Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959
Зет за ќерка му е на Марадона. Во еден разговор Марадона објаснувајќи му колку е тешко и компетитивно италијанското првенство му рекол, Ако успееш да бидеш првак во Италија тогаш можеш да се наречеш добар фудбалер.

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Ги следиме Интер, Милан, а исто така и Наполи, на мојот пријател Лавеци.“ - заврши Мурињо.

:smir:
Јебига, актуелен е Мурињо, па грешки се прават. :kesa:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.170
Поени од реакции
46.337
1. Морати уште во 2006 година има изјавено дека контактирал со Бергамо но дека содржината на тие разговори е спротивна од онаа на Моџи.

2. Во годината кога се правени тие разговори било дозволено да се контактира со официјални лица и Интер како клуб не направиле нешто незаконски, истото по 2006 година е криминал, но тогаш кога биле правени разговорите Не.

3. Споредете ја содржината на разговорите на Факети и Морати ( за кои пак ке повторам, во 2006 самиот имаше кажано дека истите се случиле, нешто што на форумов беше пренесено ко, Морати тврдел дека никогаш не разговарал со Бергамо се до излегувањето на разговирите во јавноста овој период што е невистина за што има и потврда од изјава на Морати дадена таа година ) со овој разговор :

Moggi: ...Now I tell you what I had studied.
Bergamo: ...Let’s see what we agree on with what I had studied!
Moggi: ...Let’s see a bit if…
Bergamo: ...Let’s see who studied best... Who do you put in the first grid of teams? Of games?
Moggi: ...wait...let me get the paper! Because I checked it out well today... So I put: Inter-Roma;
Bergamo: ...yes...
Moggi: ...Juventus-Udinese;
Moggi: Reggina-Milan;
Moggi: Fiorentina-Parma, which cannot be left out and Siena-Messina;
Bergamo: ...yes...;
Moggi: ...I put five, however we can also put four! It’s not like Siena-Messina is an important match! I think so, no?
Bergamo: Then there’s also Livorno-Sampdoria where in the first round there was a lot of problems! However, it’s ok! Go ahead, as anyway... it doesn’t change much!
Moggi: ...I know teams which ...I know teams Livorno and Sampdoria which in practice are a bit calmer!
Bergamo: Uhhh! Not really! Well! Ok, go ahead! Because anyway not much changes, we can also add another one if we wanted, however I have only a few referees for the first slot! Tell me!
Moggi: I put: Bertini...
Bergamo: ...uh...
Moggi: ...Paparesta who returns...
Bergamo: ...no, Paparesta does not return!
Moggi: He returns on Friday!
Bergamo: Are you sure?
Moggi: Sure!
Bergamo: But if Gigi told me that this UEFA commitment will keep him out till the 12th?
Moggi: ...ehm... What he told you is crap...and when’s the 12th??
Bergamo: ...Saturday!...
Moggi: No, no, he returns on Friday night!...Bertini, Paparesta, Trefoloni, Ragalbuto, I had placed Tombolini, but Tombolini then made a mess with Lazio, I don’t know how this is, that is he made a mess, he gave a penalty...
Bergamo: ...uh...

Moggi: ...and these were the referees I had placed in this grid!
Bergamo: ...and Rodomonti instead of Tombolini, right?
Moggi: ....or Rodomonti instead of Tombolini, is fine too!
Bergamo: ...and so we had done it the same way, you see!
Moggi: ...I, I think...I think that this can be a grid…a grid;
Bergamo: ...that is I don’t have Paparesta. I had 4. I had: Bertini, Ragalbuto, Rodomonti and Trefoloni! And sincerely I want to stop Tombolini for a match because he made a mistake, otherwise you never punish them?
Moggi: ...yes...yes...no, no, no...Eh...oh? Look, let me tell you... maybe I’m wrong, also I have some people to keep under, no? If you, for example, don’t punish Collina and Rosetti, the others are all authorized.
Bergamo: ....but in fact, I did not put Collina and Rosetti, eh?
Moggi: ...No, just to tell you, but the others are authorized to say: if they do it, we can do it too, they cannot break our balls!
Bergamo: ...I have written down: Bertini, Rodomonti, Trefoloni, then you tell me Paparesta, better! Paparesta arrives and is used as a referee! The important thing is that he arrives on Friday because Inter-Roma is moved forward to Saturday!
Moggi: No, no Friday night he will be there! No, no, there are no problems....
(…)
Moggi: ...I think...I think that there is no problem... this grid has no problem! I think! I think so, but then in football you never, if there are problems, however.
Bergamo: ...no, but also I believe in this, eh... the only thing, it doesn’t even interest me if Bertini goes to do Reggina-Milan which is the sixth time for Milan and... from that moment he will precluded! Patience, oh! He will not ref Milan-Juventus but this is not what worries me! Because anyway he already took care of the first leg, therefore!
Пак ке кажам, нека не ви плакнат очи на форумов дека содржината на оние излезени разговори до сега на Морати и Факети со овој е иста, разлика е црно со бело, во овој разговор јасно се гледа како Моџи делегира самиот судии, чии имиња т.е. презимиња ги спомнува. :wink:
Федералното истражно тело од Наполи веќе се изјасни за оние разговори на Морати и Факети за кои рекоа дека нема ништо нелегеално и Се е производ на добро пласирани дезинформации.

