Фан Клуб: Барселона

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Guardiola: "Few people can blame a coach when a team wins but now maybe everyone blame me or us for this draw."

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Епа велиш дека се нервираш кога не користиме шанси а ги имаме, а претходно велиш дека Пеп требало со тој и тој состав да излезе. Одлучи се, дали те нервира тренерот или неискористените шанси, или пак "погрешната" ротација на играчите. Беше крив тој во натпреваров? Беа играчите криви? Имаа шанси? Што повеќе сакаш... да влезе тренерот да игра?

И не, не ми смета тоа што има негативни критики, ми смета тоа што секој незадоволителен резултат го доживувате како да е крај на свет. Си ја гледал Барселона во последната година на Рајкард? Со Бетис кога водевме 2-0 па потоа изгубивме 2-3? Тоа се друже нервози, ова неможе ниту да се спореди.

И ти реков и претходно, не сум најголем фан, но не плукам по тоа што претставува Пеп и играчкиот кадар. Многу е веројатно дека ако не беше Гвардиола немаше да имаме ниту половина од трофеите што беа освоени во изминатите 3 години.
--- надополнето: Oct 22, 2011 10:48 PM ---

Далеку од тоа дека е безгрешен. Ќе видиме сеа што ќе изјави на пресот после натпреварот.
Варас беше одличен , но ние мораме да зборуваме за тоа како ние игравме, а јас мислам дека игравме добро ....

Тоа е дел од изјавата на Пеп ...

Барселона е повеќе од клуб поради многу причини ... Една од најважните е - играта пред резултатот ...

Johnny Tran

You OK, Freckles?
Член од
25 јануари 2011
Мислења
1.943
Поени од реакции
1.363
дечки неможев да ја гледам, читам меси пенал промашил, али шо било било....идемо даље. да не слушнам лош збор за никој од барса. неможе се да тепаме. ај наредна обавезно ја гледам па сигурно ќе се растуриме од голови

и не се карајте меѓу себе жити господ, какви фанови сте неможете со еден кикс да се помирете

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Да не ме разбирате погрешно,никогаш не плукам по играчи или тренери,никогаш немам кажано грди зборови за нив ( пу пу скраја да е)....
Едноставно упатувам критика секогаш после мечот,дали е тоа негативно или позитивно зависи од начинот на игра и резултатот...До периодот кога играше Адриано крило,нападот не успеа да створи шанса...Не треба да се дели конекцијата Меси-Дани....Видовме после тоа како по друго беше играта....
Што ќе биде ако нема критики кога еден тим губи?Па зошто да трчат да играат кога никој не ги критикува...
Како и да е....да се подобри реализацијата....Валдес си го подобри рекордот та што биде нека биде :) ....
Виска ел Барса..Виска Месси.......
И да , БРАВО за навивачите во Кампот што после промашувањето на пеналот тие му покажија на Меси дека го сакаат,најверојатно прв случај е да се скандира името на еден играч кој не постигнува пенал ....

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.637
Поени од реакции
22.674
Шта је мишеви, шта сте се усрали?? :P
Абе комшиите наши ги пегламе како директорско одело, 3 години по ред, па уште се живи. Арсенал изгуби 8-2 од Арсенал, навивачите на Арсенал уште се живи. И уште милион вакви случаи, ајде да не редам сега. А, Барса изиграла 0-0 со Севиља(Хави Варас :cuc:) и вие овде(дел од вас) вршите колективно самоубиство. Па зашто, мајку му?! Зашто? Porque? No entiendo porque.

Лошата страна на овие форуми е што сега после еден натпревар давате оценки и коментари како да 42 месеци немаме победа, како да играме очајно. Гледајте на подолг рок, брача и сестри. Еден натпревар и натпревар после него може да бидат сосема различни. Можеби ќе ја разнесеме Гранада во следното коло. Гледајте 'долгорочно', оти еден натпревар може и да го загубиме со 3-0, ама ние сме и понатаму најдобра екипа, го имаме најдобриот играч и во тимот владее одлична атмосфера. Не го заборавајте тоа.
Барса минувала низ многу подолги периоди, кои траеле со месеци. И знаете што? После сите тие периоди излегувала ПОСИЛНА. Овој натпревар ќе биде само уште една лекција плус за Маестро Мистер Пеп Гвардиола(се осудуваат некои и на него да му кажуваат што да прави:eek:).
Вака беше и кога кикснавме против Сосиедад, овде кажувавте дека сме катастрофа, тиња.... А кога ја победивме Осасуна 8-0 бевме најдобри. Епа људи, кога во некое од наредните 4-5 кола ќе разнесеме повторно некој така, ќе заборавите на ова вечерва. ;)

