Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.874
Поени од реакции
116.158
Цццц добра политика било Маикон и Цезар да се избркаат... Маикон со една нога да игра ќе биде најдобар десен бек во светот и во него сигурно има уште 2-3 добри сезони, ама не бе они на плати ќе штеделе. Ај разбирам што сакаат да штедат тоа е нормално ама у тимот ти седат Станкович кој зима 3 милиони годишно, Киву кој зима 2.5 и ти наоѓаш некоја скапана логика да ги бркаш Маикон и Цезар. Епа нема логика да ти ебам управата неспособна. Ако го сметаат Џонатан за достојна замена за Маикон нека си брцнат у око сите до еден, безкичмењаци.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Цццц добра политика било Маикон и Цезар да се избркаат... Маикон со една нога да игра ќе биде најдобар десен бек во светот и во него сигурно има уште 2-3 добри сезони, ама не бе они на плати ќе штеделе. Ај разбирам што сакаат да штедат тоа е нормално ама у тимот ти седат Станкович кој зима 3 милиони годишно, Киву кој зима 2.5 и ти наоѓаш некоја скапана логика да ги бркаш Маикон и Цезар. Епа нема логика да ти ебам управата неспособна. Ако го сметаат Џонатан за достојна замена за Маикон нека си брцнат у око сите до еден, безкичмењаци.
Da da taka si i mislaah so edna noga da igra, koga igrase so 2 nozi bejl go pretrcuvase kako spidi gonzalees.I daj pomiri se veke so toa oti vo inter gi nema najdobrite igraci oni sto ti uste gi baraas vo zatalkanata 2010 godina. history brat4e history.A dzonatan mozebi ne e dostojna zamena ama ima 24 godini a taj ima 30+, ne vikam deka e dostoen ama ima predispozicii i da go pomine za nekoja godina.

Член од
29 април 2012
Мислења
364
Поени од реакции
240
Samiot morati kaza deka zgresil so transferite proslata godina i kaza deka snosi del od vinata (toa sigurno go osetil malku poveke vo negoviot dlabok gjep)

Zatoa sea ima takvi promeni vo klubot

I NIKOJ Povtoruvam NIKOJ nema da me ubedi deka INTER poveke bi napravil so JC Maikon Lucio Forlan Stankovic

otkolku so igracite so sea se doneseni

a kolku upravata e sposobna ili ne

Napisav pogolem post ponazat potrazetego

Inter so ovaa uprava e vo top 5 klubovi po osvoeni tituli poslednite 10 godini
Inter so ovaa uprava ja ima najdobrata mladinska skola

I dosta mockovci kako vas gi vregaa

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Samiot morati kaza deka zgresil so transferite proslata godina i kaza deka snosi del od vinata (toa sigurno go osetil malku poveke vo negoviot dlabok gjep)

Zatoa sea ima takvi promeni vo klubot

I NIKOJ Povtoruvam NIKOJ nema da me ubedi deka INTER poveke bi napravil so JC Maikon Lucio Forlan Stankovic

otkolku so igracite so sea se doneseni

a kolku upravata e sposobna ili ne

Napisav pogolem post ponazat potrazetego

Inter so ovaa uprava e vo top 5 klubovi po osvoeni tituli poslednite 10 godini
Inter so ovaa uprava ja ima najdobrata mladinska skola

I dosta mockovci kako vas gi vregaa
контрадикторен си пријателе .... ја фалиш управата и викаш дека имаме најдобра школа. без разлика што и истите играчи ни ги трошат џенова сиена киево сампдорија удинезе милан јувентус ... и притоа прециози и ло монако не дупчат и ни бараат 15 мил. за половина од наши играчи .. али океј цезар е крив.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Има ли бе некаква опција за да не можам да го читам овој дибеков Aleks_mkd ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Syn пеер, дај пишувај од твој јузер, не го користи Алекс :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.591
Syn пеер, дај пишувај од твој јузер, не го користи Алекс :)
Pa sea go vidov postot pogore negov, ima dosta raboti sto sum gi pisal na temava a ne se poklopuvaat so toa :), ko na primer Maikon, za koj ubeden sum deka i so leva noga da igra ke e podobar od negovata zamena sto ke ja donesat, Faraoni za zal nema da bide del od Inter naredna sezona inaku bas nego sakav da go vidam tamu.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Pa sea go vidov postot pogore negov, ima dosta raboti sto sum gi pisal na temava a ne se poklopuvaat so toa :), ko na primer Maikon, za koj ubeden sum deka i so leva noga da igra ke e podobar od negovata zamena sto ke ja donesat, Faraoni za zal nema da bide del od Inter naredna sezona inaku bas nego sakav da go vidam tamu.
Тоа е сегашниот ти, пораншениот ти поинаку мислеше за маикон :)

