Фан Клуб: Вардар

Член од
26 февруари 2011
Мислења
148
Поени од реакции
427
Знаеш ли кој луѓе стојат позади СпортМедиа,1Спорт?
Потполно истите луѓе (И.Д.И. и компанија) што работеа во весникот Мак Спорт на Камчев. Поголеми курви од нив нема...
 
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.566
Поени од реакции
3.843
Потполно истите луѓе (И.Д.И. и компанија) што работеа во весникот Мак Спорт на Камчев. Поголеми курви од нив нема...
Епа сега им го снемува нефи и се насочуваат кон Вардар. Дно дна!
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.500
Поени од реакции
22.955
Панчев е крлеж што се лепи штом осети кеш во Вардар, никаква љубов према клубот
Pancev ima izjavena deka on od fudbal zivee i deka od toa MORA DA ZARABOTUVA. Bas profesionalno si e toa, neli profesionalci se baraat? Ne go sakam ni jas, ne zatoa sto bara pari nego zasto imal sansi i se pokazal neuspesen. Plus retko koj fudbaler se pokazal dobar da vodi klub, edno e trener drugo e klub da vodis.

А што е битно твоето мислење за Самсоненко, фактите говорат најубаво за него. Оставен долг од преку 3 милиони, блокирана сметка, помошните терени во Градски парк ги оттуѓи од Вардар, забрана за користење на тренинг кампот во Хиподром откако тој се повлече. Еве штом го познаваш лично, прашај го дали барем малку има грижа на совест...
Панчев нит некој го бара, нит го повикува, ама Миленко да ми го претставуваш како некој способен спортски работник. Дај ти се молам. Човекот се нема 20 години појавено на утакмица на Вардар, ја гарантирам дека 5 играчи не познава од актуелниот ростер и сега тој да ја има главната улога. Нека си продолжи да дудла кај Мицкоски (претходно беше Грујо) и да бистри политика. За тоа бар е исклучително умешен...
A sto pa e bitno tvoeto misleneje za Samsonenko?

Jas odgovoriv na postot pogore ama eve koga veke pisuvas fakti ajde da dopisi gi site. Faktite isto govarat deka so nego RK bese 2 pati evropski sampion. So nego FK osvoi nekolku tituli doma i igrase u grupi sto e do den denes najgolem uspeh na edna MAK ekipa. Ova go pravi najuspesen pretsedatel na FK i RK VARDAR na sportski plan, i toa e fakt. Fakt e i deka pod negovo rakovodstvo RK Vardar dobi sala i uslovi kakvi nemase nikoj vo evropa, deka FK dobi sportski centar i akademija na edno povisoko nivo. Fakt e deka on gradel, on finansiral, nikoj drug pred nego ne izgradil takvi zdanija taka? Fakt e i deka potrosi 20-30mil evra tie nekolku godni sto realno e poveke nego site prethodni gazdi zaedni, taka? Zavrsivme so dolg od 3M i bez infrastrukturata sto on ja izgradi plus pomosnoto igraliste sto bese na FKV. Ova plus ona sto ti napisa se FAKTITE. Realno ova se smesni pari za toj biznis i imase cel kup likovi sto mozea da urgiraat i da go gonat Sams (Silegov pred se) ili bar da se dogovorat so nego... Odbraa da ne se mesaat i da si kutat...

E sega i nekoj drugi FAKTI sto ne gi spomuvas treba da se navedat. Braco i kompanija koga go imaa klubot so kolku dolgovi go ostavija i bez kampot... Grad Skopje kolku invesitase se sekavas? Koce (VMRO) pomogna togas taka?

Ovoj Slobodan sto bese pred Komiti da prezemat kolku go zaduzi klubot? Sto pa on napravi za da on ne e na tapet a Sergej da e losiot? Dali mislis deka ako Sams sve ostavese kako sto sakate, i tereni i akademija i smetka na nula deka ovoj nemase da napravi pepel posle nego? Jas neznam kolku ti go znaes likot ama toj bese instaliran od viceto i vo Vardar vleze kako posledna slamka za negov licen spas, se nadevase deka lesno ke go "vrati" pomosnoto igraliste za da izgradi 2-3 zgradi... Slobodno rasprasaj se za nego, na lihvari dolzi miljon i pol evra (ima decki u komiti sto moze da te objasnat detalno) plus glaven biznis mu e bas toa gradba...

Kako i da e momentalno nema potreba da zborime za ova, ima drugi raboti sto se bitni sega, da ostavime da se zavrti cel krug so Sams sega sme 3/4 taka da use malku ostanuva ali ke bide nabrzo. Se ke si dojde na svoe mesto, nitu kampot nitu salata i akademijata Sams ne gi stavi u dzeb i go odnel u Rusija i kako sto gledam nema zgradi ili picerii na nivno mesto...

Pancev/Milenko ti ne go baras nitu povikuvas ama investitorot sto gi dava parite saka so niv da si sorabotuva od X pricini. Vi rekov ajde da sobereme pari pa da ne go dademe klubot ama tesko ide i toa nekako gledam, polesno e od pozadi kompjuter da se jade gomna deka ovoj ili onoj ne cini a nego da se najdat 3000 dusi sto ke izdvojat po 1000e.

А кој е овој?
Pa u monentov se ceka na potpisnicite od zdruzenieto oni se akcionierite neli oni odlucuvaat :icon_mrgr:

Луѓе сфатете дека на порта имаме стабилен спонзор кој ќе не одглави и ќе го плати оној милионски долг што не кочи долги години на сите страни. Миленко или кој и да биде директор ќе биде еден вид на марионета таму. Како ќе му свират, така ќе игра. Дај нека се среди работава и да почнеме да мислиме на поубави фудбалски работи.
Ne e eden nego se 2... Eden vlaga kako glaven sponzor a vtioriot kako gazda, ali ajde da go ispocituvam @Боромире neka zavrsat pregovorite pa ima koj se toa da kaze i objasni.
 
Последно уредено:
Член од
31 август 2021
Мислења
387
Поени од реакции
2.056
Pa u monentov se ceka na potpisnicite od zdruzenieto oni se akcionierite neli oni odlucuvaat :icon_mrgr:
Ова не е исмејување на Комити? Мило ти е што немаат моќ да одлучат за клубот што го сакаат, наместо пијавиците? Како и за секој бот, така и за тебе, првин партијата им е светост па после се друго.
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.622
Поени од реакции
70.300
Тие "странски" фирми што се заинтересирани да влезат во Вардар е по ист принцип по кој Камчев со парите на Самс владееше во ФК Вардар (јавна тајна дека Самс немаше врска од тоа што се случува во ФК, додека РК беше под негова контрола).
Кој ќе го земе овој Вардар потонат во фиктивни долгови, освен оној на чие име и гласат тие фиктивни долгови?
Јас стварно не знам каква љубов и опсесија има Камчев со Вардар. Сто пати го зема клубот, сто пати влегуваат мистериозни пари во клубот и потоа завршува во долгови кон фирми кои што се негови. Едноставно го држи клубот како заложник, за кога му е погодена политичката атмосфера во државата, пак да го бара назад. Па никој не го спречуваше да го "спасува" клубот во минативе години.
Дали пере пари со клубот, дали заработува со местенки, не знам, ама човекот очигледно е опседнат да го има клубот.
Ете пиша Кано пред некој ден. Се ВЕТУВА буџет од 3 милиони евра, враќање на долгот, враќање на Градски, враќање на Хиподром и можеби и на Парк.
Никаква банкарска гаранција нема, ниту е презентиран план, само на зборови. Од ова е изводливо само враќањето на терените и на Градски, пошто практично истиве овие се 99% криви што овие терени не се наши.
Од друга страна, сакаат да влезат во клубот со цела фејк патриотска бљувоштина, уште Мирка Велинова фали. Онака сите ликови од кои ви се повраќа што може да ги замислите се дел од клапата која утре ќе го претставува Вардар како свој, а во реалноста не знаат стадионот каде е. А до вчера плачевме од Мијалче :D
Миленко е број еден, треба да го води клубот. Што таа стока може да придонесе во спортот? Ќе носел Миленко играчи, кои играчи ќе ги донесе тој? Цела приказна ќе се уништи со таков киклоп, кој сите знаеме дека е несаглам во мозокот. Никој жив не го сака, ама ете така си зацртале. Плус он веќе има свои епизоди во фудбалот и сите знаеме како имаат завршено.
Кога ќе се накотат сите гзолижачи чакнати во главата (да не ги набројувам од баграта на Миленко) во најблизок круг, тоа нема да заврши со убаво ако хипотетички се оствари некогаш. До 5-то коло давам фора да му прекипе на некој на трибина и да има инцидент од големи размери.

Едино што може да придонесат е да го избуткаат клубот политички, што е нешто најглупо (не дека не го прават и не го правеле сите најјаки клубови на Балканов) и се губи меракот за одење на стадион. И осеќам ќе се тера филм дека Комоти го кочат напредокот на Вардар, не го даваат клубот, а немале пари да инвестираат. Крај со крај едвај врзуваат луѓето тука, а не па Кано вика 1000 евра ќе давале 3000 луѓе :D
Ама на крајот од денот фудбалот се игра за нас навивачите и за тие што секогаш се тука кога ќе му свртат сите грб на клубот. Наш е клубот и не треба на никакви гробари да го даваме клубот, па макар и екипа од навивачите да играат годинава за без пари. Па мора досега да сме научиле од грешките, колку и да е сурова реалноста дека тешко ќе се најдат други спонзори, не смее никакви отстапки да се прават Ќе земат да го кочат клубот пред очите на јавноста кога сите очекуваат дека клубот ќе добие финансиска инекција? Па не би рекол.
Нека си земат друг куртонски клуб како играчка и така ги има милион во Скопјево.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
12.500
Поени од реакции
22.955
Ова не е исмејување на Комити? Мило ти е што немаат моќ да одлучат за клубот што го сакаат, наместо пијавиците? Како и за секој бот, така и за тебе, првин партијата им е светост па после се друго.

Koj tebe od vmro ti ja ebal majkata? Seriozno te prasuvam zasto samo tamu ti leta pametot.

Covekot prasa koj odlucuva, ti kazav koj odlucuva momentalno. Ova e partija sah, komiti se na poteg. Posle toa ke bide nekoj tret...

I od kaj toa deka nemaat mok? U sekoe vreme moze da gi prekinat pregovorite i da gi zakopaat klubot ili moze da sobereme pari, jas nekolku pati spomnav toa ama koga ke ti se posegne po dzebot kutis nesto... Denes parite sakale ili nekele igraat bitna uloga, ne go izmisliv jas ili tie sto ti ja ebele majkata sistemot... Takov e od pamti vek.
 
Член од
31 август 2021
Мислења
387
Поени од реакции
2.056
Koj tebe od vmro ti ja ebal majkata? Seriozno te prasuvam zasto samo tamu ti leta pametot.

Covekot prasa koj odlucuva, ti kazav koj odlucuva momentalno. Ova e partija sah, komiti se na poteg. Posle toa ke bide nekoj tret...

I od kaj toa deka nemaat mok? U sekoe vreme moze da gi prekinat pregovorite i da gi zakopaat klubot ili moze da sobereme pari, jas nekolku pati spomnav toa ama koga ke ti se posegne po dzebot kutis nesto... Denes parite sakale ili nekele igraat bitna uloga, ne go izmisliv jas ili tie sto ti ja ebele majkata sistemot... Takov e od pamti vek.
Свинче менталнопореметено аустралиско... идеш предалеку со спомињање фамилија. Никој не ти брани да лижеш кај твоите у партија, али пази на јазикот малку, и така цел ти е направен говна од што не го вадиш од чмарот на Мицко.
 
Член од
11 април 2023
Мислења
1.792
Поени од реакции
5.235
Мора дечки од Комити да има во новата управа, не бива да се даде туку така клубот.Низ што се не поминавме,и така да го оставиме не бива.
 
Член од
23 февруари 2011
Мислења
1.092
Поени од реакции
1.781
Јас стварно не знам каква љубов и опсесија има Камчев со Вардар. Сто пати го зема клубот, сто пати влегуваат мистериозни пари во клубот и потоа завршува во долгови кон фирми кои што се негови.
Човекот си има набиено некој комплекси дали према вардар дали према комити, едина цел му е да го има вардар за да покаже надмоќ и да докаже дека од него зависиме, нема желба или идеа или љубов да го води клубот напред само сака да се чуствува моќно и со контрола над другите. ликот е тежок психопат и социопат нема ништо добро тој да донесе во вардар, т.е. тој ништо добро бе донел никаде.

се друго што е пишано нема да го коментирам и повеќе од 100% се согласувам
 
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.561
Поени од реакции
5.646
Ако беше австриски Новоматик новиот спонзор како што јави Спортмедиа сигурен бев дека Орце Камчев нема да биде дел од Вардар , бидејки Новоматик е сосема друга компанија која ги има низ цел свет ..

Но чим се работи за друг спонзор тогаш растат шансите позади све пак да стои Камчев .

Дека Камчев беше човекот кој стоеше позади Самсоненко и се покажа на дело беше оваа потврда баш во Келн -

orce-kamcev-vo-keln.jpg

Убаво кажавте , Камчев кога сака си влага во клубов a чим Миленко сега е џокерот да ги брка работите значи веројатно Камчев пак стои позади целава игра ..

Ке вложува пари додека вмро е на власт , колку ке владее вмро тоа е друго прашање, по мене 8-12 години има добри шанси вмро да владее и Вардар да е мирен до тогаш , колку и да не сакаме политика ова е реалноста :toe:

Шпекулациите полека се остваруваат и се отвараат картите , значи ке доаѓаат парите од истите луѓе назад во Вардар .

Муабетот што го кажав тука пред месец дена ке биде вистина , џабе ми се смеевте и ме правевте наивен , ке дојде нов спонзор и ке се бориме за титула (освен ако Комити се предомислат и не го дадат клубот) но така ке останеме без пари , све е веќе јасно ..
 
Последно уредено:
Член од
20 септември 2023
Мислења
177
Поени од реакции
923
Ако беше австриски Новоматик новиот спонзор како што јави Спортмедиа сигурен бев дека Орце Камчев нема да биде дел од Вардар , бидејки Новоматик е сосема друга компанија која ги има низ цел свет ..

Но чим се работи за друг спонзор тогаш растат шансите позади све пак да стои Камчев .

Дека Камчев беше човекот кој стоеше позади Самсоненко и се покажа на дело беше оваа потврда баш во Келн -

Прегледај го приврзокот 422059

Убаво кажавте , Камчев кога сака си влага во клубов a чим Миленко сега е џокерот да ги брка работите значи веројатно Камчев пак стои позади целава игра ..

Ке вложува пари додека вмро е на власт , колку ке владее вмро тоа е друго прашање, по мене 8-12 години има добри шанси вмро да владее и Вардар да е мирен до тогаш , колку и да не сакаме политика ова е реалноста :toe:

Шпекулациите полека се остваруваат и се отвараат картите , значи ке доаѓаат парите од истите луѓе назад во Вардар .

Муабетот што го кажав тука пред месец дена ке биде вистина , џабе ми се смеевте и ме правевте наивен , ке дојде нов спонзор и ке се бориме за титула (освен ако Комити се предомислат и не го дадат клубот) но така ке останеме без пари , све е веќе јасно ..
Заборави да пишеш благодарение на новата власт.

Инаку, колку што си ти во право, толку се и другите, па дури другите многу повеќе од тебе.

Не треба вреѓање, не се согласувам со членовите што те вреѓаа, но другар премногу си наивен, некогаш кога те чита човек исто како да ги чита постовите на @MARCELLO
 
Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.622
Поени од реакции
70.300
Дека Камчев беше човекот кој стоеше позади Самсоненко и се покажа на дело беше оваа потврда баш во Келн -

Прегледај го приврзокот 422059
Не стоеше Камчев зад Самсоненко, пак нагаѓаш.
Беа компањероси во ФК, ама во РК и општо во бизнис политиката, го воведоа други луѓе. Камчев никогаш немал врска со РК Вардар.

Тоа што се качи на пијадестал и зема медал во 2017 кога освоивме ЛШ е најголем срам за ракометот. Од прва рака ја знам приказната како има земено медал, буквално сам си се има пикнато на доделувањето, како роднина на една личност која зема медал (нема да го именувам).
 
Член од
18 јули 2009
Мислења
6.561
Поени од реакции
5.646
Не стоеше Камчев зад Самсоненко, пак нагаѓаш.
Беа компањероси во ФК, ама во РК и општо во бизнис политиката, го воведоа други луѓе. Камчев никогаш немал врска со РК Вардар.

Тоа што се качи на пијадестал и зема медал во 2017 кога освоивме ЛШ е најголем срам за ракометот. Од прва рака ја знам приказната како има земено медал, буквално сам си се има пикнато на доделувањето, како роднина на една личност која зема медал (нема да го именувам).
Па тоа кажувам јас дека Самсоненко и Камчев беа заедно партнери во Вардар , истото и ти си го потврдил погоре во големиот твој пост , значи заедно биле во нешто (ФК)
Заборави да пишеш благодарение на новата власт.

Инаку, колку што си ти во право, толку се и другите, па дури другите многу повеќе од тебе.

Не треба вреѓање, не се согласувам со членовите што те вреѓаа, но другар премногу си наивен, некогаш кога те чита човек исто како да ги чита постовите на @MARCELLO
Како може после све да ме наречеш наивен?
Па еве полека картите се отварат , се гледа дека власта и олигарсот Камчев (од позади) со Миленко се дел од играта ..
Јас кажав тоа што тогаш слушав (човек од вмро ми кажа тогаш ако добро си прочитал, и ке искочи точно )

Треба да ми се извиниш а не да ми кажеш дека сум наивен , ке искочи така како што кажав (ке дојде спонзор со помош на оваа власт и Вардар ке се крене) просто е ...

Се чека само ова да биде официјално , веројатно неделава (реков освен ако дел од Комити се премислат и кажат не сакаме оваа понуда ) е така ништо нема да биде и све ке пропадне , но не верувам дека Комити ке ја одбијат понудава (бидејки друг избор излеа немаме )
 
Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom