Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
Moj став е дека доколку замине Мота а ќе замине ќе дојдат во пакет Кучка и Велосо од Џенова, а ние ќе им го пратиме во обратна насока "ѕверот" Мунтари ! И патем ќе дојде уште некој просечен напаѓач, дај боѓе да го вратат Дестро, убива малиот !

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Kolku lesno se impresionirate znachi... Destro go barate a Kastanjos e 6 pati podobar :), isto taka ne znam zosto gledate dostojni igrachi vo Kucka i Veloso. Nesto Veloso e onaka prosecen sezonava i sega odma po nego za da se zeme, pa koga ke se vidat negovite vistinski kvaliteti ke ni se stemni :), ako ne se lazam ova e vtorata sezona na Veloso vo Genova, prvata bese katastrofalen, ovaa sezona igra ama igra vo tim kade sto nema nekoj dobar, edinstven "dobar" e i Kucka.

Ako mora da odberat megju Kucka i Veloso za zamena na Mota, podobro neka ne zemat nikoj i neka si terat vaka. Navistina se chudam kako moze da se olku neaktivni vo pazarot.

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
Јас сум а
Kolku lesno se impresionirate znachi... Destro go barate a Kastanjos e 6 pati podobar :), isto taka ne znam zosto gledate dostojni igrachi vo Kucka i Veloso. Nesto Veloso e onaka prosecen sezonava i sega odma po nego za da se zeme, pa koga ke se vidat negovite vistinski kvaliteti ke ni se stemni :), ako ne se lazam ova e vtorata sezona na Veloso vo Genova, prvata bese katastrofalen, ovaa sezona igra ama igra vo tim kade sto nema nekoj dobar, edinstven "dobar" e i Kucka.

Ako mora da odberat megju Kucka i Veloso za zamena na Mota, podobro neka ne zemat nikoj i neka si terat vaka. Navistina se chudam kako moze da se olku neaktivni vo pazarot.
Далеку сум од импресиониран, но Велосо е стварно одличен фудбалер, кој во Џенова нема прави соиграчи да го прикаже правиот квалитет! Незнам дали си го гледал како игра за репрезентацијата на Португалија ? Има Велосо пас, шут, техника не ќе биде лоша замена ! Не е тоа што ни треба ама јеби га! Дај боже да дојде Гуарин, ама тешко изводливо ми се чини ! А Дестро е навикнат на италијанскиот фудбал за тоа и го сакам во Интер, во иднина би имале супер напаѓачко трио Дестро и кастаигњос и позади Кутињо, страпно нели ?

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Nema teoretski shansi da se sluchi toa, da igraat zaedno vo Inter trojcava shto gi spomna. Eden ako go bide ke sme na konj, za dvajca ke treba chudo da se sluchi, trojca nema teoretski shansi, isto mislam deka Destro ne e za vo Inter, jas za Kutinjo pochnuvam da se dvoumam dali navistina vredi cela ova guzva za nego, ostaj za drugite... :)

Guarin nikogas ne sum go gledal, bukvalno. Veloso 2-3 pati, i voopsto ne sum bil impresioniran, ne deka za 2-3 pati se dobiva vistinska slika, ama i od toa shto chitam, ne e igrachot sto ni treba. Nam ni treba Mota, Kambi, Alvarez i Snajder. Ama ajde sto da mu se pravi na Zaneti....

Jap Mak Sun

Регент
Член од
19 октомври 2011
Мислења
155
Поени од реакции
45
Nema teoretski shansi da se sluchi toa, da igraat zaedno vo Inter trojcava shto gi spomna. Eden ako go bide ke sme na konj, za dvajca ke treba chudo da se sluchi, trojca nema teoretski shansi, isto mislam deka Destro ne e za vo Inter, jas za Kutinjo pochnuvam da se dvoumam dali navistina vredi cela ova guzva za nego, ostaj za drugite... :)

Guarin nikogas ne sum go gledal, bukvalno. Veloso 2-3 pati, i voopsto ne sum bil impresioniran, ne deka za 2-3 pati se dobiva vistinska slika, ama i od toa shto chitam, ne e igrachot sto ni treba. Nam ni treba Mota, Kambi, Alvarez i Snajder. Ama ajde sto da mu se pravi na Zaneti....
Се сложувам апсолутно, ни треба Мота ама ако решил да си оди подобро да го пуштиме и посовреме да си најдеме добра замена !

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Zameni za Mota ima, ima i toa mnogu. Fintava e sto Inter nema namera so prodazbata na Mota da odi vo minus, zborov mi e, i igrachot sto ke go donesat ke sakaat pak da se vo plus, nesto sto ne e vozmozno da se napravi ako se saka da se nosi igrach od ist kalibar. Inaku za dobri zameni, onaka od prva na 5 mi teknuva koi se i podobri igrachi od Mota, ama vredat kolku nasiot cel tim bez Snajder. :)

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665
Zameni za Mota ima, ima i toa mnogu. Fintava e sto Inter nema namera so prodazbata na Mota da odi vo minus, zborov mi e, i igrachot sto ke go donesat ke sakaat pak da se vo plus, nesto sto ne e vozmozno da se napravi ako se saka da se nosi igrach od ist kalibar. Inaku za dobri zameni, onaka od prva na 5 mi teknuva koi se i podobri igrachi od Mota, ama vredat kolku nasiot cel tim bez Snajder. :)
Ti odma pecas na golemi ribi,a morati nosi sitni samo :(

