Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Snajder je na prodaju !

Stramaćoni potvrdio da je Snajder na prodaju ako prava ponuda stigne. Posle Evropskog prvenstva i loše sezone Intera malo je verovatno da će do toga i doći.

Andrea Stramaćoni kaže da je Snajder okosnica njegovog tima, ali da ne može da stavi veto na njegovu prodaju.

"Snajder je sa tehničke i taktičke strane najbitniji za naš tim, ali ja ne mogu da kažem da nije na prodaju" - rekao je Stramaćoni.
"To nije u mojoj nadležnosti. Ja bih samo zamolio Predsednika da dobro razmisli pre te prodaje ukoliko do ponude dođe"
Stramaćoni pravi novi Inter. U sklopu podmlađivanja ekipe je odlazak Lusija i Forlana, kao i puštanje niz vodu Žulia Cezara.
"U kontaktu smo sa predsednikom klub. Nijedan igrač neće doći koga nismo tražili. Bitno je da dovedemo igrače koji mogu da unaprede našu igru.
Žulio Cezar? On je jedan od najboljih golmana sveta i njegova vrednost ne dolazi u pitanje. Inter ipak ima pravo da donese odluku koja je u najboljem interesu kluba" - tvrdi Stramaćoni.
"Imamo novu ekipu koja se kreira po mojim zamislima. Moramo biti spremni za manje od 25 dana. Liga Evrope nam je bitna. Želim motivisanu ekipu, ekipu koja želi da radi vredno i da promeni sliku od prošle godine.
Pričaćemo na terenu."

--- надополнето: 7 јули 2012 во 21:00 ---

39 and still perfect :cuc:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.318
Поени од реакции
15.571
Која глупост е ова со изјавата на Страма... Толкуваат како им одговара... Мислам дека стигна и демант, само не знам дали од самиот Страма или пак медиумиве поврзани со Интер ја исправаат „ненамерната“ грешка на другите медиуми... Спасов не ставај вакви глупости, те молам...

Член од
15 февруари 2012
Мислења
794
Поени од реакции
633
Паулињо од Коринтијанс што освои Копа Либертадорес така? Ако за него збориме ја ги изгледав двете утакмици во финалето и не беше нешто посебно дечкото да се издвои ама за негова позиција не се ни очекува нешто повеќе.
Добар пасер дефинитивно, не само на мал простор туку и оние split-defence пасови 2-3 пати ги направи на вториот натпревар.

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
Паулињо од Коринтијанс што освои Копа Либертадорес така? Ако за него збориме ја ги изгледав двете утакмици во финалето и не беше нешто посебно дечкото да се издвои ама за негова позиција не се ни очекува нешто повеќе.
Добар пасер дефинитивно, не само на мал простор туку и оние split-defence пасови 2-3 пати ги направи на вториот натпревар.
И Чави има само пасови, прегледност на терен и кондиција па партал прави, нас многу ни е потребен таков калибар на играч! Мора некој да ги дистрибуира топките до Весли, а оттаму Весли има избор да подава на 2 крила и еден шпиц и опцијата шут ! Ќе се најде Паулињо, може да се собере !

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
море остајго паулињо напиши која ти е таа на аватар..жестока конкуренција ми си да си е*иш веко:D:D

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Transfer Paulinha je dogovoren. To je potvrdio i njegov agent:
"Paulinho će igrati za Inter, to je sve definirano. Mogu ponoviti opet. ". Ovaj transfer vrijedan je 8-9 miliona.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=57488

5 милиони го делат Интер од доведувањето на Лукас.Ајде дедо Морати додади уште 5 милки,па од продажба на дресови ќе ти се вратат парите ;)
Не верувам дека Морати е спремен да издвои толку пари, освен ако не биде продаден Снајдер.
Очекувајте да бидат потрошени онолку колку што ке се заработат од продажба...

Се надевам дека грешам, со новите засилувања како Гуарин, Паулињо, Лукас, Паласио и ако остане Снајдер мислам дека повторно ке бидеме конкурентни за титула. И се разбира одбраната да е на ниво.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Ни треба уште еден центар фор,и тоа класа играч само со Милито неможе да се остане.И се надевам дека Морати ке донесе,и бекови такоџе али знаеме дека на 2ва дена пред крајот на трансфер пазарот Морати го отвара кесето :)

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Не верувам дека Морати е спремен да издвои толку пари, освен ако не биде продаден Снајдер.
Очекувајте да бидат потрошени онолку колку што ке се заработат од продажба...