Ајде, слушам и Станко ќе си одел/пензионирал, се ќе им простам ако тоа се случи, се...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.242
Поени од реакции
46.591
Тоа е сегашниот ти, пораншениот ти поинаку мислеше за маикон :)

Ајде, слушам и Станко ќе си одел/пензионирал, се ќе им простам ако тоа се случи, се...
Ne be, ne pamtam da sum mislel nesto poinaku za nego, inaku bev za prodazba negova toa ne go sporam, ama onaa od 30m evra, znam togas vikav, samo desen bek e, nisto poveke, 30m evra za desen bek ihaaa, puna kapa, vaka sega samo uste eden front ke otvorat na transfer pazarot za taa pozicija, a treba da se shminka i sredinata i napadot, bajagi i toa.

Inaku i Stanko ke si odi, ama ajde sea malce realno da gledame, dali zasluzuvaat vaka da se oprostat i on i Julione ? Imaat legendaren status i dvajcava tuka, na nisto ne lici ova sto nemaa prilika da se pozdravat od svoite fanovi na prvenstven mec. Bar prijatelska neka zakazat na Meaca za da ovie imaat kakva takva prilika da se pozdravat so fanovite.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Дури и Мудингаи ? :pos:
Тој прв, особено ако игра пред Камби кој искрено не можам повеќе да го гледам...
Ne be, ne pamtam da sum mislel nesto poinaku za nego, inaku bev za prodazba negova toa ne go sporam, ama onaa od 30m evra, znam togas vikav, samo desen bek e, nisto poveke, 30m evra za desen bek ihaaa, puna kapa, vaka sega samo uste eden front ke otvorat na transfer pazarot za taa pozicija, a treba da se shminka i sredinata i napadot, bajagi i toa.

Inaku i Stanko ke si odi, ama ajde sea malce realno da gledame, dali zasluzuvaat vaka da se oprostat i on i Julione ? Imaat legendaren status i dvajcava tuka, na nisto ne lici ova sto nemaa prilika da se pozdravat od svoite fanovi na prvenstven mec. Bar prijatelska neka zakazat na Meaca za da ovie imaat kakva takva prilika da se pozdravat so fanovite.
Односот им е катастрофа...

Станко треба да го продадат, или да се раскине договорот, не знам зашто не се почна од него кога веќе 3 години наназад не игра ништо, а се ослободуваме од играчи кои се уште се добри за тимот...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ako na Cezar mu raskinuvaat i na Lucio, ne znam shto treba na Stankovich, Kivu, Samuel i Zaneti da im pravat, osven ubijat onaka bavno.

Znae nekoj zoshto ne e povikan nagatoko? :D sea vidov /// mater negova bavna i niska

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Ај да си го кажам моето мислење за целава ситуација околу Интер летово. (долго ќе биде:))
Прво, ги читав интервјуата на Морати за весниците кои сега редовно си ги дава и она што ми се свиѓа е што ако ништо друго барем почнува да се менува терминологијата што ја употребува кога збори за политиката на клубот. Се употребуваат зборови како "проект" "стратегија", се збори за работи за подолг рок, како поактивно вклучување на млади играчи во тимот, зборовите повеќе оставаат впечаток дека моделот на работење е повеќе инспириран од бизнис логика. Да бидам искрен, мене тоа ми е прва желба за иднината за тимот и не ни имав надеж дека во брзо време нешто слично би се случило.
Етичките и филозофските аспекти на страна, ако не си го менуваш бизнис-моделот во склад со времето во кое функционираш, тогаш ќе си останеш во периферија.
Не знам дали стварно сезонава нешто променила во некои глави или некој сугерирал од страна, ама ако она што се продава по медиуми е вистина, ја ќе бидам задоволен со тој плански дел, дури и да значи дека резултатите ќе дојдат после некое време.

