Фан Клуб: Барселона

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Во одбрана мора да бидат Пике и Пујол.Респект за Маскерано...но капитенот знае да одигра на Ел Класико.Освен тоа тој е главен мотиватор на теренот.
Средината се знае Чави,Иниеста и Бускетс.
Јас мислам во напад ќе почнеме без Виља.Педро и Алексис ќе започнат заедно со Меси.Виља од клупа би бил подобро решение.

Но и покрај се нешто ми вели дека Пеп ќе изненади со нешто...

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ништо не се знае која формација и кој ќе игра Пеп си анализира и ни спрема изненадување а ние сме тука да се радуваме после 90те минути :) Нека се креваат и нека летаат тоа ни оди во прилог на тој начин си превземаат само оптеретување а тоа носи грешки и непромислени потези кој Барса знае како да си ги казни :)Бидете си позитивни и уживајте

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
мое мислење:

Одбрана: Алвеш - Пујол - Пиќе - Абидал
Средина: Чави - Бускец - Иниеста
Напад: Педро - Меси - Алексис

Одбрана: со Пујол мора да се стартува, тимот е најмногу мотивиран кога игра капитенот, можеби Маске е во подобра форма, али Пујол од друга страна ни треба за воздушни дуели
Средина: овој триаголник според мене е најубиствен против реал. многу течност има во средината со овие тројца
Напад: мислам дека Алексис мора да стартува бидејќи се наоѓа во страшна форма, али од друга страна сеуште нема искуство за со натпревар против реал. Педро би го ставил бидејќи секогаш кога игра против реал им ја ремете нивната одбрана, можеби не е во најдобра форма али мислам дека доколку стартува ќе изигра 100%

и за крај со среќа во сабота, и одиме на победа
VAMOS BARCA ♥

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Незнам зошто ама се мислам ќе искочиме без капитенот и со Фабре како лажна 9-ка и нападот со Санчез...

----------------- Валдес ------------------
----- Маске----- Пике-----Абидал-----
----------------- Бускетс -----------------
Алвеш---------- Чави--------Иниеста
---------------- Фабрегас ---------------
-------- Меси--------------Санчез-------

I

IBIZA SOUND

Гостин
mislenje na fanovite na real posle el klasiko vo slucaj da izgubat (daj boze) :)

gjabe pobedivte nie pak sme prvi a vie vtori :D

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Стартни 11 ... Едно се нашите желби и предвидувања, друга е ситуацијата внатре, само Пеп и Тито знаат со што треба да се излезе ....
Дали Пеп овојпат припрема сосема нова концепција со што Мурињо ќе биде и повеќе од изненаден, што ќе му ги уништи сите планови.... Мене работата ми мириса на тоа .... Во врска со Пујол, ќе го цитирам Филе, тој е таму и нормално многу повеќе е упатен во ситуацијата, иако НИКОЈ ама баш НИКОЈ не може ни да предпостави кој ќе стартува :

Филе :
.Почнаа со препукувања дали Барса требала да игра со тројца позади или 4ца позади. Од она што се очекува е дека ќе бидат тројца. Пујол 99,102% ќе е на клупа.
Дали Пеп ќе почне со 3-4-3, со големо изненадување за Моу на кој очигледно во тој случај, најверојатно планираниот висок пресинг ќе му падне во вода .... Ако Пеп почне со Буски, Чави , Иниеста и Фабрегас како лажна деветка ( позиција која најмногу му лежи во Барселона, без сомнение ) мислам дека Реал ќе има сериозни проблеми .... Од друга страна со 4-3-3 пак , одбраната е многу посигурна , а знаејќи дека напаѓачите на Реал сезонава се и повеќе од расположени, ќе придонесе поголем банас во тимот ....

Пеп нема што да калкулира, па по тоа мислам дека ќе излеземе ептен офанзивно, ТОТАЛНО, со 3-4-3 ....

