Фан Клуб: Барселона

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
не дека имаше некоја важност натпреварот,ама од авион се гледаше кој е подобар........кој ќе ги трпи утре овие шо се вадат со судиите.....

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Честито победа!
За жал не го гледав натпреварот и едвај чекам некој квалитетен highlights.
И некој спомна дека не одел на темата за лига на шампиони...
па таму 2/3 од тие што пишуваат само пцујат, се некои дебили и морони, затоа нема потреба да се замарате со таа тема :)

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Честито нека ни е победата, за жал поради обврски не бев во можност да го гледам натпреварот .... И пак по старо, судиите се криви, УЕФАЛОНА , Платини мафија, ПОР ЌЕ .... Тоа е , кога човек не може да се помири со реалноста ....

Свесен си што напиша?

Ова е последица од гледање на Барса од 2008ма или во најдобар случај 2006та. Чак ни играчите ни Гвардиола не си зимаат за право да го потценат Милан ама па и уште коментар Милан нема што да бара утре на Сан Сиро се гледа бељата што ја направи интернет ерава кај младичиве! Се неадевам дека и играчите се со мислата Милан нема што да бара на Сан Сиро...
Не брат, пишувам без да прочитам што сум напишвал, тоа ми е навика јбг ....

Тоа го пишав на заебанција, го напишав овде во ФАН КЛУБ НА БАРСЕЛОНА, ниту во темата за ЛШ, уште помалку во фан клобот на Милан !!!!!!!!!!!

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.710
Поени од реакции
22.848
Абе не навикнавте? Во текот на сезоната пцујат, глумци биле, судиите им помагале, УЕФА, мафија, Платини, дрн дрн јариња...... А, на крајот на сезоната сите овде честитаат, признаваат кој е најдобар и кажуваат како се тоа било заслужено. :)

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
супер се, победа, прво место, повеќе шанси.

ама не баш има простор за 100% задоволство.

виља, треба да се казни добро за себичниот потег, кога двајца чекаа да дадат гол, он проба сам. ме извади од кожа

тактиката на пеп. лошо.у смисол формација
пујол десно изигра многу слабо. нон стоп му висеше неговата страна. да не зборам за учинокот во играта, пасови, пробиви. не ми е цел да го споредувам со дани, ниту да го критикувам пујол, едноставно таа позиција му беше дадена и по мене грешка.
премногу рогања на топка од абидал, маскерано, кеита.. нешто што не личи и не е барселона.

како и да е , немавме многу опции на десната страна оваа утакмица, па мораше да се праи компромис. пике на клупа, едноставно не сватив како немаше место за него. очигледно страдавме во воздушни дуели.
чави кој неколу утакмици беше успан, не потсети од што материјал е направен.
тиаго не беше лош, супер се движеше, покриваше. добар учинок се на се.

голема грешка на валдес според мене при вториот гол.
да не зборам за кисот кога му помина под тело топката.

зборот ми е, супер победивме. први сме и група. но не беше се така сјајно.
респект и за милан. изиграа добро, многу подобро од моите очекувања колку ние ќе им дозволиме.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
да се самоцитирам од коментарот после првата утакмица
абе сами се тепавме т.е. сами извадивме реми. при 2-1 место да им набутавме уште 2,3 гола. они кур ташак си играа...тотално незаинтересирани. ај белки им дојде а’клот, па ќе се освестат. али шо се замарате....јас се кладам дека на сан сиро ќе ги тртореме, ако не тепаме таму ставам слика од милан на аватар за еден месец
бек он топик честито нека ни е победата...падна ГОЛЕМИОТ милан на свој терен од европскиот првак UFO барселона
и не се замарајте со овие лиглињата шо тролат за судиите, нека квичат колку сакат
виља мора да си ја врати формата, верувам во него јас дека ќе се подобри, не го плукајте само
за формацијата шо му ја мислете, верувајте му на пеп, не сме ние тие шо разбираме повеќе од него

ајде сега на ред се задридските шопја да ги сомелеме за ајвар

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.162
Поени од реакции
46.277
виља, треба да се казни добро за себичниот потег, кога двајца чекаа да дадат гол, он проба сам. ме извади од кожа
Aко тука подаваше, ќе беше кренато офсајд знаменцето, е сега дали поради тоа шутирал и не подал не можеме да знаеме, али играчот внатре во шеснаестерец беше во офсајд во тие моменти, за нијанса беше понапред од Виља во таа акција.

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
абидал мора да се задржи по секоја цена

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
Aко тука подаваше, ќе беше кренато офсајд знаменцето, е сега дали поради тоа шутирал и не подал не можеме да знаеме, али играчот внатре во шеснаестерец беше во офсајд во тие моменти, за нијанса беше понапред од Виља во таа акција.
има ситуации каде имаш прегледност дали играчот на кој сакаш да му подадеш е во офсајд или не. има ситуации каде едноставно немаш време за проценка и инстиктот ти кажува дали да шутнеш или да подадеш.

виља според мене донесе педерска одлука он да ја заврши акцијата, а при тоа не ја ни заврши како што треба. дури да реализираше, овдека пак ќе го спомнев како можел да подаде. поточно кажано нема инстикт да подаде во такви ситуации.

како пример ќе го наведам белами против челзи и неговата асистенција, всушност беше лажњак дека шутира, он намести празен гол. тоа е инстикт кој го сакам, кој не се учи, кој е вроден.

друга работа е што абијати му ја фати, бидејќи и кире трајчев знае дека виља шутира доле ниско најчесто десно.
после не се нервирај! :)

еве нека ме демантира во наредни утакмици. дај боже!

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Честито победа каталонци
Повеќе ќе пишам утре тастатурата у пм не е во ред нешто ни точка пиши ни запирка само селектира безвезе

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
немаше да биде кренато офсајд знаменцето,затоа што играчот на кој што требаше да му ја додаде(мислам фабрегас) беше позади виља,во такви ситуации не се крева офсајд.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.162
Поени од реакции
46.277
немаше да биде кренато офсајд знаменцето,затоа што играчот на кој што требаше да му ја додаде(мислам фабрегас) беше позади виља,во такви ситуации не се крева офсајд.
Не беше, ако правиме муабет за ситуацијата од прво, играчот беше во офсајд ситуација, дадоа и таков кадар при репетициите, али не е ни битно тоа. :)

И не се умарајте до толку за Виља, битно Барса победува, не дава голови ама без топка одлично се движи и навлекува на себе неколку играчи што им овозможува на останатите, поготово на Меси, да влегуваат во шанси за гол. Кад-тад ќе почнат головите и од него, од тим каде има 5-6 фудбалери кадарни за гол нормално е еден да има проблеми при реализацијата, иако тука станува збор за најистурениот. Битно влегува во шанси, а вечно да промашува ваков играч и да сакаш не е можно.

Kajgana Shop

На врв Bottom