Фан Клуб: Вардар

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.547
Поени од реакции
29.135
Ја од 90'тите сум идел на Вардар и ти сега ми расправаш што е Вардар и кој дигнал раце од Македонија.
Кажувам дека клубскиот фудбал во Македонија е загубена кауза,Вардар е скопски клуб,локал патриотизам,ама константно да си дно не се трпи,барем еднаш да пркнеше за последниве 25 години со некој подвиг,но овде не се гледа перспектива и тоа е стартната точка на мазохизмот.Јас и вие кои идете неможам тоа да го разберам на друг начин освен малку да се наполнат батерии,да се испразниш од стрес,нервози...сигурно има и по некој фанатик на фанатиците.
Ти никогаш нема да не сфатиш, а ние секогаш ќе те жалиме зошто не знаеш какво е чувството да се радуваш на победа во гости. Ајт иди дркни си на некоја странска екипа, за која не ни знаат дека постоиш.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Ја од 90'тите сум идел на Вардар и ти сега ми расправаш што е Вардар и кој дигнал раце од Македонија.
Кажувам дека клубскиот фудбал во Македонија е загубена кауза,Вардар е скопски клуб,локал патриотизам,ама константно да си дно не се трпи,барем еднаш да пркнеше за последниве 25 години со некој подвиг,но овде не се гледа перспектива и тоа е стартната точка на мазохизмот.Јас и вие кои идете неможам тоа да го разберам на друг начин освен малку да се наполнат батерии,да се испразниш од стрес,нервози...сигурно има и по некој фанатик на фанатиците.
За какво дно зобриш бе, па Вардар, го фати криза 5-6 години, и само тогаш беше на дно, предходно никад. Вардар пак е најдбоар во Македонија, а тек сега следи и искачување на уште повисоко ниво.
Ако подвиг не е исфрлањето на ЦСКА Москва која после две години го освои Уефа купот, ако несреќната елиминација од Спарта Прага, со педерски гол нивни, кој после тоа одкога го елиминраа Вардар, стигнаа до 1/8 финалето во Лигата на шампионите, и играа нерешно со Милан, ако тие резултати не се подвиг, тогаш не знам што треба за еден клуб од Макеоднија посебно фудбалски да биде подвиг, да ја освои титулата у Лига на шампиони па да му се рачуна како подвиг???
И дај искрено дај не ни го дрви само, ако не сакаш да идеш на стадион, не иде, што ме боли к.р мене зашто ти не идеш на стадион и што мислиш за Вардар, кога не си никаков фактор. Фактор за големината на Вардар, се полните стадиони на гостински терен кога игра, и во оваа мизерна лига а Вардар гостува било каде полн стадион, да не зобрам ако победат, радоста им е еднакава како да е освоена лигата на шампиони, и кај публиката и кај играчите.

Незапирливи 1903/87

Изгорен за Вардар
Член од
20 јули 2011
Мислења
3.531
Поени од реакции
10.235
Ејјј немало луѓе со реквизити на Вардар, ова беше врвот! Јадење гомна на кило, во Скопје ај да не речам во секоја куќа ама добар дел од луѓево имаат барем еден шал или дрес од Вардар, ако не од сега барем од порано...На Вардар - Бате баш тој муабет го правевме од кај толку луѓе со дресови од Вардар, како излегуваа од стадион сите имаа нешто од Вардар/Комити дали маичка дали дрес...На Шкендија фановиве колку реквизити имаат, не па на Вардар...

Член од
1 февруари 2014
Мислења
218
Поени од реакции
368
Ејјј немало луѓе со реквизити на Вардар, ова беше врвот! Јадење гомна на кило, во Скопје ај да не речам во секоја куќа ама добар дел од луѓево имаат барем еден шал или дрес од Вардар, ако не од сега барем од порано...На Вардар - Бате баш тој муабет го правевме од кај толку луѓе со дресови од Вардар, како излегуваа од стадион сите имаа нешто од Вардар/Комити дали маичка дали дрес...На Шкендија фановиве колку реквизити имаат, не па на Вардар...
Кога го прочитав ова, одма у главата ми се врати сликата кога излегувавме од стадион накај парк и глеам од десна страна седат едно 10тина дечки со Service Crew маици и обележја од Вардар. Мислам дека ова објаснува доста работи :icon_mrgr:

