Варас беше одличен , но ние мораме да зборуваме за тоа како ние игравме, а јас мислам дека игравме добро ....Епа велиш дека се нервираш кога не користиме шанси а ги имаме, а претходно велиш дека Пеп требало со тој и тој состав да излезе. Одлучи се, дали те нервира тренерот или неискористените шанси, или пак "погрешната" ротација на играчите. Беше крив тој во натпреваров? Беа играчите криви? Имаа шанси? Што повеќе сакаш... да влезе тренерот да игра?
И не, не ми смета тоа што има негативни критики, ми смета тоа што секој незадоволителен резултат го доживувате како да е крај на свет. Си ја гледал Барселона во последната година на Рајкард? Со Бетис кога водевме 2-0 па потоа изгубивме 2-3? Тоа се друже нервози, ова неможе ниту да се спореди.
И ти реков и претходно, не сум најголем фан, но не плукам по тоа што претставува Пеп и играчкиот кадар. Многу е веројатно дека ако не беше Гвардиола немаше да имаме ниту половина од трофеите што беа освоени во изминатите 3 години.
--- надополнето: Oct 22, 2011 10:48 PM ---
Далеку од тоа дека е безгрешен. Ќе видиме сеа што ќе изјави на пресот после натпреварот.
Педро според мене одигра многу полошо како крило - негова природна позиција, денес него Адриано кога играше ... Адриано имаше 2-3 одлични нафарлувања во шеснаесетник, трчеше, дриблаше, се ослободуваше... Педро немаше свој ден ...Да не ме разбирате погрешно,никогаш не плукам по играчи или тренери,никогаш немам кажано грди зборови за нив ( пу пу скраја да е)....
Едноставно упатувам критика секогаш после мечот,дали е тоа негативно или позитивно зависи од начинот на игра и резултатот...До периодот кога играше Адриано крило,нападот не успеа да створи шанса...Не треба да се дели конекцијата Меси-Дани....Видовме после тоа како по друго беше играта....
Што ќе биде ако нема критики кога еден тим губи?Па зошто да трчат да играат кога никој не ги критикува...
Како и да е....да се подобри реализацијата....Валдес си го подобри рекордот та што биде нека биде ....
Виска ел Барса..Виска Месси.......
И да , БРАВО за навивачите во Кампот што после промашувањето на пеналот тие му покажија на Меси дека го сакаат,најверојатно прв случај е да се скандира името на еден играч кој не постигнува пенал ....
Е, јебига, изгледа гениј ќе да е.Не дека не веруваме во Пеп, ама прави нерезонски потези, што никој не ги разбира освен самиот.
Изгледа гениј е.
За педро се слагам дека играше лошо,но зборот ми беше друго.Кога играше Адриано крило,немаше простор за Дани,така да не можеше да “игра“ со Меси...Не влегуваше по лево Адриано за да отвори простор за Дани како што тоа го прави Педро....Педро според мене одигра многу полошо како крило - негова природна позиција, денес него Адриано кога играше ... Адриано имаше 2-3 одлични нафарлувања во шеснаесетник, трчеше, дриблаше, се ослободуваше... Педро немаше свој ден ...
Или последното коло во Ла Лига. Против Мајорка водиме 2-0 на Кампот и во последните 20ина минути овие од никаде ни прават пресврт. Пинто тогаш беше на голот. Буквално во последниот напад, корнер имаа Мајорка, веќе и продолжението беше истечено и овие ни дадоа гол. Цел Камп Ноу вееше бели марамчиња. Уф, времиња, како вчера да беше а 3-4 години поминаа.И не, не ми смета тоа што има негативни критики, ми смета тоа што секој незадоволителен резултат го доживувате како да е крај на свет. Си ја гледал Барселона во последната година на Рајкард? Со Бетис кога водевме 2-0 па потоа изгубивме 2-3? Тоа се друже нервози, ова неможе ниту да се спореди.
Во моментите кога Адри играше крило ( почетокот на натпреварот ) ние игравме 3-4-3 ... При 3-4-3 Алвес не смее да си дозволи излетувања на противничката половина ... Подоцна Пеп го префрлли Адриано на левата бековска позиција и тогаш веќе е друга работата ....За педро се слагам дека играше лошо,но зборот ми беше друго.Кога играше Адриано крило,немаше простор за Дани,така да не можеше да “игра“ со Меси...Не влегуваше по лево Адриано за да отвори простор за Дани како што тоа го прави Педро....