Имаме право на само 1 кикс.. Но не верувам ни Рома да одигра перфектно до крајот и покрај полесниот распоред. Ако успееме да извадиме најмалку по бод со Милан и Фиорентина а другите кои се смеаат за полесни натпревари ги добиеме џабе и е на Рома и ако извади максимум до крајот..Уф...мене не ми е толку страв од Фиорентина колку од Милан...иако се труби тие секогаш знаат да изненадат кога не треба
фиорентина не би требало да бидат сериозен проблем тука повеќе ке игра улога заморот и неискуството иако ке биде многу тежок натпревар . торино , каљари и сиена не смее да се помисли на кикс .Имаме право на само 1 кикс.. Но не верувам ни Рома да одигра перфектно до крајот и покрај полесниот распоред. Ако успееме да извадиме најмалку по бод со Милан и Фиорентина а другите кои се смеаат за полесни натпревари ги добиеме џабе и е на Рома и ако извади максимум до крајот..
Како е распоредот до крај на Рома?
Интер игра со:
Inter - Fiorentina
Torino - Inter
Inter - Cagliari
Milan - Inter
Inter - Siena
Parma - Inter
Не смее да се потценат во никој случај. Но мислам дека и со Фиорентина нема да е мн лесно. Главна цел на Фиорентина е освојување на 4то место и пласман во лига на шампиони па ќе има тешка борба.фиорентина не би требало да бидат сериозен проблем тука повеќе ке игра улога заморот и неискуството иако ке биде многу тежок натпревар . торино , каљари и сиена не смее да се помисли на кикс .
е сега милан ...кога милан би бил сигурен во лш тогаш воопшто не би се плашел ама сега ке биде опасно . тука никогаш не играла улога формата, местото на табелата ..... мотивацијата на тој ден , еден потег може да реши дербито и може секако да заврши . и за крај парма .. незгодна екипа , терен кој по традиција е тешко освоив за интер ( исто како венеција , удине , олимпико ) се што ке каѓам е дека ако останен на овој натпревар да ја решаваме титулата тешко нас и на нашите нерви ...
Не што ќе сум задоволен, ПРЕЗАДОВОЛЕН ќе сум да освоиме две титули. Лига на шампиони освојува само еден тим секоја сезона, па претежок е патот до титулата макар и со Мурињо.Треба да се свати дека тимот и навивачите не се задоволуваат со освојување лига...да за тоа е доволен Манчини,ама лига на шампиони е тоа што се бара од тренерот на Интер,а Манчини нема толкави капацитети