Член од
10 август 2008
Мислења
703
Поени од реакции
1.930
Кога го прочитав ова, одма у главата ми се врати сликата кога излегувавме од стадион накај парк и глеам од десна страна седат едно 10тина дечки со Service Crew маици и обележја од Вардар. Мислам дека ова објаснува доста работи :icon_mrgr:

Убаво си објасни.....Сите се за Вардар само не признаваат :D
Шега на страна, мислам дека дебилни муабети се тоа некој некого да убедува дали требало да се следи ФК Вардар или не. Љубовта кон Вардар е поголема од кризата во која западна фудбалот во Македонија за да јас лично се откажам од него по логиката на дечково погоре. Сум одел кога клубот беше на врвот, кога ги преживуваше најтешките мигови и сега сум среќен што можеби ќе бидам сведок на еден нов Вардар.
Ако сте решиле да не гледате мак.фудбал не убедувајте и некој друг тоа да го прави. Но, трагедијата е што при прв успех одма ќе се јават како најжестоки навивачи на Вардар.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.414
Вардар-Бате имаше 5% навијачи на Вардар,останатото се од сортата која го доживува тоа како да игра репрезентација.
Ние сме толку мали и мобилни како народ што Вардар е еден вид клубска репрезентација ако може така да се каже.
Само што Македонија-МАКЕДОНИЈА беше заменето со Вардар-ВАРДАР.
:confused: Само види ги сликите од натпреварот (на кој и јас бев) трибините се црвено-црни, ако не, барем секој 4-ти човек имаше црвено, црно или црвено-црно нешто облечено со Вардар.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Потоа напомена дека најголем акцент ќе биде ставен на младинските категории, ќе направеле своја скаут мрежа за низ Македонија и да го собирале најдоброто од Македонија, меѓудругото се пофали дека веќе добиле покана од Фудбалскиот сојуз на Србија за категоријата на играчи до 14 години да учествуваат во јуни на силен турнир каде ќе бидат екипите на Звезда, Партизан, Динамо Загреб и уште некои други.
Спомна дека и со останатите легенди на Вардар е контактирано и дека нема да бидат заборавени, управата ќе се обидела да бидат директно или индиректно вклучени во работата на клубот. Навистина ме импресионираше со која посветеност е новава управа и како што рече он, само трпение, бидејќи ги чека многу работа за да се надоместат некои работи што се испуштени во минатото.
Овие две работи многу ме ќефат, поготово тоа да прибираат деца од цела држава. Така треба да се работе.

No9

Член од
18 ноември 2013
Мислења
632
Поени од реакции
973
Која катастрофа ја направи Вардар што го постави Калц за тренер на кадетите не сте свесни.
Неколку деца што ги познавам и што тренираат таму ми кажаа дека разликата меѓу Васоски и Калц била како Бог и шеширџија
Калц сеуште се води по старински методи со трчање и работа без топка, за разлика од Васоски кој применувал игри со топка и сл.
Ако со Васоски биле стинати до некое ниво според програмата, сега Калц ги вратил на почеток :tapp:
Јасно е дека е легенда ама каде бе Калц да создава фудбалери???
Од него ќе чекаме играчи во прва екипа??
Па тој само за во трета лига е, да се бори со селски екипи
Ај се надевам некој испад ќе направи на натпревар и ќе лета од Вардар

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Која катастрофа ја направи Вардар што го постави Калц за тренер на кадетите не сте свесни.
Неколку деца што ги познавам и што тренираат таму ми кажаа дека разликата меѓу Васоски и Калц била како Бог и шеширџија
Калц сеуште се води по старински методи со трчање и работа без топка, за разлика од Васоски кој применувал игри со топка и сл.
Ако со Васоски биле стинати до некое ниво според програмата, сега Калц ги вратил на почеток :tapp:
Јасно е дека е легенда ама каде бе Калц да создава фудбалери???
Од него ќе чекаме играчи во прва екипа??
Па тој само за во трета лига е, да се бори со селски екипи
Ај се надевам некој испад ќе направи на натпревар и ќе лета од Вардар
После тоа пред 3 години на Градски, он не е никаква легенда на Вардар, се што направил предходно како играч, си го избриша со потезите пред 3 години.

