ТУКА НЕ ЗАСТАНВАМЕ ПОСИЛНИ СЕ ВРАЧАМЕ!
![Возбуда :vozbud: :vozbud:](/styles/default/xenforo/emot/vozbud.gif)
Океј, време е да се вратиме на фудбалот.
Со успесите во ракомет, некако стивна фамата околу фудбалот.
Во меѓувреме добивме нов спонзор, Самсоненко, кој да бидам искрен како за почеток не донесе ниту едно значајно засилување во составот.
Реално за разлика од зимата го загубивме убедливо најдобриот поединец од тој дел Стојков и Хименез кој имаше добар старт на полусезоната, но лош крај на истата.
На терен се враќаат повредениот Георгиев, како и Бујчевски кој конечно ќе добие дозвола за настап.
Како засилување дојдоа повратникот Ивановски, Илчо Наумовски кој како што гледаме е вон форма, Трниниќ во одбранбената позиција и Ловречич како средњак.
Донесовме играчи на места на кои веќе бевме пополнети, а бековските позиции и крилните останаа прзни.
Не знам како мислат да играме со три бека, еден десен (Рељиќ) и два леви кои не вреди ни да се споменат (Цикарски и Рибарот кој замислете го вративме од Слога каде што беше на проба...).
Имаме премногу играчи на средината од теренот, но скоро ниеден од нив го немаше потребниот квалитет да ја води играта. Ќе чкаме од Ловречич да видиме што играч е...
Сега сме поконкурентни единствено во нападот, каде што претходно мака мачевме, со повреди и суспензии.
Се надевам Фичо ќе биде стартер, а повеќе шанси пред Илчо ќе добива Бујчевски.
Напредок доживеа колапс во последниов период, па добро е што стартуваме со едно вакво гостување.
Кичево секогаш важел за терен од кој сме се враќале со спуштени глави, но овојпат мислам дека сме изразити фаворити.
Друго што не ми се допаѓа е моменталниот тренер. Досега само негативни зборови слушнав за него, а и од резултатите одпријателските, не ме убеди баш дека е кадарен да ја води екипата на дочгорочен план.
Мораше подобар избор да се направи, особено откако го вратија Хаџиевски во Вардар, требаше он да биде тренер...
Одиме во голема бројка во Кичево по трите бода, а после не очекува дербито со Пелистер и можеби еден од клучните дуели за титулата, со според мене единствениот конкурент Работнички (бидејќи Шкендија е некако предалеку во бодовите...).