Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Inter: Deki, doviđenja!

Uprkos želji da do kraja odradi ugovor sa Interom i tu završi igračku karijeru Dejanu Stankoviću (33) se neće pružiti ta mogućnost. Naime, trener "neroazura" Andrea Stramaćoni nije bivšeg srpskog reprezentativca stavio na spisak igrača koji su počeli pripreme u petak i time mu jasno poručio da neće računati na njega u narednoj sezoni.

Pored Stankovića Stramaćoni se odrekao usluga još dvojice veterana, Dijega Forlana i golmana Žulija Cezara.

Stanković ima još dve godine ugovora sa "neroazurima", a prema ranijim informacijama za njega je zainteresovan engleski Vest Hem. Ostaje da se vidi da li rastanak sa Interom znači i kraj velike karijere srpskog asa ili u njemu još ima želje i energije da odigra još sezonu ili dve u nekom drugom klubu.

Bivši kapiten Crvene zvezde posle osam godina napušta "neroazure u koje je stigao iz Lacija. Za Inter je odigrao preko 230 utakmica i bio je režiser sijaset spektakularnih golova - dva sa centra protiv Đenove i Šalkea.

Член од
29 април 2012
Мислења
362
Поени од реакции
238
контрадикторен си пријателе .... ја фалиш управата и викаш дека имаме најдобра школа. без разлика што и истите играчи ни ги трошат џенова сиена киево сампдорија удинезе милан јувентус ... и притоа прециози и ло монако не дупчат и ни бараат 15 мил. за половина од наши играчи .. али океј цезар е крив.
A milo mi e so se slozuvame za prvite dve raboti
da go procitase predhodniot slicen post ce videse tamo deka napisav deka ednstven minus e sto ne najdoa trener so muda do kolena da gi stava mladincite vo prv tim

ali covek uci dodeka e ziv i se nadevam samo deka strama e coekot so golemi muda

I ce ja podrzuvam cistkata na igracite koj igraat fudbal bez motivacija pa nema da ni se slucuvaat porazi od novara lece ostanata drugoligaska bagra
--- надополнето: 6 јули 2012 во 20:23 ---
Opa super i stanko si ide
Ekstra

Член од
23 август 2010
Мислења
39.348
Поени од реакции
113.591
Da da taka si i mislaah so edna noga da igra, koga igrase so 2 nozi bejl go pretrcuvase kako spidi gonzalees.I daj pomiri se veke so toa oti vo inter gi nema najdobrite igraci oni sto ti uste gi baraas vo zatalkanata 2010 godina. history brat4e history.A dzonatan mozebi ne e dostojna zamena ama ima 24 godini a taj ima 30+, ne vikam deka e dostoen ama ima predispozicii i da go pomine za nekoja godina.
Абе немој Џонатан да ми го спомнуваш, тој не му е ни до колена на Маикон, убаво ти реков, без една нога да игра Маикон ќе е подобар од 90% од десните бекови у светот. И зашто не сакам да се продаде т.е. избрка Маикон? Зашто веќе коа се праи чистка, избркај го тој што не е потребен и што цица многу пари а дреме на клупа и е на штета на тимот. Пример Станкович и Киву, првиот зема 3 милиони годишно, а вториот 2.5, тоа значи се 5.5 во една година. Па остај го Маикон а нив двајца избркај ги, ем тимот ќе е поквалитетен ем повеќе ќе заштедат. А они што праат? Го бркаат Маикон( ова ко пример го кажувам, не е уште избркан) а ги оставаат Киву и Станкович кои го цицаат буџетот. Тоа сакам да ти го појаснам, и на тебе и на Алекс.
Инаку неам ништо против да го шитнат Маикон али да донесат некој квалитетен десен бек, а не Ванче Шиков да ми го донесат...

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
stefan-kobe
Самиот тренер Страмачиони изјави дека го сака Киву во својата екипа и најверојатно го планира како стопер,што уште не е јасно тука?
Можеби на другите не смета,само според мене глупо беше што Цезар го бркаат...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.348
Поени од реакции
113.591
stefan-kobe
Самиот тренер Страмачиони изјави дека го сака Киву во својата екипа и најверојатно го планира како стопер,што уште не е јасно тука?
Можеби на другите не смета,само според мене глупо беше што Цезар го бркаат...
Не бе Киву го дадов ко пример. Еве Кордоба до пред месец дена тоа го правеше, само цицаше милиони од буџетот на Интер а не влагаше во игра ни на Тим Трофео купот.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Можна формација за следната сезона

Inter (4-3-3):
Handanovic; Debuchy, Samuel, Silvestre , Nagatomo (Cissokho), Paulinho , Guarin, Cambiasso, Sneijder (Lucas), Milito, Palacio

