Фан Клуб: Вардар

Член од
11 април 2023
Мислења
1.601
Поени од реакции
4.617
Околу нов стадион имаше желба во времето на Сам да се прави во к3 кај бензинската Макпетрол подоле од теренот на Локомотива,ама не испадна ништо ,а и да го направеше во вакви услови како сега пак немаше да го користиме ќе играа други екипи на него,а ние ќе лутавме низ терени во Скопје.
Прва работа што треба да се направи е да се врати помошното на ФК Вардар и младинските категории да се вратат каде што им е место,се надевам со тек на време ќе се среди и тоа.
 
Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Ама Бришки (па и Ѓуриќ со Гостивар) и Швајц да ги споредиш со Дејан Цветановски/Лука Трајковски и факинг Вецески е како ситуацијава во РК каде што играме со Мишевски и Карапалевски место Николиќ/Петриќ и Јасухира.

Не може да судиме уште, сепак игравме со Гостивар кој смени 100000 играчи и Брега која е со една нога во втора лига (кажав и претходно, не толку во играчки кадар колку што се гледа индиспонираност).
Подобар е тимот многу со тие неколку засилувања, ама да не се летаме дека сме тим за Европа. Треба да се оди чекор по чекор.
Затоа викам подобар играчки кадар, но дека сега драстично толку се сменило не можам да кажам. Има тука нешто и до тренерот, кој може да се заклучи дека одлично го познава нашево првенство. Па тука се и натаму Гача, Глишиќ, Мишко, Пато, Дурански, Лемос. Костурот е малтене ист. Овие двајца што ги потенцираме се одлична надоградба на постоечкото. Од другите појачања останува да се види што ќе добиеме. За Ѓуриќ палец горе на она што го прикажа прво коло, Шушњара/Мујезиновиќ не делуваат на некои што може сериозно да се потпре екипата, а за Сусо допрва ќе извадиме заклучок.
Не велам ја дека сме тим за Европа, опстанокот е секако приоритет за сезонава. Но не треба да се гледа со потценување на досега оствареното. Гостивар колку и да го испретури составот и делува како да нема концепт, сепак е екипа, која има најдолга серија без пораз во лигата.
 
Член од
23 јануари 2016
Мислења
2.141
Поени од реакции
5.492
deka dobro go prati makedonskiot fudbal se gleda kaj gorazd i po toa koi igraci gi nosese kaj sileks. cesto nosese igraci i od vtoroligasi koi mozea da bidat barem evtini opcii za od klupa, dodatno nekogas igraci koi vo momentot ne bea vo forma no imaa kapacitet za povise. totalno nekvalitetni igraci kaj sileks prakticno nemase, i tie koi ne igraa bea vo najmala raka ok, igraci koi ke bidat korisni koga ke zatrebaat. takvo nesto e retko kaj nas bidejki drugi klubovi/treneri cesto i domasni igraci nosat samo po preporaka pa nosat i totalni kamenja. tikves na primer zimava donese dvajca igraci od 2. liga (teodor mircevski i david stojkov) koi ni tamu ne bea nisto posebno nitu se nekoi posebno talentirani. odnapred se znae deka ke bidat utki, barem jasno im e na tie koi navistina gi gledale. kaj nasite prvoligas redovno ima takvi utepani transferi i toa dosta zboruva za ljugeto koi se odgovorni.
 
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.217
Поени од реакции
4.112
Screenshot_20240227_125601_Facebook.jpg

Официјално Вардар - Работнички на градски , штета што паѓа во работен ден ама тоа е ..
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.451
Поени од реакции
68.695
Член од
20 септември 2023
Мислења
109
Поени од реакции
590
Многу е подобра играта во овие две кола од она што го игравме во првиот дел, тука нема збор. Сепак, таква ни е лигата каде што неколку нови играчи може да направат разлика, иако сигурен сум и дека Горазд има заслуги за сето ова. Да не летнеме во облаци, чекор по чекор и мислам дека ќе успееме да опстанеме на крајот.

Околу Градски, јас како дете таму пораснав, значи неколку децении се во прашање и еве сметам дека на Вардар му е потребен нов стадион, налик на оној на Марибор/Олимпија со капацитет од 10-12.000 гледачи. Тоа што сме далеку светлосни години од нешто такво е муабет и тема за идните генерации. Не знам што договориле со СИЗ, но да не почнат после крчма да стигаат фактурите… Како што кажа @Matt Brendel, целта ги оправдува средствата во овој момент и мислам дека треба да продолжиме во Маџари/Ново Лисиче до крај на сезона. За волја на вистината, секоја година еве веќе повеќе од деценија на Градски се прави нешто и ние мигрираме неколку натпревари на други стадиони, при изградбата "заборавија" една атлетска патека, па гулаби семето го јадеа, страчки ја колваа тревата, прасиња се пораѓаа итн.
 
Член од
18 август 2019
Мислења
150
Поени од реакции
191
Лошо инфо имаат, со Работнички ќе се игра во Маџари со сигурност.
Вардар одлучил да се игра во Маџари или сеуште не е одобрено да се игра на градски Затоа што негде видов дека Работнички дуелот со Брегалница го закажал на градски
 
Член од
7 август 2011
Мислења
4.749
Поени од реакции
12.765
Вардар одлучил да се игра во Маџари или сеуште не е одобрено да се игра на градски Затоа што негде видов дека Работнички дуелот со Брегалница го закажал на градски
Воопшто не се размислува со Работнички да се игра на Градски. Во работен ден повеќе од 500 луѓе нема да има на стадион, што значи дека организацијата на тој натпревар ќе биде тотална загуба. Секој натпревар носи големи трошоци дури и во Маџари, не па на Градски. Ако се игра на Градски (АКО), тогаш тоа би било од третиот круг.
 
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.475
Поени од реакции
3.539
Другари, некое видео од неделата има, ќе има, некој поупатен?
 
Член од
28 јануари 2024
Мислења
7
Поени од реакции
32
 
Член од
11 април 2023
Мислења
1.601
Поени од реакции
4.617
 

Kajgana Shop

На врв Bottom