Фан Клуб: Динамо Загреб

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Ај честито пласман, па Сје брат да частиш утре. Еднаш се случува ова :D

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Иначе вториот гол на Малмо е од офсајд.Плус Врсаљко кој можеше и да не добие црвен.....
Али што е тука е....битно да се влезе во ЛШ.Да се испаднеше ради ова ќе попиздев ненормално сега.......

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
не знам дали освен мене и екс-сје :D има уште некој фан?
Најпрво честито пласман на Динамо во ЛШ и со среќа понатака :)

Малку оф топик, гледам тука се декларираш како фан на Динамо, а на фејсбик гордо си се сликал со знакот на Хајдук Сплит, некаде во Хрватска, може да ми објасниш малку повеќе околу твоето симпатизирање на Динамо, а сликање со амблеми на Хајдук?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Најпрво честито пласман на Динамо во ЛШ и со среќа понатака :)

Малку оф топик, гледам тука се декларираш како фан на Динамо, а на фејсбик гордо си се сликал со знакот на Хајдук Сплит, некаде во Хрватска, може да ми објасниш малку повеќе околу твоето симпатизирање на Динамо, а сликање со амблеми на Хајдук?​
Да не тераме оф топик по пп најдобро.;)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Сега кога малце спласнаа емоциите од синоќа,малце и со гледани хајлајти од вчера по неколку пати да се даде и пореална слика за утакмицата.
Уште од почетокот се гледаше дека Динамо не иде да напаѓа,туку да се напаѓа од контри.За тоа беа задолжени Самир,Бечирај и Рукавина.Сите тројца имаат брзина,посебно Рукавина,а Бечирај и Самир се многу јаки и во дуел и јаки на топка.Во одбрана правеа зид тие тројца,Самир не се враќа назад по топка за во контра да може брзо да нападнат.Позади нив,дефанзивно тројца јаки играчи Калељо,Бадељ и Леко.А Бадељ и Леко можат и кон напред да направат нешто.И на крај одбрамбена четворка.Не се прави притисок на нивните играчи како во Загреб,туку се чека Малме да нападне и да се направи нешто од брза контра преку тројцата напред.
Малме почна со притисок уште на почетокот.Немаа они што да калкулираат,летаа на секоја топка,правеа притисок на задњата линија на Динамо,не им даваа на Калељо и Бадељ посебно да направат нешто,одма на нив идеа.Бадељ требаше да биде задолжен да почне акција и да ја земе топката од одбрамбената четворка,но Бадељ беше ужасен во тоа па затоа и Динамо не можеше да одржи посед на топка.А Калељо е мајстор за разбивање на акции,но не знае сам да ја изнесе топката и да започне акција.Леко нешто правеше,но само ако му помогне Врсаљко кој до црвениот картон беше доста добар и дефанзивно и во нападот.Првите 15-20 минути беа жестоки,играчите на Малме летаа по терен,а тие на Динамо делуваа и малце опуштени.Но како идеше времето успеаа да ги скротат и контрите да се развиваат.При една таква ситуација Рукавина сам 1 на 1 со голманот промаши чиста шанса.И Малце еднаш имаше таква шанса и тоа беше тоа од цело полувреме.Углавном Малме нешто демек напаѓа,Динамо демек се брани,а уствари Динамо поопсен кон напред кога ќе му се укажеше шанса.
Второ полувреме почнува како што сака Динамо.Малме има посед,но никако да се доближи бар до 40 метри од гол.И тогаш после една многу неспортска реакција на Родригињо мислам,Врсаљко изнервиран му ебава матер и добива црвен.Од тогаш Динамо дури пак игра подобро,прави уште 2 стопостотни шанси од контри но тоа е тоа.Малме дава еден гол од слободен удар,понесени од одличната атмосфера(мора да ги пофалам Швеѓаните за тоа) и со играч више идат на јуриш.Динамо тешко парира со еден играч помалку.Уствари и Малме не е толку опасен,сите шанси им беа шутеви од далеку,но Динамо е во паника не може освен на моменти да задржи топка.Јурчиќ принуден бидејќи има само крила и напаѓачи како резерви поради поврди става 17 и 19 годишни офанзивни играчи во игра.Треба да се има муда за такво нешто сепак.Но децата изиграа добро,заедно ја држеа топката во посед,па дури и успеаа да направат одлична шанса.Е сега замената при крај беше дебилна,најголемиот труп во Динамо влезе место Рукавина.Требаше да влезе според мене Силвестр кој е каде каде побрз и не паѓа при секој дуел како овој трупов.
Малме мора да ги пофалам за одличната атмосфера и добрата игра.Се гледаше дека играат со 120 % од своите можности.Фанатична игра,трчаа,ги имаше секаде,нападите за 2 секунди ги правеа.Сепак мора да ги искритикувам за тоа колку нефер и покварени копилиња се што најмногу се покажа кога Леко лежеше повреден,а тие топка која иде во аут ја земаа и правеа акција.Истото се случи и со Врсаљко и правеа нон-стоп фаулови од позади при контра на Динамо.
Судијата катастрофален,и он и помошниците се изгубија.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Уффф тешко тешко.Ај бар групата е атрактивно,ако ништо друго.
Реал - тука нема што да се бара,
Лион - ако имаат некој прелош ден да им се откине бод
Ајакс - еднаш може да се тепаат овие,стални муштерии ни се,а башка голема е омразата меѓу БББ и навивачите на Ајакс.Добро е што бојкотираат,па нема да има тука инциденти.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Иначе Динамо стои изненадувачки добро со противниците од групата.Скорот и со Реал и со Лион е 1-1 во победи,а со Ајакс имаме 3 победи,1 нерешен и 4 порази.