Ако ги донесат болдираниве...частам све живо и диво во Кадмо :D

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Абе немој Џонатан да ми го спомнуваш, тој не му е ни до колена на Маикон, убаво ти реков, без една нога да игра Маикон ќе е подобар од 90% од десните бекови у светот. И зашто не сакам да се продаде т.е. избрка Маикон? Зашто веќе коа се праи чистка, избркај го тој што не е потребен и што цица многу пари а дреме на клупа и е на штета на тимот. Пример Станкович и Киву, првиот зема 3 милиони годишно, а вториот 2.5, тоа значи се 5.5 во една година. Па остај го Маикон а нив двајца избркај ги, ем тимот ќе е поквалитетен ем повеќе ќе заштедат. А они што праат? Го бркаат Маикон( ова ко пример го кажувам, не е уште избркан) а ги оставаат Киву и Станкович кои го цицаат буџетот. Тоа сакам да ти го појаснам, и на тебе и на Алекс.
Инаку неам ништо против да го шитнат Маикон али да донесат некој квалитетен десен бек, а не Ванче Шиков да ми го донесат...
Маикон со моменталната состојба која се наога е најлошиот можен десен бек во светот. зачи за кур не го бива,а ти колку и да го бранеш тоа е реалноста. После 2010 година ништо не покажа,едноставно го болеше кур и не се ни трудеше.

Член од
29 април 2012
Мислења
362
Поени од реакции
238
ocigledno morati svati deka od tie so sedea na klupa nema fajde pa resil ovaa godina da gi izbrka

Maikon ima sigurno uste 2 godini dobar fudbal no ne vo inter nema motiv tuka da igra ja ne znam ako toa ne go svacate!!!

zatoa treba da si odi

Osecam i maikon bil kritikuvan na forumov koga dojde od monaco

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Inace Maikon ovie denovi treba da potpise so Celzi koi na Inter ke mu platat od 6-8 milioni evra.

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.535
Поени од реакции
4.377
Не се замарајте, јас ќе го извадам интер од ова срање наредната сезона

ristovski32.JPG

Chill the fuck out bitches, i got this :pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.920
Поени од реакции
44.928
Паулињо наводно го договориле, ако е точно ова, браво за Аусилио, вака се работи, а не да се оди на шетња у друг континент.

N

Nicky Santoro

Гостин
Колку е платата на ханданович а колку беше на цезар (4,5)?
Доколку заштедиме барем 1,5-2 милиони по сезона јас сум за бркање на цезар.И пред да ме нападните размислете на киксовите кои ги има направено последниве 2-3 години.Да, да тој е класа голман ќе речете, ама за 4,5 милиони?Доколку има добра разлика во годишната плата ја би за ханданович сепак е добар голман а и помлад е 4-5. Доколку ханданович е донесен за приближна плата си го повлекувам предходно кажаното.
За мајкон незнам како да гледам на работава.Од една страна ќе добиеме пари од трансфер + ќе заштедиме 2,5-3 милиони годишна плата.Џонатан ако не се лажам земаше под 1,5м годишно.
Од др страна квалитетот нормално ќе се изгуби ама кога можеме да земеме пари од мајкон сеа незнам зошто се думаме.Ако не го продадеме сеа ќе не цица наредни 3-4 години исто како и кордоба,станко а формата сигурно ќе му падни.Сеа незнам колку може да се потпреме на џонатан таму,ама и мајкон пред да дојде мислевме дека капитенот е незаменлив на десен бек.
Што и да прават Станко да го избркаат неможам да го гледам па уште 2,5-3м колку ги тепа таму за да се гини по теренот :eek:
Кога може да се продаде цезар кој беше еден од клучните играчи зошто да се даваат пари на копуков кој е повеќе минус одколку плус за клубот.
Нагатомо нема да го продадат и тоа сум прилично сигурен.Не е бек за клуб како интер ама добар е за замена и за против помалите екипи.Гледајќи како играме на пазарот последниве 1-2 сезони нагатомо дури е и премија за играчите како мудингаи.
За паулињо незнам дали се само шпекулации али ако го доведат (y)
Во цела оваа ситуација ми е чудно како Снајдер не го спичкаа некаде :D
Изгледа заради тоа што Џенова нема АМЦ за продавање :(
кога ја гледам одбранава
Џонатан-самуел-силвестре-нагатомо ми се повраќа.Од каква одбрана пред 2 години дојдовме на ова дереџе.Со оваа одбрана ќе јадеме по 2 гола секоја утакмица МИНИМУМ
Нагатомо како што е во филм влезен дека е лево крило , има да шиба промаја назад упм.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
INTER KUPIO PAULINHA !?

José Eduardo Savoi (poznati Brazilski novinar) je na Twiteru napisao da je sve dogovoreno između Corinthiasa i Intera.Naime,on navodi da je Inter sve dogovorio i da se samo ceka zvanicna objava transfera Paulinha u Inter.

Kajgana Shop

На врв Bottom