Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Ne sakam u inter da vleze nekoj ARAP arapite kupija klubovi niz cela evropa i kolku tituli osvoija mislam 1 so man city i toa da ne ja namesteja pak nemase da bidat sampioni
И јас не сакам ама логиката не ти е на место. Тие освоија една титула во најсилната лига со клуб кој никогаш немаше да освои титула и кој во моментов е толку играчки надмоќен што Манчини успеа за тесно да го тепа Ферги :). ПСЖ со онаа политика за брзо време ќе се шета во француско првенство и ќе биде вториот арапски клуб кој ќе биде во врвот во фудбалска Европа. Секогаш има и фејл арапи како оној во Малага или Фулам (макар што Фулам беше клуб од 4-та лига па сега кога ќе размисли човек...)

Како и да е, не сум за арапите, сум за нов стадион, повеќе приходи и клуб кој ќе може да си дозволи 2-3 играчи од рангот на Снајдер, Маикон, Ето итн... кои ќе го носат тимот на грб.

Член од
29 април 2012
Мислења
364
Поени од реакции
240
Za nov stadion sum i jas toa e vistinskoto resenie!!!

Arapite neka si sedat doma i nas neka ne ne cepkaat ce bide inter konkurenten i bez niv
kako so gledam morati svati deka treba da ima smena na genareacii

Citam silvestre potpisal za inter Znaci nasiot transfer gury Branka kako sto napisav pogore uspeal da se oslobodi od lucio.

Idemo dalje uste 4 igraci JC Maicon Stankovic i Forlan

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ај наброј ми ги тие 10 дефанзивци,ама пази Интер нема да фрли повеќе од 10 милки,па сеа ти види.
Не верувам ни дека го имаш гледано Мусачо.
Дечкото може на грб да ги качи и Лусио и Киву и да ора по терен.
Последнава година беше тапа како и цел тим на Виљареал,ама затоа претходната сезона на грб го однесе Виљареал до ЛШ. :sneaky:
го имам гледано како не ... од цел тим убедливо меѓу најслабите во виљареал ... ок за 2 - 3 мил да биде 4 играч може ама киву веќе го задржаа за ротација така нема потреба да жалиме за него.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Ne seuste, ama i da otide, toa nema da ima nikakva vrska so Inter, ovoj pat Presiozi si go lapna i toa e toa, kako i da e seuste e vo sostvenost na Genoa pa kolku sto odlucuvaat Siena za nego odlucuvaat i oni, bez amin od Presiozi nikade nema da otide.

Sega samo pregovorite za nego se komplikuvaat, i sigurno poveke ke cini od predvidenoto, zatoa tuka e Branka, pola mladinski pogon da go razdava gaga pa za 3 godini da go vraka za 10m evra po igrac ... minimum 10m evra.

Штом Сиена (читај Јувентус) се умешале за да го откупат целосно,рачунај дека не е наш.
Моментално Интер нема ни репутација,нема ни кеш со кој може да привлече добри играчи макар за италијанско првенство,а камоли за во Европа.
Тоа е реалноста,Морати колку што го издигна,толку и го спушти клубот на ниво на Шкендија Арачиново.
Бранка колку што направи добри и паметни трансфери,толку и се усра...па и повеќе,пун е со гомна,до гуша.

А и во врска со Арапите,не ме разбирајте погрешно,јас не сакам целосно да го купат Интер,туку Морати да има некаква потпора што се однесува до парите за трансфери.
Значи место моменталните пример 50 милиони евра,со некој фин Арап во борд на директори би имале 100 милиони за трансфери.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 13:44 ---
го имам гледано како не ... од цел тим убедливо меѓу најслабите во виљареал ... ок за 2 - 3 мил да биде 4 играч може ама киву веќе го задржаа за ротација така нема потреба да жалиме за него.
Последнава година да,што беше слаб,беше.
Исто како и целиот тим на Виљареал.
Болдот највеќе боде очи кај мене,ротација со 33 годишен играч кој што има озонска дупка во главата и многу паничи.
Па за тие 6-7 милиони што ќе ги земе Киву за две години,МусаЌо ќе дојдеше одма,ама Бранка го имаме моментално...