И уште ова, Моџи го тврди следново, или сите виновни, или сите невини, гледајќи го муабетот погоре, факт е дека Моџи е дел од нелегални активности во период додека беше во Јувентус и незнам со кој памет дечињава од нивни фан клуб се надеваат дека ке им бидат вратени тие титули ( нека го прочитаат уште еднаш муабетот погоре ), штета што Тутоспорт не им објавува вакви разговори, а го објавуваат клингонскиот на Факети. :tv:

п.с. Вчера и адвокатот на Милан, во емисија на каналот на Милан потврди дека Интер не направиле нешто што е окарактеризирано ко кршење на правилата кои важеле тој период, за разлика од Моџи ( тоа и горенаведениот разговор го потврдува ).

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Syn се е добро познато, не знам што се замараш да им докажеш дека не е така. Според нив ќе одиме во Сериа Б (а можда и подолу), ќе им се вратат титулите, Морати во затвор, Јувентус повторно со 29, Моџи невин, овие титули на Интер нив ќе им бидат дадени и тоа е тоа.

Се помиривме со фактот дека одиме во понизок ранг, јебеш га, така одлучи фан клуб: Губентус!

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.170
Поени од реакции
46.337
Не се замарам ја, гледам вие дека се замарате и им терате на ремет, предмет на интерес кога е у прашање Интер во моментов ми е Фиорентина, па Јуве, и потоа Барселона, односно, битката за сите 3 трофеи кои сезонава ги брка Интер.

Муабетот ми беше, дека се пласирани информации така како што им одговара на некои тука, не се гледа целата слика, затоа, ете го горе муабетот на Моџи со Бергамо, слободно можете цел да го прочитате и да го споредите со оној на Факети или Морати, за кој тука на форумов некои тврдеа дека е ист.
И по она горе, ке ми дое некое детенце и ке ми каже дека кај и да е ке им ги врателе титулите на Јуве ... :tv:

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959
стварно човек, ние веќе организиравме настан на фејсбук, Сите Интераши да се исплачеме за гревовите на Интер местачот, и настанот ќе биде на 14 април на плоштад, одма кај што ќе биде коњот на Аце.
во план сме изработка на маици за поддршка на интер побрзо да испадне од втора лига, ама тоа за понатаму, откако ќе не исфрлат.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Во годините кога Интер ја брани честа на Италија во Европа, кога се бори на три фронта и засега му успева тоа, се што можат да направат едни такви патетични створења кои од неразјаснети причини се движат по Земјава е да извршат таков низок удар, типичен за нивното криминално ниво.

@ki

Whaaaa? :)
Член од
27 декември 2009
Мислења
389
Поени од реакции
22
Незнам за вас,ама јас едвај ја чекам Интер-Јуве,и кога ке ги напуниме има да се истурам по фан клубовиве наши :)Oнака чисто да ги заќутам,многу галамат нешо...:helou:

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Муабетот ми беше, дека се пласирани информации така како што им одговара на некои тука, не се гледа целата слика, затоа, ете го горе муабетот на Моџи со Бергамо, слободно можете цел да го прочитате и да го споредите со оној на Факети или Морати, за кој тука на форумов некои тврдеа дека е ист.
И по она горе, ке ми дое некое детенце и ке ми каже дека кај и да е ке им ги врателе титулите на Јуве ... :tv:
Па баш на тие кои ствараат такви излузии, добро би им дошло асален ремет. Инаку, поголем дел од фан клуб: Губентус се деца, па освен некој пост за “Интер во Сериа Б“ и “наредната сигурно ќе тепаме со 6-0“, не можеш да прочиташ.

Еве гледам ДЕМОНСФАЛЛ и за Барса почнал да навива од мака. Едно време му се смееа на Торпедо... :)

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959
Не навиваат за стално за Барса. навиваат за барса додека игра со интер, кога ќе заврши двобојот, ако помине интер, и еве да речеме баерн, одма сите на фан клуб баерн наџиџани, со постови <Скапете ги><ебете ги> итн итн.

еве ги за утре.
Goalkeepers: 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni, 51 Vid Belec;

Defenders
: 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 23 Marco Materazzi, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu;

Midfielders: 5 Dejan Stankovic, 7 Ricardo Quaresma, 10 Wesley Sneijder, 11 Sulley Muntari, 17 Mariga, 19 Esteban Cambiasso;

Strikers: 9 Samuel Eto'o, 22 Diego Milito, 27 Goran Pandev, 45 Mario Balotelli, 89 Marko Arnautovic.

а овоа молков наш до кога ќе трае?

Nik20

Член од
13 јули 2009
Мислења
5.514
Поени од реакции
6.959
Сеќаам дека на крајот на сезоната ќе им ја направи оваа -

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.554
вистина ли е дека Интер немало да се враќа во Милано и ќе остане во Фиренца до вторник кога се игра и полуфиналето на купот?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom