Фан Клуб: Вардар

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
bajevski vo vardar a vardar za nigde toa e realnosta ama ne se otkazuvame neli

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Vo nedela site na gradski da pokazeme kolku gon sakame vardar makar sto protivnikot e cementara

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
"Вардар тоа сме ние"

Најверните вардарови навивачи "Комитите" денеска преку прес-конференција со почеток од 12 часот, во хотелот "Бест Вестерн" ќе го промовираат претходно најавениот Иницијативен одбор за спас на реномето на најтрофејниот македонски клуб.

Како што најавуваат "Комитите", на прес-конференцијата ќе присуствуваат познати поранешни фудбалери на Вардар, познати личности од домашниот јавен живот, како и ѕвезди од македонската музичка сцена кои ја поддржуваат идејата за враќање на Вардар на старите патеки. Прес-конференцијата ќе ја води Игор Џамбазов.

Инаку, вчера беше промовирано и формирањето на здружението на навивачи "Стара гарда Комити" кои исто така ја поддржуваат иницијативата за спас на ФК Вардар која ја поведоа "Комитите".

Претходно "Комитите" низ своите соопштенија истакнаа дека во иднина ќе бараат заминување на главниот финансиер од клубот, итно одржување на Собрание на Вардар на кои би се инсталирале нови раководни структури.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
ВО ОБИД ЗА СПАС НА ВАРДАР
„Комитите“ бараат ново раководство Здружението на навивачи на Вардар „Комити - запад“ одржа основачко собрание на Одборот за спас на клубот, под мотото „Вардар - тоа сме ние“. На основачкото собрание присуствуваа поранешните фудбалери на Вардар, Дарко Панчев, Васил Рингов, Пепи Георгиевски, Драган Мутибариќ, но и личности од јавниот живот на Скопје, меѓу кои Игор Џамбазов, Мики Црнокрак...
- Не сакаме никого да избркаме од клубот, па ни сегашниот спонзор. Сакаме само да ги средиме работите во клубот и да привлечеме нови спонзори и луѓе што ќе знаат како да работат. Многупати на оваа тема сум разговарал со спонзорот Слободан Вујчиќ-Брацо, кој во принцип не е против целата работа - изјави Панчев. Како причини за ваквиот потег, „Комитите“ го наведоа неодржаното собрание на клубот и дуализмот во власта меѓу Слободан Вујчиќ-Брацо и неговиот деловен партнер Борче Ристевски, блокираната сметка на клубот, лошо менаџирање и распродажбата на играчи на директните конкуренти. „Комитите“ побараа расчистување на односите, заминување на актуелната управа и формирање нова, од луѓе што го сакаат клубот и знаат како да го раководат. Одборот ги повика надлежни државни институции, почнувајќи од Финансиската, Трудовата, Пазарната инспекција и сите други инспекции да се вклучат во расчистување на односите во Вардар. Првиот чекор е бојкот на натпреварите кои Вардар ги игра дома и на гости. Разговори и преговори со актуелната управа нема да има се додека не биде свикано собрание на клубот.

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Само 1:0,слабо. со бразилци со имиња како Роберто Карлос но донесени од ФК Копакабана а не од Фенберахче ништо не правиме момци!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Denes slabo izigraa, pak zatajuva realizacija, ama zatoa kakov gol dade Ristevski.........:):)

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Имаше навивачи или сепак бојкотот стапи во сила?

Fcu

Член од
10 август 2007
Мислења
585
Поени од реакции
2
Cestito pobeda no sepak da kazeme deka vardar so vakva igra nema daleku da stigne.

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
denes vo novini pisuva deka se odrzalo nekoe tajno sobranie na koe bila smeneta upravata pa moze li nekoj od inicijativniot odbor da mi kaze nesto vo vrska so ova

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Да не случајно некој ја има најновата навивачка песна за Вардар или да ми каже како да ја најдам?

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Пробај на нет...Цеки ја пее,иако тоа на се личи само не на навивачка песна :toe:

Член од
28 февруари 2008
Мислења
219
Поени од реакции
2
zosto site cutite nikoj ne se izjasnuva za spiunskoto sobranie na fk vardar i napisite vo vesnicite za dvojnata igra na darko pancev vasiot heroj za mene toj e nisto jas sum cel zivot za vardar taka i ke ostanam ama za pancev imam mislenje nula

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Епа јас искрено, молчам затоа што не знам ништо за тоа. Чекам некој кој знае да каже... еве да не биде дека те бојкотираме.

А кога го спомна Панчев... многу си го спушти рејтиногт со пар реченици, па сега нормално е луѓето да не му веруваат и да има добри намери. Времето ќе покаже се`.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.878
Pancev ne izdribla, a timot najverojatno celosno go prezema Braco, i tuka osven inspekcija nisto drugo ne pomaga. Inace denes u przino generacijata 94 go pobedi Rabotnicki so 2:1 za erupcija kaj 300-tnata mlada publika koja uste ednas pokaza za kogo cuka skopskoto srce:)
So vakva mladina prestojat dobri vreminja za Vardar osven ako ne ispadnat pedercinja i za pari otidat vo rabotnicki

Kajgana Shop

На врв Bottom