Фан Клуб: Вардар

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
P-S-G скоро сите навивачки песни кои што може да се слушнат по нашиве спортски арени без разлика дали станува збор за фудбалски кошаркарски или ракометен натпревар се увезени од надвор! Да точно е тоа дека во Комити сакаме да расчистиме со ѕвездашите и со партизановците, меѓутоа песните што ги пееме и ние а можат да се слушнат и од Делије и од Гробари не значи дека се измислени од нив. Колку за пример многумина не обвинуваа дека "Оооооо, Вардаре ти си живот моооооооој, чука и срце за овој град ..." ни е украдена од навивачите на Панатинаикос кои што ја пеат под наслов Horto Magiko () меѓутоа се испостави дека песната потекнува од израелската тифо сцена, што значи дека цел балкан копира и краде песни од остатокот од светот. А што да кажаме за PAOKARA !!!??? Сите сме анти-грци, па вие ја препееавте за вашето Ѓорче, и Фемили си ја препеаа за нивниот МЗТ, а утре можеби и ние ќе измениме два три збора па ќе ја пееме и за Вардар и не гледам што е тука проблемот!
Да направиме разлика меѓу препевување од една страна и прекопирање од друга. Значи ја сум против овие вториве и мислам дека сите песни од каде сака нека се увезени што се прекопирани не треба да се пеат, мислам дека ме свати.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
Не го сваќај ова како навреда ама неможам да разберам имате слики Пу*ете Партизан , Звезда ...... после на форумов имаше постови некои членови што им е смачено од некои квази навивачи овде на Белградскиве Гиганти па чисто ме интересира твоето мислење пошто си добро упатен те гледам во тифо водиве .

Од 2:40 гледај која песна ја пеете на дербиво со Пелистер

А еве ја нивната песна

Eве ја вашата песна oд 0.47 секунди

Еве ја на Таурунум од Земун

Чисто твое мислење барам за ова пошто си најупатен во навивачкиве работи :smir:.
.......а дали си прашал дали некој од членовите ги пеаат тие песни поготово Игра магично и Се би дал ја за гол(иако многу е подобра кога се пее маршот,што го пееме како мелодија)????

што да правиме кога голем дел од нашите момци следат само српска сцена(иако овие копираат од сосема некои трети),100 пати имаме подобри old school песни,но знаеш како викаат со тек на време се се менува(но не се прашале дали СЕ се копира)???

без навреда и од твоја страна....што правиме со ВАС кои ги ископиравте од а до Ш сите Комитиски песни????

и да смачено ни е зашто сите гледаат од српска сцена да преземат нешто(не само Комити туку сите навивачки групи) и од тука произлегува фактот дека КРЕАТИВНОСТА за песни во нашата Тифо сцена е 0........нас не ни треба мелодија НАС НИ ТРЕБА ТЕКСТ(зборам општо за сите групи).....

така да не можеш ти да ги ставиш во ист кош тие што ги пеаат тие песни и тие што ги игнорираат и плукаат за таквите копирање,зашто верувај НИКОЈ од НИВ не ги пее(макар и атмосферата да биде топ)

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
.......а дали си прашал дали некој од членовите ги пеаат тие песни поготово Игра магично и Се би дал ја за гол(иако многу е подобра кога се пее маршот,што го пееме како мелодија)????

што да правиме кога голем дел од нашите момци следат само српска сцена(иако овие копираат од сосема некои трети),100 пати имаме подобри old school песни,но знаеш како викаат со тек на време се се менува(но не се прашале дали СЕ се копира)???

без навреда и од твоја страна....што правиме со ВАС кои ги ископиравте од а до Ш сите Комитиски песни????

и да смачено ни е зашто сите гледаат од српска сцена да преземат нешто(не само Комити туку сите навивачки групи) и од тука произлегува фактот дека КРЕАТИВНОСТА за песни во нашата Тифо сцена е 0........нас не ни треба мелодија НАС НИ ТРЕБА ТЕКСТ(зборам општо за сите групи).....

така да не можеш ти да ги ставиш во ист кош тие што ги пеаат тие песни и тие што ги игнорираат и плукаат за таквите копирање,зашто верувај НИКОЈ од НИВ не ги пее(макар и атмосферата да биде топ)
:aplauz:
Ова коа ке се каже на состанок сите викаат да да така е на трибина друга приказна...Па после некој ке речел не сум пеел епа вакви песни не пеам...Поготово сега кога имаме во изобилство нови и добри песни(не копирани) и олд скул...Every go, Але але алеалео ова и не е песна али лудило беше на трибина коа се пееше!Али полека полека и тоа се средува се помалце се пее магично а дај гол не знам од кој причини али у навика ни е секоја утакмица да ја пееме...Али организацијата бројката креативноста(за песни, транспаренти, бајраци, мајци) полека полека се издигнува на добро ниво...У последно време доста нови материјали излегоа а и ке излагаат секоја втора утакмица...

--- надополнето ---

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
приказната за "магично магично" е друга, незнам колку се сеќавате, таа прв пат почна да се пее со Напредок у гости кога беше трифун на чело на Вардар и се пееше "ако играте трагично, ќе ве ебеме магично" (или нешто у тој стил, беше кореографијата со кондомите) и после полу сезона кога си отидоа "ѕвездите" Вардар стварно играше магично и тогаш почна да се пее таа песна, оригинал прекопирана, оаваа другава што се спомиња се пеела и порано ама многу поретко, од оваа сезона почна да се пее на секоја утакмица, а новите песни се слагам дека се супер и треба што повеќе да се комерциализираат и секако старите добри да се вратат пр. "немој чкембар", "за скопски Вардар", "на велигден" итн.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.694
Ајмо дечки замре тамава...
Нема ништо ново околу Вардар, но ние како група не престануваме со активностите. Од мечот Вардар-Шкендија конечно ќе се пуштат во продажба дресови од нашиот клуб. Станува збор за сегашните дресови кои се изработени од фирмата МакСпорт и ќе можат да се купат на било кој домашна и гостинска утакмица....

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Ајмо дечки замре тамава...
Нема ништо ново околу Вардар, но ние како група не престануваме со активностите. Од мечот Вардар-Шкендија конечно ќе се пуштат во продажба дресови од нашиот клуб. Станува збор за сегашните дресови кои се изработени од фирмата МакСпорт и ќе можат да се купат на било кој домашна и гостинска утакмица....
Да не знаеш колку пари ќе бидат?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
800 или 850 денари не сум сигурен.
Дел од приходот од продажбата ќе иде кај управата,дел кај Комитите. :)
850:smir:Штета овие дресови се нема да бидат оние пред 2-3 сезони црвено/црно со бело дресови само за :drk:
И конечно дресови вака да се продолжи и да нема крадења ке се издигнеме само барем да има 1-2 спонзорчиња немора некој големи фирми доволно ке биде да опстанеме во прва лига годинава..Ако размислуваат во управата како што треба од дресовите и од утакмицата со пелистер и сега шкендија верувам собрани се пари барем за по 50 евра да им фрлат на играчиве колку за мотивација..И да има нешто ново околу брацо нели на 22 септември ке имаше нешто на суд што бидна со тоа?

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.544
Поени од реакции
29.116
Епа ќе чекаме до тогаш, уште не е помината таа дата, ти текнува??? :)
Па да ми текнува али прашав нешто друго дали има да не е одлжено порано некој информации со вардар и працо тоа ме интересираше:salut:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.061
Поени од реакции
74.694
Па да ми текнува али прашав нешто друго дали има да не е одлжено порано некој информации со вардар и працо тоа ме интересираше:salut:
Ми личеше како да си ги измешал датите :icon_mrgr
Колку што јас знам нема ништо ново. Рочиштето е закажано за 22 Септември и скоро сигурно е дека тимот ќе биде вратен на Брацо...

Член од
31 мај 2009
Мислења
1.257
Поени од реакции
2.595
850:smir:Штета овие дресови се нема да бидат оние пред 2-3 сезони црвено/црно со бело дресови само за :drk:
За кои дресови мислиш поточно? Ако можеш демонстрирај пример со некоја слика, поздрав.

Kajgana Shop

На врв Bottom