Real, Lyon i Ajax stižu u Maksimir! Hrvatska je nakon 12 godina opet imala svog predstavnika u ždrijebu skupina Lige prvaka, a hrvatski prvak dobio je atraktivnu skupinu s tri ugledna protivnika. Najtrofejniji klubovi Španjolske, Francuske i Nizozemske ukrstit će koplja s purgerima. Povodom ždrijeba, izvukao sam sve međusobne utakmice Dinama sa skorašnjim protivnicima u Ligi Prvaka.

GNK Dinamo vs. Real Madrid
16.8.1970: Real Madrid 4:2 Dinamo (Vabec, Ražić)
3.9.1974: Real Madrid 3:4 Dinamo (Bonić, Čerček, Devčić, Tukša)

GNK Dinamo vs. Olympique Lyon
11.7.1987: Lyon 4:0 Dinamo
10.7.1990: Lyon 1:3 Dinamo (Shala, Škrinjar, Ž.Petrović)

GNK Dinamo vs. Ajax Amsterdam
14.2.1971: Ajax 1:0 Dinamo
17.2.1977: Dinamo 4:0 Ajax (Vabec 2, Cerin, Zajec)
16.9.1998: NK Croatia 0:0 Ajax
25.11.1998: Ajax 0:1 NK Croatia (J.Šimić)
20.9.2007: Dinamo 0:1 Ajax
4.10.2007: Ajax 2:3 Dinamo (Modrić, Mandžukić)
22.10.2009: Ajax 2:1 Dinamo (Tomečak)
5.11.2009: Dinamo 0:2 Ajax

Također, klubovi u grupi D, u kojoj se nalazi i Dinamo, imaju najviše osvojenih naslova naconalnih prvenstava. Real ih ima 31, Lyon 7, Ajax 30 i Dinamo 23; što je ukupno 91 naslov prvaka! Prati ih grupa F, sa 67 osvojenih naslova prvaka, a treća je grupa C sa 66 osvojenih državnih titula.

Жути*

Kévin Constant за победа !
Член од
20 јули 2009
Мислења
794
Поени од реакции
275
Не сум пишал никогаш во фан клубов али сеа и те како имам желба да пишам нешто, плус едвај дочепив лаптоп и интернет ...