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Вчера и на Форцаинтер форумот начекав неколку ставови кои се поклопуваат со мојот, а тоа е дека Алварез и Снајди мора да стартуваат уз Милито и Пацини. Нема да имаат класични крила ама и Снајди и Алварез стандард имаат голема слобода во својата игра и вчера кога уклучив последни 10 минути цел оној дел позади нападот го покриваа, ротираа со позициите и таквата поставеност против помалите тимови ќе носи лесни победи бидејќи покрај нив напред има 2ца убици на кои не им треба многу за да дадат гол, нема потреба Ранко да се плаши ваков формат да користи со оглед на фактот дека 80% од тимовите во Италија, зборам за помалитем, против поголемите тимови играат со страв и им дозволуваат они да диктираат темпо. Вака сам Снајдер или Рики, реално, истите делуваат убер просечно, жал да те фати за нив.
Ова ти е сам себе убијал ситуација.

Снајдер и Алварез во првиот состав е нели можност да играме понапаѓачки и поотворено. Се тоа убаво, но што ако не тргне против бункерон на Лече? Кој ќе влезе ако нешто не иде? Оби, Поли или Зарате? Кутињо е повреден, а и да не е, не го сметам како играч кој би направил разлика, малиот две сезони ништо не покажа, редно е да се растрча во Џенова или Парма.

Друго, со она што се поврзуваме ако Мота си иде, е Сахин, Гуарин и Монтоливо. Многу јасно, никој од нив нема да дојде и Поли ќе ни биде новиот Мота.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Зошто вака на цедило не остави? Сами ќе преведуваме? :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.760
За Лече и таквите тимчиња зар треба да се чува играч ко џокер на клупа а истиот да е Снајдер или Алварез ? Се знае кои треба да се џокери тука, Зарате, Кастаињос, Коутињо, Оби, Поли ...

Снајдер мора да игра, Милито исто, Пацини е увек у прв план кај Ранко, сеа на сметка на тој џокер пак треба да игра само со тројца офанзивни фудбалери напред ? Многу јасно дека не ... поготово не против Лече кои мораат да бидат победени .... рутински.

Инаку далеку од тоа дека Лече од старт ќе фрли се на една карта, на домашен терен во Италија ретко кој игра класично катанаџо, знаат да се отворат, да нападнат а во една ваква ситуација сигурно Интер нема да биде опасен само со Снајдер, Пацини и Милито, точно е дека играат претпазливо против поголемите тимови, им го препуштаат поседот но сепак има разлика од стилот на игра кај ваквите тимови кога се гости и кога играат класичен бункер и кога се домаќини.

Интер во ниту еден наврат не доминирале на гостински терен, дури и во оваа серија сега на победи, сите победи беа на сила, со Чезена и беа надиграни, единствено за мечот со Милан немам никакви замерки.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.760
Мота има пола сезона до крај да изигра за да си ја докаже својата вредност во екипава, нека не кука и нека не биде пичка. Интер не сака нов Мунтари во екипа, има право да калкулира тимот со ова до лето па тогаш да се седне на преговарачка маса и да се види што е најдобро за екипава, утре може да се врзе за тимов 4 години и после кога ќе биде просек ем ќе се буни што не игра, ем нема да сака да играа за второразредни тимови за помала плата, зашто сигурно тогаш нема Реал Мадрид и Сити да го бараат, па само ќе цица буџет и ќе чека истек на договор.

Година ипол има до крај на договор, не година дена, далеку е од, како што вика агентов негов, 1 од најдобрите на негова позиција у Свет :eek:, нека се приземји малку.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Добро бе пизда ли му... за 4 дена завршуе Јануарски преоден рок. Ништо не земавме, а не се ни ослободивме од Сулејман, МекДоналс и слично.

Сега тука постојат 2 варијатни:

Нумеро уно: Да чека Морати 5 до 12 да земе некој , по реален радослеД : Кучка, Велосо, Гуарин,Сахин...

Нумеро дуе: Да го шитнеме Мота и да се молиме Поли,Оби,Сулејман или Марига да се борат за првотимски статус.
...

А ја па глуп мислев Тевез ке го земеме во Јануар.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.321
Поени од реакции
15.576
1. Не ми е јасно како може да се ослободиш од Ето и повторно да даваш огромни суми за плати. Едноставно продавај со дисконт, да платевме за Мунтари 1 милион да го земат лани, сега немаше да имаме загуби од него од околу 10 милиони само за плати. Исто и за ред други на кои сакаме да ќариме а само губиме. Иако и он е инат голем и нејќе да си иде, али со Кордоба може да се најде заеднички јазик, не да цица 7 милиони годишно...

2. ФФП не е толку ригорозен колку што беше претставуван, односно и да не ги исполни некој тим условите тоа не значи дека по автоматизам ќе биде санкциониран/отстранет од натпреварувањата кои се под УЕФА, туку зависи од состојбата на тимот, може да се прогледа низ прсти.

Kajgana Shop

На врв Bottom