Ама прашање е колку се тоа што го збори Морати е вистина. Од една страна имаа некои промени во менаџментот и се нешто по радикални чекори се влечат, ама од друга страна овие изјави се кажувани скоро секое лето и секое лето на еден начин завршуваат. Друга работа е што работите што се зборат и оние што се прават се секогаш различни (летово исто, ќе пишам подоле што мислам). Трета работа е што досега искуството од овие 15 години со него на чело, не дава сигурност дека ќе знаат да го изменаџираат се тоа.
Колку и да неќеме да признаеме, нас најголемиот успех во перформанси ни дојде во "неприродни" услови, не во ситуација кога имало јака конкуренција и квалитет.

Второ, идеите, плановите колку и добро да се направени, немаат практична вредност, ако нема квалитетна имплементација. Тоа ни е проблемот и тоа е она што ме нервира ова лето, зошто имплементација на се она што се збори и што наводно е планирано или нема или е крајно лоша и нерационална.
Прво кратењето на платите. Не ми е јасно по кој критериум се бркаат некои играчи, а некои се недопрени, зошто перформансот сигурно не е критериум. Маикон, Лусио, и Цезар немаа најдобри сезони, ама па тоа важи и за Камбијасо, Самуел, па и Занети, Станкович па беше подвижна катастрофа. Платите им се скоро исти со некои кои беа или се бркани. Плус во исто време се дојдени во тимот и незнам со што едните, повеќе заслужуваат нешто од другите. Полошо е што овие што се продаваат се можеби и потешко заменливи од тие што остануваат.
Посебно ова со Цезар ја ич не го разбирам. Не знам каде се штеди овде, кога платата нето на Цезар, е помала од тоа што би дошло годишно како плата и амортизација на Ханданович. А и голманска позиција воопшто не беше во прашање кога се збори за квалитет.
Друго нешто е тоа што алтернативите за играчите се или многу сомнителни (Паласио, Силвестре, Дебуши) или се срање (Габи) и се во принцип втори или трети алтернативи по редослед, што значи дека квалитетот на тимот е опасно загрозен. А тоа беше приоритет, не само да се сменат некои играчи туку да се зголеми квалитетот и да се дооформи тимот. Тука е проблемот што играчите не се бираат за делови од тимот каде ни фали квалитет или воопшто ни фали тип на играч , имајќи во обзир што се бара тип на играч на Мудингаи, на пример.
Младите па од друга страна, носат други проблеми. Прво несигурно ниво на квалитет, второ немање искуство со вметнување на млади во тим, успешно. Трето што ако носат преголем товар, можат да искочат жртвени јагниња, ако и се ставаат на јавноста очекувања за титули.
Со еден збор, носат несигурост.

И на крај, во врска со финансиската состојба, иако е широка тема, ќе кажам на кратко што мислам посебно за еден дел што преставниците на клубот го потенцираат во јавноста.
Реториката се насочува кон тоа дека, фановите треба да бидат интелегентни и без големи очекувања, што во превод значи дека треба да мислиме дека е природно тоа што они се самите заглавени во проблемите во кои што се, зборено конкретно за Интер, ама и за цела Италија. Како да е тоа состојба која е таква дадена и ние треба да си ја прифатиме, без бунење. И иако тоа им е работа на таквите луѓе, сепак е малку чудно да го бараш тоа од навивач.
Никој не им е крив и на Морати и на Берлускони и на другите, за тоа што они самите ги заглавија клубовите во текот на овие две декади, во гомна до гуша и што работеа со нив како што се работело со претпријатијата во комунизмот. Тоа што ги поврзаа клубовите со нивните дејности и што ги донесоа да бидат зависни од работи од кои не треба да бидат зависни е нивна грешка.
И навивачите имаат право да се бунат за тоа. Никаква благодарност не ги спасува од тоа. Не само што никој не им должи благодарност, туку и они должат извинување, на цела фудбалска Италија.
Затоа нека си ја понесат одговорноста за тоа што го правеле, а не со ПР трикови да се обидат ја пренесат топката.

Volta

Џонтра Волта
Член од
5 јуни 2012
Мислења
89
Поени од реакции
82

Порака од навивачите на Интер: "Жулио Цезар е недопирлив, Бранка замини си". Ехеее сеа ви текна кога веќе се' упропасти и се напуни со шешири и капутчиња на сметка на Интер...

Kajgana Shop

На врв Bottom