Значи пресреќен сум што Динамо конечно е во ЛШ, реваншот во Малве е најслаткиот пораз што еден навивач може да го посака. Иако уште во Загреб се беше решено и познато кој иде понатаму во овој дуел, искрено јас не сум го видел Динамо да сомеле така лесно некој противник, преимпресиониран бев од самата играта од желбата и од самиот ентузијазам како и од играчите така и од стручниот штаб. И те како може да се каже дека беспрекорно ја заврши работата можам само да му кажам едно големо фала и благодарам на Јурчич што овој сон го направи реалност и што конечно Динамо ја пречекори последната скала од овие квалификации во ЛШ и се најде во групната фаза, значи стварно сум пресреќен :love:.

Немам многу време би сакал и да ја искоментирам и групава каде што се наоѓа Динамо али тоа некој нареден ден.

И те како ќе гледам да најдам пари за да отидам на Динамо - Реал макар и би се позајмил од некој лихвар :sneaky: ...

Ај да ги потцетам сите оние стари фанови на Динамо а и да кажам како се роди мојата приврзаност за Динамо зашто и присуствував на оваа утакмица иако бев само копук од 10 години и имав среќа да го гледам најсилниот Динамо од играчки кадар гледано , уфф се наежив у курац ...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Не сум пишал никогаш во фан клубов али сеа и те како имам желба да пишам нешто, плус едвај дочепив лаптоп и интернет ...

Значи пресреќен сум што Динамо конечно е во ЛШ, реваншот во Малве е најслаткиот пораз што еден навивач може да го посака. Иако уште во Загреб се беше решено и познато кој иде понатаму во овој дуел, искрено јас не сум го видел Динамо да сомеле така лесно некој противник, преимпресиониран бев од самата играта од желбата и од самиот ентузијазам како и од играчите така и од стручниот штаб. И те како може да се каже дека беспрекорно ја заврши работата можам само да му кажам едно големо фала и благодарам на Јурчич што овој сон го направи реалност и што конечно Динамо ја пречекори последната скала од овие квалификации во ЛШ и се најде во групната фаза, значи стварно сум пресреќен :love:.

Немам многу време би сакал и да ја искоментирам и групава каде што се наоѓа Динамо али тоа некој нареден ден.

И те како ќе гледам да најдам пари за да отидам на Динамо - Реал макар и би се позајмил од некој лихвар :sneaky: ...

Ај да ги потцетам сите оние стари фанови на Динамо а и да кажам како се роди мојата приврзаност за Динамо зашто и присуствував на оваа утакмица иако бев само копук од 10 години и имав среќа да го гледам најсилниот Динамо од играчки кадар гледано , уфф се наежив у курац ...

Епа,ај од сега почесто да пишуваш тука во фан клубов :)

Иначе таа генерација што го растури Селтик беше можеби најдобрата на Динамо некогаш.Таа сезона завршивме втори во групата во ЛШ,но тогаш само првиот идеше понатаму за последен пат.....Штета,а тек од следната сезона идеа првите двајца,а тогаш за жал завршивме последни.....Нерешено и победа со Ајакс,нерешено со Олимпијакос и победа против Порто.Сега не може ни да се помисли да се направат такви резултати.....

Член од
19 мај 2010
Мислења
2.124
Поени од реакции
324
da ne znae nekoj dali ke ima organizirano nesto od skopje za natprevarot Dinamo-Real.M

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
da ne znae nekoj dali ke ima organizirano nesto od skopje za natprevarot Dinamo-Real.M
Може преку некоја агенција да се организира превоз,сега за сега уште ништо не се знае.Информирај се подобро во фан клубот на Реал.

Член од
26 јануари 2010
Мислења
908
Поени од реакции
185
Ај честито нека ни е...
а на која програма ќе можи да се следат натпревариве??

Kajgana Shop

На врв Bottom