Ах да беше и пеналот а?
БРАВО!
Простено му е, само да тепаме
--- надополнето: 20 август 2012 во 20:51 ---
ГОООООООООООООООЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛЛ
НЕЛСОН ОЛИВЕИРААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА
ДА ДА ДА 2-0!!!!!!!!!!
--- надополнето: 20 август 2012 во 21:02 ---
Крај!
ДЕПОРТИВО-Осасуна 2-0!
Малата Осасуна падна пред големиот Депортиво
Ауф каков меч изигравме, не очекував ниту јас вакво нешто. Овој Олтра изгледа лажеше на пријателскине, ми се чинеше дека нема бнод да освоиме сезонава
Ајтами и Марчена столбови во одбраната, топка не помина од нив
Осасуна единсвено се закануваше од страната на Мануел Пабло. Душата му ја извадија на човекот
Али Ајтами и Марчена ги решаваа сите нафрлени топки. Осасуна немаше некоја поконкретна шанса и денес беа декласирани
Абел Агилар особено ме изненади, како изигра папапапапа...
Стартувавме со:
Аранзубиа
Пабло Ајтами Марчена Евалдо
Домингез Агилар
Гама Валерон Пици
Рики
Уште во првите минути шанса за Пици, но шутот заврши во стативата. Цело време напаѓавме во првите 20-тина минути, а потоа тежиштето се префрли на наша поливина. И кога Осасуна притисна, по една акција на Рики судијата не свирна чист пенал. Ама затоа компензираше во следниот напад кога во сомнителна ситуација свирна пенал над Гама. Рики стрелаше и промаши
Таман кога го завреѓав, се искупи во вториот дел
Сам ја зема топката направи мини продор и од раб на шеснаесетник ја распали во мрежата на Осасуна за голема радост на преполниот Риазор.
Депортиво не застана тука. Нафрлена топка од корнер, Агилар налета со глава но промаши од неколку метри.
Влезе Оливеира место Рики. Деби за него. Во првиот допир со топката одлично се закани но гостинскиот голман одбрани со врвот на прстите.
Потоа имаше уште една шанса но шутираше лошо.
Во последните 15-тина минути се повлековме, а Осасуна остави голем простор. Во 92 минута, Оливеира прими топка на пола, претрча еден нивни играч, излезе еден на еден и елегантно го лобуваше голманот за конечни 2-0!
Одличен почеток на арно нека е