Фан Клуб: Барселона

Член од
8 април 2010
Мислења
35
Поени од реакции
23
Со мало задоцнување да го кажам моете мислење зошто изгубивме вчера.На терен имавме 5 играчи од среден ред (вкучувајки го тука и Меси кој во последно време се враќа се подлабоко за да прими топка) и 2 крилни играчи кои не се стандардни на тие позиции.Тељо е неискусен за ваков натпревар ,а Алвеш изолиран сам како крило е бескорисен.Со тоа се олесни работата на дефанзивците на реал кои ја задржаја компактноста во дефанзива и воопшто не беа изместени од позиција.Рамос и Пепе без централен напаѓач на кој треба да внимаваат излегуваа на Меси кој и така беше следен од Алонсо и често беше опкружен од 3 или 4 играчи без да има на кој да асистира пред него.Се добива впечаток дена на ова Класико дефанзивците на Мадрид не се изнамачија многу, ние не создаваме шанси и немаше комбинаторика во последната третина од теренот.На крај сакам да кажам натреварите се добиваат со постигнување голови,а ние вчера на терен немавме ниеден играч на кој главната задача му е токму тоа-постигнување погодоци.Се надевам дека за со Челзи ќе се промени пристапот и ќе се вратиме на старите патеки..И дајте малку оптимизим 3 години победуваме се по ред не е тоа случајност...:)

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Поздрав до Toni i Beck's со видеово ....

Тетово навива за Реал Мадрид! :pos:

P.S.

Ај поминете ги Челзи, па се гледаме о финале :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Поздрав до Toni i Beck's со видеово ....

Тетово навива за Реал Мадрид! :pos:

P.S.

Ај поминете ги Челзи, па се гледаме о финале :)
Не сте виделе вие кога победува Барса, ова ви е мала група :) Море со коли се слави низ цел град.
Иначе ова мислам е близу до Штуловиот универзитет, така да претпоставувам дека се студенти т.е не се од Тетово, ама само моја претпоставка.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Шта је бре мишеви шта сте се усрали :D

Неможев од оправдани причини да го гледам можеби најважното Класико откако е Пеп тренер, али ја симнав утакмицата и ја изгледав(затоа и се воздржав од коментари)... нема да навлегувам во детали, али можам да кажам дека немавме идеа во нападот. Ме интересира што се случува со Пике. И ме интересира зошто пишува во весниците блиски до Барселона дека некој од тимот или персоналот е крив зошто официјалниот состав излегол 3 часа пред натпреварот.

Не, нема да бараме оправдувања за поразот, изигравме под ниво, нема да плакаме за изгубената титула, нема да одиме со наведнати глави. Сетете се зошто сме фанови на клубот, сетете се дека ова воопшто не е некаков црн период во споредба со тоа што сме го имале во минатото... Пеп е крив што не навикна нас фановите на победа на скоро сите натпревари, на титула во сите натпреварувања:D

Мора да знаеме да бидеме големи во пораз како што знаеме да бидеме големи во победа, зошто сепак ова е фудбал и во него се е можно. Навивам за најдобриот клуб на светот, навивам за оние што во последните 4 години ми донесоа неизмерна радост во големите натпревари. Без оглед на тоа што се случило, без оглед на било каков пораз, играчите сезонава се херои.

Следен е Челзи... ни доаѓаат на домашен терен после еден болен пораз, како за играчите така и за фановите. Мора да се изигра како што треба, мора да се изигра на најдобар можен начин. Нема подобра мотивација од пораз од најлутиот ривал за тоа...

Visca el Barca!!

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Иако сум за против Челзи да играме со 3-4-3 формација,имаме негатива од еден гол,сепак мислам дека треба да излегуваме со стандардната формација 4-3-3,со таа формација што успеавме да земиме многу титули.По стабилен е така тимов...
...........................ВВ...........................
......Дани...Пике....Маске.....Пујол.....
......Чави........Бускетс.....Иниеста....
......Санчез......Меси........Педро.......
-Знаеме дека Челзи ќе играат бункер и за шанса за гол ќе дојдат само при евентуални корнери или слободни удари.Така да мора да игра Пике за воздушнети дуели и високи топки.Со Пике во тимот одбраната ни е мн по стабилна.....
-Да не се раздели тројката Ч-Б-И......
-На крилните позиции да играат Санчез и Педро.....
-Никако да почниме со Фабрегас.....
-Никако да играме со 3-4-3....
Ова е клучот за финале....

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Фудбалски манијаци!

Bielsa (coach Athletic, about barbecue with Guardiola during 2006 trip to Arg to meet coaches): "I managed to bore him. In the 11th hour."

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Се слагам со Namul.
4-3-3 ни ги донесе сите успеси, сите титули. Моментално ги немаме Абидал и Виља али затоа Пујол и Санчез ќе покријат солидно.

Стартно 4-3-3 со тоа што Дани стандард повремено би идел напред а со тоа и формацијата би се менувала во 3-3-1-3...
Валдес​
Дани - Пиќе - Маскерано - Пујол​
Чави - Бускетс - Иниеста​
Санчез - Меси - Педро​
Валдес​
Маскерано - Пиќе - Пујол​
Меси​
Дани - Санчез - Педро​
Ако немаме гол до 75-та минута, Пиќе најистурен напред.​

Член од
23 октомври 2007
Мислења
1.041
Поени од реакции
1.028
Не сте виделе вие кога победува Барса, ова ви е мала група :) Море со коли се слави низ цел град.
Иначе ова мислам е близу до Штуловиот универзитет, така да претпоставувам дека се студенти т.е не се од Тетово, ама само моја претпоставка.

Ништо тогаш, ајде вие наредната кога ќе ја победите(се надевам дека нема да не е наскоро :icon_lol:) , да се снима обавезно и да се постира тука :)
Пази само да не ви влезе некој, како на видеово оној со "бенџолата" на 0:18 - 0:19 секунда :pos:
Поздрави!

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Startnite 11 protiv Chelsea prema mislejneto na poveke od 55 iljadi navivaci koi glasaja preku internet izgleda vaka: Valdes, Alves, Pique, Puyol, Mascherano, Busquets, Iniesta, Xavi, Messi, Alexis i Cesc.

vasi mislejna ?

B

Beck's

Гостин
Се слагам со Namul.
4-3-3 ни ги донесе сите успеси, сите титули. Моментално ги немаме Абидал и Виља али затоа Пујол и Санчез ќе покријат солидно.

Стартно 4-3-3 со тоа што Дани стандард повремено би идел напред а со тоа и формацијата би се менувала во 3-3-1-3...
Валдес​
Дани - Пиќе - Маскерано - Пујол​
Санчез - Меси - Педро​
Валдес​
Маскерано - Пиќе - Пујол​
Меси​
Дани - Санчез - Педро​
Ако немаме гол до 75-та минута, Пиќе најистурен напред.​
Ako nemame gol do 75 min, ides na youtube i go gledas momentot koa Iniesta izramni na 1-1. Posto toj film posle 75 min vise nema da go vidime

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Ја би 1-0 да водиме и Иниеста во 92ра пак гол да даде........е има големи шанси срцев удар да ме стрефи во тие моменти.....

B

Beck's

Гостин
Ја би 1-0 да водиме и Иниеста во 92ра пак гол да даде........е има големи шанси срцев удар да ме стрефи во тие моменти.....
ako ne dademe gol u prvite 45'(normalno nie da ne primame nieden), tesko za plasman ponatamu. Ne znam, od edna strana nesto mi veli deka ideme dalje sigurno, a pak nesto mi veli deka se izmoreni kako na fizicki taka i na psihicki plan.

Kajgana Shop

На врв Bottom