Се надевам дека грешам, со новите засилувања како Гуарин, Паулињо, Лукас, Паласио и ако остане Снајдер мислам дека повторно ке бидеме конкурентни за титула. И се разбира одбраната да е на ниво.
Што знам,јас мислам дека ќе се земе Лукас,а Паласио ќе се пресели во нападот,рамо до рамо со Милито.
Вака според имињава и колку што дозволуваат можностите,мислам дека Интер да кажеме добро се засили,уште да се земе некој на местото на Нагасаки,а на спротивната страна да се форсира Фараони ако не оди одма за Удинезе,бидејќи нели Удинезе има 50% од него како дел од трансферот на Хандановиќ.
Ако Удинезе сакаат да го земат,нека се форсира Џонатан,мада според мене не е калибар за Интер.
За да бидеме конкуренти за титулата треба да имаме одбрана на ниво,во Италија јака одбрана=борба за скудето.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
chetvrtok-nedela

koj samo ke gi slusha kako toa deka se umoreni i zatoa izgubile...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.040
Поени од реакции
1.164
Што знам,јас мислам дека ќе се земе Лукас,а Паласио ќе се пресели во нападот,рамо до рамо со Милито.
Вака според имињава и колку што дозволуваат можностите,мислам дека Интер да кажеме добро се засили,уште да се земе некој на местото на Нагасаки,а на спротивната страна да се форсира Фараони ако не оди одма за Удинезе,бидејќи нели Удинезе има 50% од него како дел од трансферот на Хандановиќ.
Ако Удинезе сакаат да го земат,нека се форсира Џонатан,мада според мене не е калибар за Интер.
За да бидеме конкуренти за титулата треба да имаме одбрана на ниво,во Италија јака одбрана=борба за скудето.
Паласио е повеќе крило или втор шпиц а Страмачиони знаеме дека преферира 4-2-3-1 значи ке игра позади Милито.
И тука потребно е уште едно засилување мора некој да ја покрива позицијата на Милито. Можеби и Лонго ке добие шанса но ризик е да се остане само со 2ца класични напаѓачи.

Мене ми се допаѓа Џонатан. Ако Нагатомо е доволно добар да игра во Интер, Џонатан треба да биде недопирлив во првиот тим :)
Го гледав повеќепати минатата сезона и мислам дека треба да му се даде шанса и во Интер.
На местото на Маикон ке дојде еден од Коларов, Сисоко и како се викаше тој французинот... Десно Занети\Џонатан а лево Коларов\Јуто, бековксите позиции ни се обезбедени.

Во таков случај треба да бидеме презадоволни од овој трансфер период.

Но еве проста математика зошто според мене тешко да се оствари тоа.
Еве само за споредба од прилика сумите кои се потрошени за засилувања:
Гуарин за Мота, Паласио за Пандев, Коларов за Маикон, Дестро за Кастиљос, Паулиљо за Пацини.
Најголем дел од играчите кои доаѓаат ке земаат двојно помала плата од оние кои заминаа + од раскинувањето на договорите на Фолан, Лусио и како што се шпекулира на Станкович и Цезар да се заштедат околу 20 и со тие пари да се купи Силвестре 2(+6 ако го откупиме наредна сезона), Ханданович 10, Поли 5. И сепак колку и да се од рака бројките Морати ке мора да инвестира уште околу 30 милиони за најголемото засилување Лукас, што е спротивно на политиката на штедење и покривање на загубите на клубот.
Неиграњето во лига на шампиони дополнително ги зголемува загубите и затоа не сум оптимист за толку добар трансфер период.
Освен тоа по толку плукање повторно ке треба да се крстиме во Бранка :D

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
Колку јас што гледам по медиумите нема никаде заинтересираност од Интер за десен бек, што значи дека таа страна ќе биде покриена од Џонатан и Нагатомо, тука нема купување! А за лев бек, читав некаде дека Интер е многу блиску до потпис со Сисоко од Лион, јас би бил задоволен со овој играч (млад е (24), брз, има техника, потсеќа на Евра по малку . За Лукас не се секирајте доаѓа во Интер, додека вториот квалитетен шпиц ќе биде Дестро !

Kajgana Shop

На врв Bottom