Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.748
Не се секирај како се распушти Г-14 така може пак да се оформи за 2 саата!
Не е само Интер со Странски играчи има и други тимови!
Ако ИНтер ја освои титулата влезе во ЛШ на кој основ нема да им дозволат да играат!
Ако Интер го избркаат од ЛШ поради немање на 4 играчи одма Милан ке влезе во одбрана на Интер тука ке следат сите италијански тимови а со нив и поголемите од Европа а без нив сигурно нема ЛШ!Ке биде после Вардар-Базел лига на шампиони финале:helou:

Некако блондиранине поими не ми идат еден со друг сезонава :D , aли како и да е тоа правило е веќе донесено иако не верувам дека ке претставува некој проблем за Интер , дел од играчите ке бидат продадени ( се надевам ) , така да ке се остави простор и за младинскиот кадар и за некои нови .

Да , има и други клубови со странски играчи али Интер ги има премногу во својот состав така да ке мора дел од нив да си одат пред Се за да се отвори простор да се доведат нови странски засилувања кои очајно им требаат . Значи 5-6 странски фудбалери ке мора да го напуштат Интер за да се отвори простор за 2-3 нови странци , а мојот избор паѓа на Фиго , Виеира , Креспо , Ривас ( на позајмица ) , Солари . . . додаете и вие некој што сум го изоставил , у моментов на овие ми текна .

Едит : @mrno ме потсети на најубавиот период што сум го имал како фан на Интер иако немаа некој успех со тие играчи , за жал .

Член од
2 март 2008
Мислења
240
Поени од реакции
4
дакурт или самуел можат ако сакаат на free transfer да си идат.

А

Адриано

Гостин
овие или треба да си одат или пензија да фаќаат сеа кое ке одлучат тоа е нивно!!
Толдо-со стандарден голман како Хулио Џабе седи на клупа(за клупа може и Орландони)
Бурдисо-Има ли утакмица он да не ја посере работата?
Цезар-не се сеќавам на утакмица кога имал рејтинг поголем од 6.0
Фиго-истрошен е веќе
Солари-незнам зошто плата зима кога не игра
Виеира-поради тоа што игра како на штикли да е!
Креспо-оти веќе е стар
Суазо-незнам зошто воопшто го купија!

Ее Чуварски си постирал додека пишував!
Малце критика Дакурт додека не беше повреден беше најподвижен играч на теренот и столб на средината!
Самуел е 100 пати подобар од матераци и повреден и помлад!

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.748
овие или треба да си одат или пензија да фаќаат сеа кое ке одлучат тоа е нивно!!
Толдо-со стандарден голман како Хулио Џабе седи на клупа(за клупа може и Орландони) ** а и заслужува да биде првотимец во друг клуб**
Бурдисо-Има ли утакмица он да не ја посере работата?
Цезар-не се сеќавам на утакмица кога имал рејтинг поголем од 6.0
Фиго-истрошен е веќе
Солари-незнам зошто плата зима кога не игра
Виеира-поради тоа што игра како на штикли да е!
Креспо-оти веќе е стар
Суазо-незнам зошто воопшто го купија!

Ее Чуварски си постирал додека пишував!
Малце критика Дакурт додека не беше повреден беше најподвижен играч на теренот и столб на средината!
Самуел е 100 пати подобар од матераци и повреден и помлад!

Само за Бурдисо не би се согласил , ја заеба на оние утакмици каде играше десно крило , а и нелогично го чуваше Трезеге додека Делпиеро беше чуван од Матераци , добар е Бурдисо , игра и во првата постава за Аргентина али неговиот потенцијал Манчини не го искористува на правилен начин , минатата сезона ако ви текнува играше и во средината ( :kesa:) .
Самуел сакам да остане али прашање е кога ке се врати во неговата најдобра форма после повредава , додека Дакурт слободно може да си оди .

Прегледај го приврзокот 5733
Најдобрите сезонава-според мене!

Сите освен Киву :D , мислам дека само еднаш имаше започнато натпревар на својата стандардна позиција односно на левата централна позиција во одбраната а како лево крило и како играч од средината беше катастрфа што беше очекувано .

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.748
Фиорентина вечерва ке игра со Псв во Ајндховен 1000 км од дома !
Тоа патот натаму шетање хотели играње утакмици па пак враќање сигурно ке ги измори,па во недела очекувам полесно да биде поради тоа што ние цела недела имаме само лесен тренинг!