На играчите и на целата екипа сакам да и посакам УСПЕХ кој ќе не усреќи, УСПЕХ кој ќе ја сврти Премиера , можеби не бодовно, туку психолошки во наша полза .....

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Незнам зошто ама се мислам ќе искочиме без капитенот и со Фабре како лажна 9-ка и нападот со Санчез...

----------------- Валдес ------------------
----- Маске----- Пике-----Абидал-----
----------------- Бускетс -----------------
Алвеш---------- Чави--------Иниеста
---------------- Фабрегас ---------------
-------- Меси--------------Санчез-------
Да,баш слично на ова читав некаде дека Пеп секогаш на Бернабе игра со лажна 9ка ( а во твојот случај Фабре ) и со појачена средина...

Член од
11 август 2011
Мислења
322
Поени од реакции
446
Mislam deka e najdobro da se pocne so starata dobro voigrana i dokazana 11-ka:
Valdes
Alves Pique Puyol Abidal
Busquets
Xavi Iniesta
Pedro Messi Villa

Pa vo tekot na natprevarot po potreba da se pravat izmeni od tipot Villa-Alexis , Pedro- Cuenca , Fabregas namesto Xavi ili Iniesta i sl .Seuste se strasen tim prerano gi otpisaa i zatoa mislam deka nekoj ke pati vo sabota a toa nema da bide Barca .

VISCA BARCA,VISCA CATALUNYA!!!!

P

pepito*

Гостин
Каде е сега stardust или industrial desease по ново да не просветли, го молам нека напише некое свое видување за стартните 11 кои ќе излезат на Бернабе (y)

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Овие од задрит, ама се кренати до небо. Ова станува веке монотоно, секоја година иста приказна.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.633
Поени од реакции
10.353
педро беше одличен против бате, нема да ме чуди ако стартува
ама пеп е заебан ништо чудно да започни со младинците тиаго или куенка

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Се повеќе ми иде дека со 3-4-3 ќе излезе Пеп.

3-4-3 means more people in midfield and more possession. If we have the ball we can hurt the opponent and stop them from hurting us. — Lionel Messi
3-4-3 an option? We used it against Milan and things went well. Ball possession is the key. The coach will decide. — Xavi Hernández

Член од
18 декември 2008
Мислења
1.277
Поени од реакции
323
Се повеќе ми иде дека со 3-4-3 ќе излезе Пеп.

3-4-3 means more people in midfield and more possession. If we have the ball we can hurt the opponent and stop them from hurting us. — Lionel Messi
3-4-3 an option? We used it against Milan and things went well. Ball possession is the key. The coach will decide. — Xavi Hernández
То е то, значи кажано е се.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Не верувам дека ќе излезе со 3-4-3,бидејќи Реал има брзи крила(често дуплирани со брзите бекови-најчесто левата страна т.е нашата десна-Марсело).Барса се осети со 3-4-3 против Валенсија(брзите крила знаат и те како да направат проблеми во одбраната).Ова што Чави и Меси алудираат за таа формација ми личи на стапица за тактиката на Моу( Марсело да излетува често напред а Меси по нивната лева страна да прави дар мар и така да се доаѓа до шанси).

Мое мислење ќе Пеп ќе излезе со тактика 4-4-2(со трансформација во контри во 4-3-3).Кеита ќе игра во средината заедно со Чави,Меси и Иниеста додека Фабрегас ќе биде лажна деветка а слична улога ќе има и Меси.Виља ќе биде темпираната бомба т.е очекувам да биде збунивачкиот фактор во одбраната на Реал.

Зошто Кеита? Реал ќе притиска длабоко во нашата половина.Често абидал и Маске ќе бидат изложени да ја исфрлаат топката што подалеку од нивната половина.Е тука игра улога кеита(во крадењето на високи топки во средината).На тој начин ,доколку добие воздушен дуел кеита , тогаш Барса ќе биде во контра против 5-6 играчи на Реал.

Ова е моето мислење...Ќе видиме како Пеп навистина ќе излезе...

Kajgana Shop

На врв Bottom