za Marcelo lipi na koj mu bea doneseni jugovic, vieri , lorent blan i angelo peruci pa pak se posra od togas mislam deka inter kupuvase igraci koj mu bea potrebni da ja ostvari celta a ne koj trenererite gi sakaja. Greskata ja povtorija kaj Montari i Quaresma na koj ako se secavate Murihno insistirase da se donesat sreca imavme so Lucio posto Murihno go sakase Carvalho
Na sesrigijata site mu zameruvate ama toj od 2005 imase najuspesni transferi od kogaj e dojden moratti na celo kako sto se Lucio, Milito, Motta, Sneijder JC i Eto'o nositelite na tripletoto
zatoa velam deka treba da mu se dade sansa i verba na Branca

So segasnite promeni vo klubot jas veruvam deka so ovaa smena na generacii vo ekipata inter pak ce go osvoi skudetoto
Не може да живее на стара слава... Ако ги донел тогаш не значи дека сега треба се да му се прости. Не може еден трансфер да договори последниве 2 години...

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Не може да живее на стара слава... Ако ги донел тогаш не значи дека сега треба се да му се прости. Не може еден трансфер да договори последниве 2 години...
Koga nemas pari nema ni slednite 10 godini da dogovore. Koga imas pari i mesi ke go doggovoras ama nema brat4e. Gledas dogovarat igraci do 10 milioni evra. Pa i za LUkas se cenkat 25 milioni koga nekoi bogatazi ke im prdne ke dadat 40 milioni i ke go lapnat koga i da posakat. Branca e dobar ama parite se slabi.

Kajgana Shop

На врв Bottom