Какви 7 шанси не зезај, јас сум сигурен дека и без бламажата ќе ја свртеше Вардар утакмицата, едноставно квалитативно тимот е многу над оној битолскиот, колку и да сака некој да го негира тоа (јас го имам тоа направено милион пати). На добар терен без проблем ќе победеше Вардар, но судиите се избламираа и го оцрнија и флекосаа цел натпревар, па сега повеќе зборуваме за тоа отколку за натпреварот. Види, не може никој да ме убеди дека екипа со еден квалитетен играч е добра екипа, неколку пати имав пишано, ние во есенскиот дел имавме подобар тим од Пелистер, а не пак сега. Без Мирко битолчани ти се второлигашка екипа…
Малку е рано да се зборува за наредна сезона, а искрено не верувам и дека планираат со истиов тим да играат и наредна, сигурно ќе си отидат доста играчи плус ќе дојдат нови. Тука е проблемот, дали ќе се форсирсат дел од дебилите од агенцијата на куроглавиот или ќе се тргне по квалитетни играчи. Реално да збориме, со оглед на аматерскава лига и со истиов тим и замена за Омерагиќ без проблем ќе бидеме помеѓу првите три места.
Од друга страна, далеку дека сме надмоќни како што прикажуваат дебилите од управава, со Беса една полушанса имавме, со Работнички видовме што се случи итн., но ако изигра тимов како што треба и како што се очекува, тогаш неѓа ни да ги гледаме оние судиски бламажи.