Фан Клуб: Вардар

Член од
23 април 2022
Мислења
471
Поени од реакции
2.360
И сите тие газди и фирми кои ќе истураат пари во клубот ќе бидат согласни Миленко да биде главен и он да раководи со нив?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
И сите тие газди и фирми кои ќе истураат пари во клубот ќе бидат согласни Миленко да биде главен и он да раководи со нив?
ve prasav ednas koj da go vodi klubot osven cakot nikoj ne mi dade odgovor togas. sto e sega problemot?

kontinuirano se bunite za milenko a i sami ne znaete kogo sakate. vi rekov klubot nema da bide daden komiti da go vodat, kazete koj drug e ete sposoben?

tie sto "frlaat" pari ke odlucat koj da rakovodi so nivnite pari. za sega, a veruvam do kraj na sezonata milenko ke ostane. za ona sto e donesen si go srabotuva podobro i od sto jas ocekuvav iako bev skeptik mada seuste e rano...

milenko ne e tolku problemot, idi e problemot i toa sto na teren sme preslabi drugoto nemam zamerka za sega.

veruvam deka veke slednata sezona ke imame kompletirana uprava a milenko ke dobie nekakva pocesna funkcija i poleka ke go odjavat...

Член од
17 април 2024
Мислења
645
Поени од реакции
1.554
ve prasav ednas koj da go vodi klubot osven cakot nikoj ne mi dade odgovor togas. sto e sega problemot?

kontinuirano se bunite za milenko a i sami ne znaete kogo sakate. vi rekov klubot nema da bide daden komiti da go vodat, kazete koj drug e ete sposoben?

tie sto "frlaat" pari ke odlucat koj da rakovodi so nivnite pari. za sega, a veruvam do kraj na sezonata milenko ke ostane. za ona sto e donesen si go srabotuva podobro i od sto jas ocekuvav iako bev skeptik mada seuste e rano...

milenko ne e tolku problemot, idi e problemot i toa sto na teren sme preslabi drugoto nemam zamerka za sega.

veruvam deka veke slednata sezona ke imame kompletirana uprava a milenko ke dobie nekakva pocesna funkcija i poleka ke go odjavat...
А што е воопшто улогата на Миленко, освен да се слика со пури и да објавува статуси како сме потпишале најаки играчи на FB?

Член од
23 април 2022
Мислења
471
Поени од реакции
2.360
А што е воопшто улогата на Миленко, освен да се слика со пури и да објавува статуси како сме потпишале најаки играчи на FB?
Извршен директот кој се прашува апсолутно за се во клубот

Член од
4 септември 2019
Мислења
1.713
Поени од реакции
4.497

Што си сработува добро Миленко засега? Главното беше засилувањата, па видовме што донесоа со Игор..

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Што си сработува добро Миленко засега? Главното беше засилувањата, па видовме што донесоа со Игор..
go eliminira dolgot u pozadina, go vrati hipodrom, raboti na nekoj sosema drugi raboti... ne bese planirano on da go pravi/vodi timot na teren. edina greska e sto mislese deka idi se razbira u toa mada i tuka ima nekoj drugi krivci ama ne treba toa da e opravdanie. negovo e da izbori evropa ili u krajen slucaj opstanok. ako e vtoroto da e so minimalno potrosena suma na igraci za sezonava.
Автоматски споено мислење:

Извршен директот кој се прашува апсолутно за се во клубот
pa ne mu dozvolivte da bide pretsedatel i da ima formalna funkcija... da mu se dozvolese toa sto ustvari sakase i bese planirano sega ke mozese samo da se naznaci izvrsen diretor i ke bese sredeno.... sega imame situacija kade e potesko da go trgnes pogotovo koga ima rezultati i si go ispolnuva ona sto se barase od nego... kolku i da e smesno soopstenieto ete toa bas na toa aludira.

Последно уредено:
Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.016
Поени од реакции
74.359
go eliminira dolgot u pozadina, go vrati hipodrom, raboti na nekoj sosema drugi raboti... ne bese planirano on da go pravi/vodi timot na teren. edina greska e sto mislese deka idi se razbira u toa mada i tuka ima nekoj drugi krivci ama ne treba toa da e opravdanie. negovo e da izbori evropa ili u krajen slucaj opstanok. ako e vtoroto da e so minimalno potrosena suma na igraci za sezonava.
Автоматски споено мислење:

pa ne mu dozvolivte da bide pretsedatel i da ima formalna funkcija... da mu se dozvolese toa sto ustvari sakase i bese planirano sega ke mozese samo da se naznaci izvrsen diretor i ke bese sredeno.... sega imame situacija kade e potesko da go trgnes pogotovo koga ima rezultati i si go ispolnuva ona sto se barase od nego... kolku i da e smesno soopstenieto ete toa bas na toa aludira.
Реално ништо не вратил, се' е тоа фиктивно и власта можеше без никакви циркузи да го реши зс 5 минути. Разни лешинари (најчесто партиски лембеци) ги натерал да се откажат од и онака фиктивните долгови, без никаква гаранција дека утре нема пак да ги бараат.

Од што треба да го смениме ако нема функција во клубот, пошто не сме му дале да биде претседател? :D

Таква ажадаја не ја бркаш, па мајка јана да е. Вечно ќе ја гледаме пурата во ложата.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
Реално ништо не вратил, се' е тоа фиктивно и власта можеше без никакви циркузи да го реши зс 5 минути. Разни лешинари (најчесто партиски лембеци) ги натерал да се откажат од и онака фиктивните долгови, без никаква гаранција дека утре нема пак да ги бараат.