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Не знам зошто не се обидат со Вертонген. За него може да се каже дека ке биде големо засилување во одбраната.
Најверојатно ке замине во Тотенхем за околу 10 милиони евра.
Имаме 7 за Силвестре немаме 10 за Вертонген?
Одбраната е најважна, најдобар пример е Јувентус сезонава, одбраната им донесе скудето.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Не знам зошто не се обидат со Вертонген. За него може да се каже дека ке биде големо засилување во одбраната.
Најверојатно ке замине во Тотенхем за околу 10 милиони евра.
Имаме 7 за Силвестре немаме 10 за Вертонген?
Одбраната е најважна, најдобар пример е Јувентус сезонава, одбраната им донесе скудето.
еххх зошто не обидат ... до лудило ме доведоа со некои бизарни потези кои ги тераат а се надвор од границите на разумот или така делуваат на прв поглед. не се ни труди да ги разбереш ќе добиеш мигрена.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
Од секогаш било така во Италија, нападот е оверратед, ние го осетивме зошто ептен останавме со еден напаѓач и три камења. Инаку имаш одбрана, помалите екипи можат да те мразат, си ги тепаш минимално и собираш поени.

Кај нас има еден проблем (ок, има милион, ама овој јас го ставам на прво место последниве две години) а тоа е што ние си играме трансфери цело лето, зошто ни е интересно. Тимот треба да се состави и да почне да се уигрува, тоа е поважно од било кое засилување. Ние ќе заштедиме нешто со долги преговори и ценкања, ама ќе го платиме во бодови. Бодовите значат пари, и долгорочно ние пак сме во зијан.

Зборот ми е, подобро да не купат ниту еден во одбрана, отколку да купат двајца и продадат тројца кон крај на август. До тоа време оваа одбрана ќе се уигра. Еве за Маикон пример. Знаат дека ќе си оди, а ниту му нудат преговори да остане за помала плата, нити пак пратиле нешто во Мадрид за размена. Тоа е еден ден работа: Даглас сине, ќе играш ти за 3 милиони уште 2 години? Да? Супер! Не? Фаќаш телефон, го бараш Мурињо да видиш кој од неговите не му треба,земаш шеширот и одиш во Мадрид на муабет. Ако има нешто, има, ако нема, го затвораш тоа поглавје и бараш друго решение.

Стварно не знам зошто ги плаќаат...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.891
Поени од реакции
116.216
Уште еднаш сме поразени од страна на градскиот ривал, овој пат во дуелот за АЧЕРБИ. What a fucking win. :D
Инаку шала на страна али и јас не сфаќам кој им е филмот со таа ко-сопственост, со тоа 50-50, откупување на едната половина од некој фудбалер за 1 милион па после година две другата ја откупуваме за 10 милиони, стварно не капирам.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Гајле ми е за Ачерби, никогаш не сме го ни барале, Силвестер ќе го донесат.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Dali nekoj tuka go sledel Longo sezonava kako igra (po strimovi and shit)? Zatoa shto na inter.ti kazhuva deka dal 8 gola vo cela primavera sezona. Destro, Alibec, Napoli na vremeto imaa po minimum 17/18 gola, i koga oni ne gi bidna za da im se dade shansa odma, ne znam zoshto nekoi tuka go silaat tolku mnogu Longo osven ako ne go imat gledano kako igra nad 10 natprevari i znaat shto zborat.

So vakvi igrachi shto barame podobro si vikam nikoj da ne kupime nego vaka...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Dali nekoj tuka go sledel Longo sezonava kako igra (po strimovi and shit)? Zatoa shto na inter.ti kazhuva deka dal 8 gola vo cela primavera sezona. Destro, Alibec, Napoli na vremeto imaa po minimum 17/18 gola, i koga oni ne gi bidna za da im se dade shansa odma, ne znam zoshto nekoi tuka go silaat tolku mnogu Longo osven ako ne go imat gledano kako igra nad 10 natprevari i znaat shto zborat.

Јас имам изгледано околу 10тина, можда нешто помалце. Не знам првиот дел од сезоната како го изиграл, на втората беше одличен. Нема врска головите, да си го гледал ќе знаеш за што збориме.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655

Ѕирни ги хајлајтсиве
Новата генерација - светло на крајот од тунелот

Значи малиот е ѕвер според мене, убиец е, види утакмицата со Милан доволно е да ти стане јасно. Покрај тие со Олимпик Марсеј како ја пратеше акцијата на Беса за гол. Двата волеи со Ајакс (пречка) и со Милан (гол) после 100-та минута, Пацини може само да ги сонува. Малиот да беше место него при крајот на сезоната кога гаѓаше гулаби, 5-6 бода плус ќе имавме како ништо.

Да не должам - детево е топ, не за џабе запнаа да го откупат целосно, знаат дека за некоја година ќе треба да платат 10+ за половината. Да игра во Арсенал сега ќе биде прва постава. Сепак, му треба време да се прилагоди на Сериа А, многу ќотек ќе јаде од дефанзивците.

Kajgana Shop

На врв Bottom