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
Да не ме разбирате погрешно,никогаш не плукам по играчи или тренери,никогаш немам кажано грди зборови за нив ( пу пу скраја да е)....
Едноставно упатувам критика секогаш после мечот,дали е тоа негативно или позитивно зависи од начинот на игра и резултатот...До периодот кога играше Адриано крило,нападот не успеа да створи шанса...Не треба да се дели конекцијата Меси-Дани....Видовме после тоа како по друго беше играта....
Што ќе биде ако нема критики кога еден тим губи?Па зошто да трчат да играат кога никој не ги критикува...
Како и да е....да се подобри реализацијата....Валдес си го подобри рекордот та што биде нека биде :) ....
Виска ел Барса..Виска Месси.......
И да , БРАВО за навивачите во Кампот што после промашувањето на пеналот тие му покажија на Меси дека го сакаат,најверојатно прв случај е да се скандира името на еден играч кој не постигнува пенал ....
Педро според мене одигра многу полошо како крило - негова природна позиција, денес него Адриано кога играше ... Адриано имаше 2-3 одлични нафарлувања во шеснаесетник, трчеше, дриблаше, се ослободуваше... Педро немаше свој ден ...

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.637
Поени од реакции
22.674
Не дека не веруваме во Пеп, ама прави нерезонски потези, што никој не ги разбира освен самиот.
Изгледа гениј е.
Е, јебига, изгледа гениј ќе да е. :D
Озбилно, во никој друг немам таква доверба како во Мистерот. Дури и да сакам да помислам дека некогаш греши и не е во право, одма изгледувам симнати натпревари од нет(предност имаат 2те финалиња во ЛШ против Јунајтед) и се убедувам во спротивното. :icon_mrgr:

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Педро според мене одигра многу полошо како крило - негова природна позиција, денес него Адриано кога играше ... Адриано имаше 2-3 одлични нафарлувања во шеснаесетник, трчеше, дриблаше, се ослободуваше... Педро немаше свој ден ...
За педро се слагам дека играше лошо,но зборот ми беше друго.Кога играше Адриано крило,немаше простор за Дани,така да не можеше да “игра“ со Меси...Не влегуваше по лево Адриано за да отвори простор за Дани како што тоа го прави Педро....

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.637
Поени од реакции
22.674
И не, не ми смета тоа што има негативни критики, ми смета тоа што секој незадоволителен резултат го доживувате како да е крај на свет. Си ја гледал Барселона во последната година на Рајкард? Со Бетис кога водевме 2-0 па потоа изгубивме 2-3? Тоа се друже нервози, ова неможе ниту да се спореди.
Или последното коло во Ла Лига. Против Мајорка водиме 2-0 на Кампот и во последните 20ина минути овие од никаде ни прават пресврт. Пинто тогаш беше на голот. Буквално во последниот напад, корнер имаа Мајорка, веќе и продолжението беше истечено и овие ни дадоа гол. Цел Камп Ноу вееше бели марамчиња. Уф, времиња, како вчера да беше а 3-4 години поминаа.

Член од
27 септември 2009
Мислења
2.193
Поени од реакции
1.083
За педро се слагам дека играше лошо,но зборот ми беше друго.Кога играше Адриано крило,немаше простор за Дани,така да не можеше да “игра“ со Меси...Не влегуваше по лево Адриано за да отвори простор за Дани како што тоа го прави Педро....
Во моментите кога Адри играше крило ( почетокот на натпреварот ) ние игравме 3-4-3 ... При 3-4-3 Алвес не смее да си дозволи излетувања на противничката половина ... Подоцна Пеп го префрлли Адриано на левата бековска позиција и тогаш веќе е друга работата ....

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Живееме во најдобрата и најуспешната генерација во историјата на клубот. Греота е да се разочаруваат луѓе покрај ваков резултат. Како што кажал Пеп, направивме се и повеќе од тоа за да победиме. Веруваме во Мистерот, наредниот натпревар ќе биде подобро.

Член од
22 април 2005
Мислења
2.492
Поени од реакции
1.120
нема ништо лошо во тоа ако се рече дека сме играле лошо. факт е дека скоро 60 минути од 90 бевме безидејни. добра поставеност на нивната одбрана резултираше со еден пас на џави 30 пати кон алвез, пред него тројца, овој назад... и така натака. не можеа да пробијат, а барселона како екипа кон која секогаш се игра вака мора да најде рецепт. мора да најде против игра.
сплет на околности, некогаш и во полошо издание сме тепале 3-0, ама сепак останува онаа коснстатација дека и тогаш лошо сме одиграле, ама сме тепале. денес играа лошо, во поголемиот дел, и заврши 0-0. јас искрено не се слагам со изјавата на пеп дека добро сме одиграле, би рекол просечно. ни лошо, ни добро.
не е проблем барселона да се врати во ритам брзо, ќе се врати со серија од 10 победи најверојатно.. проблем е што не се освојуваат бодови со лоша игра (условно речено) тие бодови вредат злато.
тогаш фали еден џокер, кој ние го немавме. педро влезе подобро да на влезеше. фабгрегас исто, скоро и да не ја подигна играта, чави-бускетс не ми е јасно што требаше да значи. тие измени ги праи пеп, тоа му е него задача и работа. очигледн е резултатот.
жалам за пеналот, ама одиме даље....

Kajgana Shop

На врв Bottom