Во моментов водат 0-2 , доколку победат а блиску се до истото , понесени од тој успех во мечот со Интер ке влезат со огромна самодоверба и морал на високо ниво .
Најголем проблем според мене ке бидат Муту и Виери , ви текнува пред се на првиот , кај денес постигна два одлични гола ( значи у нездрава форма е ) истиот тој играч на времето беше и член на Интер ( oни и го донесоа во Италија ) али тимот имаше крајно несериозен однос кон него така да за Муту тоа ке биде и мотив плус , истото важи и за Виери .
У случај да не игра Виери , ке игра Пацини кој пак се бори за место во репрезентацијата на Италија така да бар јас не влегувам со огромен оптимизам и самодоверба дека Интер лесно ке поминат со Фиорентина , плус Манчини и се е можно т.е. најважно за нас е Интер да излезе со вистинскиот состав без оние стандардни тактички грешки карактеристични за Манчио сезонава .

А

Адриано

Гостин
Syn добро збориш ама овоа е Италијанско се е можно!!

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Не знам зш не ви чини Бурдисо.. Супер играч е за на клупа. Знае да биде достојна замена скоро секогаш кога треба. Никој не е безгрешен па ни Бурдисо.
Прочитав од некој дека и Ривас треба да замини.. мислам дека тоа би било огромна грешка. Потребен ни е играч како него.. млад, брз, стабилен кој ќе ги замени достојно првотимците Матераци и Самуел.. секако доколку има потреба од тоа. Не се знае дали Самуел веднаш по вреќањето од повреда ќе биде она што беше, безпрекорен, столб на одбраната на Интер. Матераци е бавен и тешко да биде прв избор наредната сезона на било кој тренер.
Во овој модерен, брз фудбал потребна е и брза одбрана. Маикон Ривас Кордоба Максвел (Киву).. Јас на Ривас гледам како на еден од клучните играчи во одбраната на Интер.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.748
Не знам зш не ви чини Бурдисо.. Супер играч е за на клупа. Знае да биде достојна замена скоро секогаш кога треба. Никој не е безгрешен па ни Бурдисо.
Прочитав од некој дека и Ривас треба да замини.. мислам дека тоа би било огромна грешка... Јас на Ривас гледам како на еден од клучните играчи во одбраната на Интер.
Ако мислиш на мене, спомнав дека треба да се прати на позајмица само за да се отвори простор за нов странец во тимот наредната сезона поради новото правило на УЕФА . И баш ради тоа што го гледаш како еден од клучните играчи во одбраната за иднина , типот треба да се стекне со првотимски статус и константност а тоа Интер не му го нуди .
За Бурдисо се согласувам со тебе , веќе напишав што мислам за него , и ке го додадам и Пеле како перспективен играч кој според мене ке треба да биде даден на една позајмица у пакет со Ривас , за нивна дестинација би ја одбрал Парма .

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ако мислиш на мене, спомнав дека треба да се прати на позајмица само за да се отвори простор за нов странец во тимот наредната сезона поради новото правило на УЕФА . И баш ради тоа што го гледаш како еден од клучните играчи во одбраната за иднина , типот треба да се стекне со првотимски статус и константност а тоа Интер не му го нуди .
За Бурдисо се согласувам со тебе , веќе напишав што мислам за него , и ке го додадам и Пеле како перспективен играч кој според мене ке треба да биде даден на една позајмица у пакет со Ривас , за нивна дестинација би ја одбрал Парма .
да тоа би било добра опција ако добиеме предност за ангажирање на лука цигарини .

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.044
Поени од реакции
1.169
Не знам брат кој пиша.. без разлика дали си ти или било кој..
Место треба да се ослободи за нов странец но мислам дека е време за Ривас да биде стандарден првотимец уште од почеток на идната сезона. Дечкото има потенцијал, млад е но сепак доволно искусен. ДОбра идеја е и да замине на позајмица 1 сезона.. Сепак имаме доволно квалитет во одбраната и во тој случај. Да не заборавиме дека и Киву е одличен на централната бековска позиција.
А Пеле дефинитивно треба да оди на позајмица. Ако остани во Интер ќе си ја уништи кариерата. Квалитетен играч но нема искуство (се виде и на натпреварот кога доби црвен не ми текнува со кој игравме).
А како е новото правило на УЕФА? Тоа дека треба да има повеќе домашни играчи во тимот или некое друго за неевропски играчи?

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.045
Поени од реакции
45.748
@Meazza во тимот треба да има 4ца кои ке се дел од младата школа на Интер и плус 4ца италијани , се на се 8ца италијански играчи .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom