Фан Клуб: Вардар

Член од
30 август 2012
Мислења
3.558
Поени од реакции
6.214
Сомнителна ситуација, голманот ви исплива, некој од нашите шутна на празен гол и погоди ваш дефанзивец. Од запад личеше на чиста рака, ама судијата одма одмавне и рече дека го погодила мешу рамото и градите.
На снимкава од километарска камера, ниту ја не можам да се уверам дали е пенал или не.
Ја гледав на ТВ дадоа и успорена снимка после тоа , немаше ни Р од така чиста беше ситуацијата и таа после неа со клизачот, и симулацијата на ѓуптинот после тоа.

Член од
2 јули 2007
Мислења
236
Поени од реакции
172
Мене ми се доби впечаток дека ова беше најтапа дерби на кое сум бил досега меѓу Вардар и Пелистер, а мислам дека се 5 на број.
Играта многу слаба, без агресивност во напад со доста нелогични додавања и потези. Среќа овие беа дабетер, ама со други екипи тешко да се справат со ваква игра. Делуваат како прв пат да се среќаваат меѓу нив.

А во однос на навивањето, настрана бројката која беше солидна, мислам дека имало подобри навивања претходно на овие средби. Да играа поасално малку нашиве мислам ќе беше поинаку..

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.982
Не ми е јасно стварно каков натпревар очекувате посебно тие што следат Македонска лига години наназад. И повеќе од солиден натпревар за наши услови без лежења по пола саат и задржување време.
И најбитно конечно победивме во натпревар со доста добра посетеност.

Член од
17 август 2014
Мислења
3.704
Поени од реакции
5.937
Во второ едвај одеа двете екипи.
Тоа е..не е исто да се игра во маџари и во градски каде што теренот е доста поголем и имаш повеќе трчање.
Нормално дека Вардар мора да игра на градски, ама за таму треби и спремен да си, вака против кондициски поспремни екипи големиот терен можи и слабост да значи.
Дианеси 2 натпревари 1 асистенција 1 гол.
Донгмо покажа дека има фудбал во него за наши стандарди, особено физички добро делува, иако не ни знам шо позиција игра по дефиниција 6ка копачка или 8ка.
На тимов Лемос лево ќе легнеше ко 1 на 10ка, кореецот како негова замена во ротација да влегува по 20-25 мин ок ќе беше ако не планираат да го избркаат до зима.
Глупо е шо сеуште не се јасни амбициите на клубот, борба за опстанок или топ 3?
Имаше најави дека ќе сме биле дупло појаќи од времето на Самсоненко, со овај тим нормално дека то е далеку од вистината, но можеби и значи прв чекор кон градење на шампионски тим се додека не се стабилизира клубот од долговите.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.382
Поени од реакции
4.307
Ne znam koj bese odgovoren za vratite na jug, ama seriozno nekoj kje zagine u takvi guzvi. Edna vrata otvorena na iskacanje, 5000 lugje pola saat da se praznat. Jezivo
Автоматски споено мислење:

Prvo poluvreme mi se cini, cist sut u raka bese. Ama pa apla bea kjori sudiite u dvete nasoki.
Криминал е секое одење на градски. Организација 0. Влез катастрофа, излез бетер. За да купиш вода/пиво, чекаш со саати.

На никој ли не му текнува дека треба да се отворат вратите од 85-та минута натака? Да стават уште едно дете да точи пиво/вода или да наплаќа, за да се избегне гужва?

Дегенски народ, само да се денгуби, за да се рачуна дека се работело. Мизерија тешка. Да ти е глупо да донесеш странци да гледаат фудбал.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201
Криминал е секое одење на градски. Организација 0. Влез катастрофа, излез бетер. За да купиш вода/пиво, чекаш со саати.

На никој ли не му текнува дека треба да се отворат вратите од 85-та минута натака? Да стават уште едно дете да точи пиво/вода или да наплаќа, за да се избегне гужва?

Дегенски народ, само да се денгуби, за да се рачуна дека се работело. Мизерија тешка. Да ти е глупо да донесеш странци да гледаат фудбал.
Pa ne ni imase koj da otvori, apla kurobolie bese kaj vratata. Ne svakjaat deka malce fali panika u taa sotuacija i stampedo da se desi. Metar vrata na 5000 lugje.

Член од
9 декември 2012
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.100
Pa ne ni imase koj da otvori, apla kurobolie bese kaj vratata. Ne svakjaat deka malce fali panika u taa sotuacija i stampedo da se desi. Metar vrata na 5000 lugje.
Тоа е голем пропуст. Се отвора комплет оградата, се лепи до ѕидот,на
Југозападниот влез,излез беше отворен и немаше гужва. Од 5000 луѓе,никој не се сети да отиде на тој излез .
По завршувањето на натпреварот, многу јако беше што ги пуштија децата од јужна трибина на терен. Е тие деца пак ќе сакаат да дојдат на натпревар.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.088
Поени од реакции
3.834
Кој си знае, си знае :D

Очобол за гледање. Победивме, ама со играта избркавме 90% од околу 7-8000 гледачи што имаше на Градски.

Канте го испцув за таа првата што ја зарогачи, ама после беше најдобар поединец. Не знае батето да игра со топка, ама има големи штаки и доста топки пресече. И доста истрча.
Дефанзивно одигравме добро или поточно они беа очобол. Среќа Гача што ја одбрани таа на крај на прво, инаку ќе изгубевме.

Во второ едвај одеа двете екипи. Се знаеше дека гол само од прекин може да падне.
Слабо го пратев фудбалот, би сакал да чујам кој остави позитивен впечаток според вас.
Кореецот не беше ни на клупа, се надевам е избркан и ќе се донесе асално крило.
Да, генерално селска утакмица. Ама па веројатно како и сите други екипи во нашево првенство во последниве 2-3 години и повеќе. Гача беше најсолиден со таа одбрана во прво полувреме и можеби клучна. Имаше Вардар исто шанси, ама слабо со завршен пас или ќе искомплицираа непотребно. Голот дојде во топ време, а нивните двајца одбранбени играчи буквално стоеја таму. Од тој аспект, па и повеќе Вардар заслужи да победи веројатно. А Закариќ на крај ќе заебеше се со она што сакаше да дрибла на 3-4 минути до крај во своја половина.
Мислам дека му треба некое време на Вардар малку да се разигра да делува како океј тим во лигата, а победава може да биде буст!

Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.432
Поени од реакции
2.433
Сомнителна ситуација, голманот ви исплива, некој од нашите шутна на празен гол и погоди ваш дефанзивец. Од запад личеше на чиста рака, ама судијата одма одмавне и рече дека го погодила мешу рамото и градите.
На снимкава од километарска камера, ниту ја не можам да се уверам дали е пенал или не.
За оваа ситуација не се свирит пенал,судијата е во право.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.389
Поени од реакции
24.542
prva domasna utkakmica na gradski posle dolgo vreme. sekogas ima propusti i slaba organizacija za prvata utakmica da se nadevame deka veke narednata ke bidat otsraneti propustite. mora da se ima luge sto go pomagaat klubot za vreme na natprevari, eve preston na sekoja domasna utkamica ima megu 30 do 40 volenteri sto se odgovorni za sekakvi sitnici... treba komiti da pomognat mada gi razbiram i niv, sekoj saka da gleda utakmica.

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.128
Мора и Вардар и Пелистер да бидат јаки и да се борат за врвот е тек тогаш ќе имаме одлично дерби, а и време е овие два тима да го запоседнат врвот, преку кур веќе од вештачки шпонски екипи кои кога ќе излезат во европа губат од аматери. Сакам да видам полн стадион и во Скопје и во Битола.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.919
Поени од реакции
73.290
Туку што беше со очоболот од рефлектори?
Осветлувањето беше ко во маало на улична бадера што игравме.
Дали 40% од рефлекторите работеа, трибините во мрак.
Одамна не сум бил на ноќна утакмица на Градски, па може не паметам дека секогаш биле вака слаби.

Член од
12 јануари 2015
Мислења
2.382
Поени од реакции
4.307
Туку што беше со очоболот од рефлектори?
Осветлувањето беше ко во маало на улична бадера што игравме.
Дали 40% од рефлекторите работеа, трибините во мрак.
Одамна не сум бил на ноќна утакмица на Градски, па може не паметам дека секогаш биле вака слаби.
Ова и јас го приметив, не знам како играчите не се бунеа, или и тие мислат дека таа светлина беше нормална.

Kajgana Shop

На врв Bottom