Од што треба да го смениме ако нема функција во клубот, пошто не сме му дале да биде претседател? :D

Таква ажадаја не ја бркаш, па мајка јана да е. Вечно ќе ја гледаме пурата во ложата.
realno vardar trenira vo hipodrom.

realno dolgovite kako i da bile napraveni se podmireni.

realno komiti, cobe i red drugi nisto od toa ne "vratija".

pretsedatel e pocesna funkcija. ne e operativna. od nekoj sto sakase funkcija za kurch za da "zavrsi" sto treba mu dadovme na kraj operativna funkcija od koja potesko ke bide da se smeni sega. takticka greska bese toa.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.626
Поени од реакции
25.003
@kano или лажеш или грешно те информираат? Се надевам дека е второто.
nema zosto da lazam a mislam deka sum prilicno dobro informiran.

trenirame vo hipodrom taka?
dolgot e namalen, ok za toa seuste ne ste informirani.
za pretsedatel i sam znaes deka e taka i zosto ispadna malku razlicno.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.036
Поени од реакции
1.115

Долгот во УЈП уште стои, вчера излезе листа на должници во УЈП..

Член од
7 август 2011
Мислења
4.958
Поени од реакции
15.173

Епа те лажат брат. Долгот не е намален и ниту едно евро не е уплатено на ниту еден доверител. Водени се разговори (од претставникот на Комити В.К.) за намалување на долгот со некои доверители, од кои има збор (ништо на писмено) дека би го намалиле долгот. За други не знам, но речиси сигурен сум дека нема писмени спогодби за намалување на долгот. Евентуалното намалување на долговите кон државата и пуиг, кое се уште не е официјално, секако не се дело на Миленко туку на В.Н.(?) и Г.Д.
За извршен директор знаеш дека намерно беше оставен С.К. од овие сегашните како би се заштитиле од евентуални парични казни. Понудено им беше да се организира акционерско собрание (дури и закажано беше на нотар) и да се постави директор кој тие ќе го предложат (било кој) ама сепак самите под изговор дека спонзорот доаѓа сега, рекоа дека подобро е да се почека новиот инвеститор (уште во јули месец).
Тимот го градеа Иди и Миленко, кој колку играчи или тренери од аргентина донел не знам. Знам дека донесоа ѓубре, а Миленко со тоа ѓубре прв се фалеше на социјални мрежи. Значи и он стоел позади тие играчи. Сега и двајцата ретерираат со тоа дека најважно било годинава да се испеглаат сметките и да се избори опстанок, а тоа не е точно. На вториот состанок во хиподром на кој присуствуваа М.О., Иди и Миленко самите тие најавуваа борба за врвот. За сега, да бидат задоволни со опстанок. Ако беше така немаше да се искараат и напаѓаат меѓу себе. Двајцата се обвинуваат меѓу себе кој е крив за резултатскиот дебакал. Месечниот буџетот за плати во моментов е дупло поголем од буџетот на Комити, а тимот е значително послаб. До сега, 14.10.2024 год. Миленко и Иди потрошија повеќе пари отколку управата на Комити за време на целиот свој мандат.
Дополнително, не е точно дека Комити не вратија дел од долгот. Комити подмирија околу 5000 евра долгови кон сметководството, 1000 евра долгови кон ЦДХВ и други институции, долг од 10 000 евра кон голман од србија заради кој имавме трансфер блокада, и долг од 7000 евра кон други доверители. Значи вкупно 23 000 евра директно платени за намалување на долгот. Знам дека ова не е ништо, но сепак е повеќе од тоа што вратил Миленко.
За крај, со тоа што Комити се изборија за влез и опстанок во прва лига, клубот има директен прилив од уефа од околу 200 000 евра ама ајде тие нема да ги сметаме како пари од комити со кои се намалил долгот. На блокираната сметка на ФК Вардар има веќе 280 000 евра, така што при тоа одблокирање кон другите доверители „уделот“ на Миленко ќе биде дури и помал од тој на Комити.

Бидејќи имаш директен контакт, а гледам дека и другите се прашуваат за тоа. Многу е важно да знаеш(знаете) дека Миленко и Иди прават се што е во нивна моќ за да ги избегнат обврските од договорот за дар без надомест со кој Атила стекна удел од 85% во Вардар. Во моментов речиси никој од Комити не учествува во било која управувачка структура на клубот и нема што да се крие тоа. Изговорите се дека се чекало да се официјализира договорот или не знам што, ама фактичката состојба е таа. Миленко и Иди со своите постапки ги прљаат имињата на тие што гарантираа за нив, секој ден се оди чекор понатаму до конечно пукање на тиквата заради овие двајца, а не заради Комити. Никогаш не постоело толку стрпливо и внимателно раководство на групата, меѓутоа многу брзо чашата може да прелее, а тогаш којзнае дали ќе има можност за враќање назад.

Член од
20 септември 2023
Мислења
321
Поени од реакции
1.804
Какви долгови какви бакрачи, тие за на Градски што играа 1-2 утакмици уште немаат подмирено…

Козарот е тој што од пропалици најавуваше Канте-Манте играчи, не му ги сервираше никој друг тие информации. Барем денес е лесно да се провери кој (отприлика) и колку е квалитетен. Сите "засилувања" се чист промашај, еден играч немаат погодено. Зошто е тоа така?

Не може главен за трансфери да ти биде човек кој го мочаше Вардар во секоја прилика, човек потрчко на ОК, човек кој рекетира клубови и продава играчи преку спортски портал и човек кој на цела насловна страна во весник се исмеваше со логото на клубот каде што сега има функција.

Убаво реков пред неколку месеци, на крај пак ќе дојдеме до она "Не е Грујо/Зајко крив, тие околу нив не чинат", така и со козаров ќе пробате да ја бутнете приказната. Тој уште со Х и отпечаток од прст се потпишува, ќе враќал милионски долгови…

Kajgana Shop

На врв Bottom