Фан Клуб: Вардар

Член од
22 ноември 2009
Мислења
1.848
Поени од реакции
2.727
ovie znaci bea najdborite navivaci vo Mkd:tv:
И сеуште се, да се разбираше малце у навиачка култура ќе разбереше дека како и во секоја навивачка група, па така и кај нас има/имало недоразбирање меѓу членови.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
И сеуште се, да се разбираше малце у навиачка култура ќе разбереше дека како и во секоја навивачка група, па така и кај нас има/имало недоразбирање меѓу членови.
Уствари, ова треба почесто да се дешава. На времето коа Комити на запад имаа минимум 1000 луѓе, тепачки беа "A must". Само така се решава проблем во навивачка група, не со бистрење политика.

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
ovie znaci bea najdborite navivaci vo Mkd:tv:
Гледај што ти се вика постара екипа, добра старосна граница. Види ги овие на клипот по колку години имаат за разлика од вас. Па после размисли сам кој се деца или бебиња.

Иначе, не се секирај ти ќе се средат работите, ако си добро упатен во тифо движењето низ целиот свет, секаде сме сведоци дека во посериозните и по големите групи има тепачки меѓусебно за превласт на трибината, помеѓу подгрупи, меѓу истакнати членови и друго.
Почнавме меѓу себе да се тепаме во недостаток на ривалството, од што немаме со кој други да се тепаме па мораме меѓу себе веќе досадно станува, бидејќи никој од другите групи во Македонија не се на наше ниво.

А за овие што ги гледаш на клипот, можеш само да дркаш за такви спремни момци,(25 год +) недоразбирањата меѓу нас ги средуваме на состанок, само што има тебе да ти се објаснува кога немаш ни Н од НАВИВАЧ.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
КОМИТИ И ВОЈВОДИ БЕСНЕЕЈА НИЗ ТЕТОВО !!! -
Еден повреден, тројца приведени и демолирана чајџилница е епилогот на фудбалскиот натпревар меѓу Тетекс и Вардар. Навивачите на двете екипи, кои се во добри меѓусебни односи, направија неколку инциденти со жителите на Тетово од албанска националност и навивачите на фудбалскиот клуб Шкендија, познати како „Балисти“

Така, додека „Војводите“ оделе по улиците низ градот, еден „одважен“ тетовец од албанска националност се залетал со автомобилот марка „опел“ во нив, иако полицајци му дале наредба да застане. Тој бил физички нападнат од навивачите, а и неговото возило било искршено. Потоа била каменувана чајџилницата „Малет е Шари“ и поранешната канцеларија на навивачката група „Балисти“. Од камењата биле искршени излозите на објектот и повреден 46-годишен жител на Чегране кој бил внатре. Каменувањето го почнале „Војводите“, а им се приклучиле и „Комитите“.

Последниот инцидент се случил на стадионот кога навивачите на Вардар влетале во меѓусебна пресметка. Локалната полиција интервенирала и три лица биле приведени, а на едниот од нив му била укажана и лекарска помош.

B

Beck's

Гостин
ete koe gomno od navivaci ste vie,zaradi vas nekoe vreme bese zabraneto patuvanje na navivacite nadvor od grad,i posle mi se praite nekoi seznajci kazuvajki nam nekoi si ultraas pravila,pravila sto velat: kamenuvaj luge,objekti...ajt od naredna godina idete po selana i krsete tamu,vakvi kukavici ne i se potrebni na ljubitelite na fudbalot

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.540
Поени од реакции
29.107
ete koe gomno od navivaci ste vie,zaradi vas nekoe vreme bese zabraneto patuvanje na navivacite nadvor od grad,i posle mi se praite nekoi seznajci kazuvajki nam nekoi si ultraas pravila,pravila sto velat: kamenuvaj luge,objekti...ajt od naredna godina idete po selana i krsete tamu,vakvi kukavici ne i se potrebni na ljubitelite na fudbalot
КАМЕН НЕ ПИШТОЛ!

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
За тоа заради кого беше забраната за гостување да си ги прашаш топлите браќа од чаир, зошто тие немаа доблест да кажат дека они биле во Нерези и преку к** ми е од глупиве дебати што ги наметнувате

Архивист

Ултрас
Член од
10 мај 2007
Мислења
2.926
Поени од реакции
608
Да ве прашам дали Стефан Ристовски се вратил во Вардар,бидејки во спорт пишува Исени добил црвен по старт над Стефан Ристовски,или се работи за друг фудбалер?

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Да ве прашам дали Стефан Ристовски се вратил во Вардар,бидејки во спорт пишува Исени добил црвен по старт над Стефан Ристовски,или се работи за друг фудбалер?
Друг е тој,Стефан Ристевски е со младата репрезентаиција до 19 години во Босна а иначе тренира со младинците на Парма!!!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.029
Поени од реакции
74.430
Не е истиот играч...
Бтв незнам зошто али ете на пример во составот на Македонија до 21 години пишува Стефан РистЕвски од Парма. Знам дека двајцава играчи се разликуваа по тоа што едниот е Ристовски а другиот Ристевски :)
Еве нешто и за сомнителните трансфери...
И за составот на репрезентацијата до 21 година е одбран и еден вардарец, а тоа е Силјановски.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.766
Поени од реакции
6.556
Не е истиот играч...
Бтв незнам зошто али ете на пример во составот на Македонија до 21 години пишува Стефан РистЕвски од Парма. Знам дека двајцава играчи се разликуваа по тоа што едниот е Ристовски а другиот Ристевски :)
Еве нешто и за сомнителните трансфери...
И за составот на репрезентацијата до 21 година е одбран и еден вардарец, а тоа е Силјановски.
Иначе и братучет ми (Георгиевски)е во Босна со младата репрезентација до 19 год,само он е земен од Вардар!! И да конечно веќе ке неможе да се краде пари со трансфериве,коа ке видам колку пари се украдени претходно а сметка ни е во долгови

Kajgana Shop

На врв Bottom