Јас стварно не знам со кој состав би излегол Пеп во саботата.
Ај, веќе сите сме согласни во едно, да се игра 4-3-3.
- Валдес е сигурен на голот.
- А, одбраната? Ако одбере Пеп 4-3-3, мислам дека
Дани и
Абидал се сигурни на бековските позиции? Што со стоперските?
Пујол,
Пике и
Маскерано се борат за место на стоперските позиции? Кој би одбрале вие?
- Средината, местото каде што треба да се добие битката. Мислам дека бедемот, 3ката, триаголникот
Чави-Буски-Иниеста е секогаш сигурен и не треба да се чепка. Што со
Цеск? Дали и тој да игра во средината? Дали да се игра со Цеск како лажна 9ка? Што и со
Тиаго? Многу тешко дека би бил стартер во овој натпревар, ама јас не би го отпишал, барем нека изигра некоја минута, без разлика на резултатот.
- Нападот, овде претстојат големи чудења и размислувања. Која напаѓачка тројка да излезе на Бернабе? Со кое напаѓачко трио би биле најубиствени? Овде едно е сигурно.
Меси е стартер. Кои се неговите партнери? Може ли
Виља повторно да биде на клупата или треба да стартува? Дали Цеск треба да игра лажна 9ка?
Санчез или
Педро? Првиот е нов, се надевам дека полека влегува во ритам, но дали да му се даде толкава голема задача, дали ќе може да ја исполни? Да биде еден од авторите на победа на Бернабе, која ни е потребна како вода сред пустина? Педро пак, како што кажа некој претходно, можеби во текот на сезоната ќе пружа неколку бледи изданија, ќе биде слаб, незабележителен, ќе промаши и зицери, но секогаш кога игра против Реал игра со 100% од себе. Трча како атлетичар, го има на секој дел од теренот, едноставно добива крилја во дуелите против Реал. Често постигнува и погодоци против Реал. Овде да го спомнам и
Куенка, кој иако тешко дека ќе игра во таков важен натпревар, без искуство, сепак кога и да игра, тоа го прави одлично, движењата му се одлични, прави продори, има брзина, центаршутевите му се прецизни и силни. Може да заигра на крајот и да биде нашиот x-фактор, како што тоа беше Афелај(Anims Ibi) на претпоследното гостување на Бернабеу?
- Од играчите кои не ги спомнав, Максвел и Фонтас сигурно ќе го проследат натпреварот од клупа(ако не и од трибини), додека за Адриано и Кеита не се знае, а веројатно барем еден од нив ќе заигра во било која минута од натпреварот.
Им посакувам многу среќа на момците, веројатно во ваков голем натпревар и таа ќе ни биде потребна. Ние можеме само да праќаме подршка до екипата, да се радуваме на нејзините успеси и да ја бодриме и во нејзините неуспеси. Другото е работа на Пеп, Тито и играчите. Се надевам и верувам дека одлично ќе си ја завршат работата за овој викенд, во саботата навечер. Бараме од нив, како и секогаш досега, да дадат се од себе, да го остават срцето на терен. Без разлика на победа, или дури и пораз, со самото оставање на срцето на терен, тие се победници за нас. Во врска со моите очекувања, понекогаш сум голем оптимист, некогаш дури и песимист, но сигурен сум дека можеме да победиме. Го имаме најдобриот играч на светот во своите редови
cuc
, зад него, во средината имаме, велемајстори, Чави, Иниеста, Цеск.
Ако одиграат сите на своето највисоко ниво, нема ништо што може да ги запре.
VISCA BARCA!