А вчера прочитав на насловната на интерент на Мак. Спорт дека имало некој проблеми со Ловречич, Романциве не му ги праќале документите, ради тоа што наводно имал важечки договор уште со нив.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.801
Како бе што ќе ги научи Калц? Ќе ги учи како да приговараат кон судијата и дека ако не ти се допаѓаат судиските одлуки, треба истиот да биде нападнат и претепан. Многу битен дел од тренинзите на еден Македонски надежен фудбалер.

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Абе што ве нема никој бе, се губите, а уше една недела до гостувањето у Кичево, спремни ли сте??? :)
Komiti Skopje
пред околу еден час
Групната фаза во ракометната ЛШ е завршена, а целта (пласман понатаму) е остварена. Во паузата до осмина финалето, на Вардар му престои борба за пласман во Ф4 во регионалната СЕХА лига. Преостанаа уште 5 мечеви, а веќе наредениот не очекува во вторник во Кале против екипата на Војводина.
Како и секогаш да им дадеме поддршка на нашите момци и да дојдеме до нова победа која само ќе ги потврди нашитевисоки амбиции.Собирање : 17.00 кај Жабар. Kарта 50 денари.

Навивањето во сала сепак не може да се спореди со она на стадион. Фудбалската пролетна сезона започнува на 1 март (сабота), а Вардар му гостува на Напредок во Кичево. Битката е добиена, Комити после повеќе од 6 месеци се враќаат организирано на мечевите на нашиот миленик. Ќе се патува со воз, а цената на превозот+карта е симболични 150 денари. Црвено-црниот воз може да тргне, а првата цел ни е боење на Кичево во Вардаровите бои и враќање со трите бода.
Собирот е во сабота на Железничка од 9 часот, а тргнувањето е во 9 и 30. Да го запазиме кодексот на облекување, па сите да бидеме облечени строго во боите на Вардар.
Забавата може да почне!

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.076
Поени од реакции
74.801
ТУКА НЕ ЗАСТАНВАМЕ ПОСИЛНИ СЕ ВРАЧАМЕ! :vozbud::pos:

Океј, време е да се вратиме на фудбалот.
Со успесите во ракомет, некако стивна фамата околу фудбалот.
Во меѓувреме добивме нов спонзор, Самсоненко, кој да бидам искрен како за почеток не донесе ниту едно значајно засилување во составот.
Реално за разлика од зимата го загубивме убедливо најдобриот поединец од тој дел Стојков и Хименез кој имаше добар старт на полусезоната, но лош крај на истата.
На терен се враќаат повредениот Георгиев, како и Бујчевски кој конечно ќе добие дозвола за настап.
Како засилување дојдоа повратникот Ивановски, Илчо Наумовски кој како што гледаме е вон форма, Трниниќ во одбранбената позиција и Ловречич како средњак.
Донесовме играчи на места на кои веќе бевме пополнети, а бековските позиции и крилните останаа прзни.
Не знам како мислат да играме со три бека, еден десен (Рељиќ) и два леви кои не вреди ни да се споменат (Цикарски и Рибарот кој замислете го вративме од Слога каде што беше на проба...).
Имаме премногу играчи на средината од теренот, но скоро ниеден од нив го немаше потребниот квалитет да ја води играта. Ќе чкаме од Ловречич да видиме што играч е...
Сега сме поконкурентни единствено во нападот, каде што претходно мака мачевме, со повреди и суспензии.
Се надевам Фичо ќе биде стартер, а повеќе шанси пред Илчо ќе добива Бујчевски.
Напредок доживеа колапс во последниов период, па добро е што стартуваме со едно вакво гостување.
Кичево секогаш важел за терен од кој сме се враќале со спуштени глави, но овојпат мислам дека сме изразити фаворити.
Друго што не ми се допаѓа е моменталниот тренер. Досега само негативни зборови слушнав за него, а и од резултатите одпријателските, не ме убеди баш дека е кадарен да ја води екипата на дочгорочен план.
Мораше подобар избор да се направи, особено откако го вратија Хаџиевски во Вардар, требаше он да биде тренер...
Одиме во голема бројка во Кичево по трите бода, а после не очекува дербито со Пелистер и можеби еден од клучните дуели за титулата, со според мене единствениот конкурент Работнички (бидејќи Шкендија е некако предалеку во бодовите...).

Ф

Флеш

Гостин
Битката е добиена, после 6 месеци се враќаме,но ако Русинот не ни даде вотка,пак не идеме .... :D:P

Kajgana Shop

На врв Bottom