Фан Клуб: Барселона

Член од
29 април 2015
Мислења
4.095
Поени од реакции
3.904
Лани и играчиве беа во подобра форма, посебно Левандовски и Балде, игравме со 3 штопери и многу поцврсти во дефанзивниот дел на средината.
Сега Гундоган го игра ДМ, а на човекот најсилна страна му е уфарлувањето од втор план.
Лани бев најголем хејтер на Чави ради дефанзивната страна, ама дефинитивно тоа е најдобар начин за освојување лига, дефанзива и стабилност.
Кај Чави ми смета моментално што не знае да ги мотивира дел од играчите и упорно форсира тоа што го замислил, страв му е да го стави Лева на клупа...
Ако искочиме уште у 1/8 финале ЛШ, и се зголемува предноста на Реал во лигата, евентуално Гирона и Атл.Мадрид, на крај сезона треба да му се мавне клоца.
Јас секогаш сум бил за докажано име со авторитет, ама управата не мисли така.. се мислам дека посче Чави на клупа ќе ни седне Рафа Маркез, сега што е во Б тимот.
 

McLovin

Politically Incorrect
Член од
11 август 2016
Мислења
2.944
Поени од реакции
11.473
Рафињаааааааааа сестра ти д аја ебам ако немаш тебе да те ебам циган гаден неспособен оди си уште на зимо пичка ти матер оди откупувај железо и кради кучиња ѕ бразил да ти ебам инвалидиот
 

Lu5

Som la gent Blaugrana!
Член од
30 ноември 2011
Мислења
4.216
Поени од реакции
7.277
Realno, ovie tri utakmici i ne bevme tolku loshi. Se kreiraa dosta shansi, ali faleshe zavrshnica.

Na leto dobro ke bidi da zemime ~30m za Lewa ako zamini vo Saudi. Sezonava ni e najslab vo napadot, duri i Feran i Rafinja se podobri.
Gi imame Roque i Guiu na CF, ako se razvivaat pravilno pokrieni sme tuka za dolgo vreme.

Ne sme vo dobra pozicija vo ligata, ako otpadnat vo LSH i CDR na prolet, treba da se razmisluva za zamena na Chavi pred da zavrshi sezonata.
 
Член од
29 април 2015
Мислења
4.095
Поени од реакции
3.904
Зборам јас цела сезона дека нападот ни е катастрофа, да не се повторувам...
Само да не се лажеме дека Роке ке смени нешто првата сезона и пол.... детето е многу младо, доаѓа у Европа, може и ќе се изгуби...
Додека да влезе у форма ќе му треба доста време..
Мене друго не ми е јасно, зошто Левандовски е неприкосновен?
3 од последните 4 утакмици ги решава Феликс и Чави нон стоп го вади околу 70 мин. Лева не може да се спои со топка и упорно го игра цело време. Сигурен сум било кој друг играч да имаше минутажа како Левандовски годинава ќе беше поефикасен.
Ако може да се извади некој динар од Лева, Фати и Рафиња и да се донесат уште 2 офанзивни играчи, 9ка некоја и некое крило би било топ за наредна сезона.
Безпарицата ни еба мајката, треба и ДМ да се пазари.
 

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.062
Поени од реакции
36.615
Лева комотно може 2-3 текми на клупа, преморено изгледа.

Иначе сезоната топ 4, ништо повеќе не очекувам. Евентуално Копа ако го начекаме Реал на лош ден.
 
Член од
11 октомври 2017
Мислења
417
Поени од реакции
153
Од приоритет што беше Ла лига и Купот дојде ситуација да биде приоритет пласман во Топ 4,а контрадикторно на тоа тимот е подобро скроен од лани ќе се сложам со членов дека Чави го достигна врвот и се гледа дека е од ранкот на Емери Лопетеги кои имаат повеќе од солидни резултати како Севиља, Билбао, Виљареал, Астон Вила но, се губат во големи екипи каде притисокот е многу поголем затоа според мене најдобро е на сред сезона разделба а за тоа време да се седне и размисли потенцијалната замена негова иако нема некои интересни опции пазарот.Друга работа да не летате многу со РОке доаѓа на 6 месечна “проба“ па ќе видиме дали е доволно зрел да игра за Барселона и од година да добие важна улога во ростерот или сепак ќе треба да оди некаде на калење во Европа. Доаѓањето на Роке, не можеме да го споредуваме со тоа на Нејмар,Витор Роке во февруари полни 19 години и до сега помина 2 сезони во бразилската лига и нема ниту еден настап за сениорската репрезентација а Нејмар дојде на 21 година после 5 сезони во Сантос стандарден бразилски репрезентативец.......Чисто информативно.
 

Vidic15

Капитенот
Член од
2 јули 2009
Мислења
591
Поени од реакции
487
Здраво, викендот кога играте со Вилареал ке сум во Барселона, па би сакал да одам и да го гледам натпреварот. Од каде е најдобро да се купат карти? Благодарам.
 
Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.567
Поени од реакции
13.898
Ги пратам 17-18 сезони, никогаш не сум имал помала желба да ги гледам од сега. Го пуштам телевизоров, ама не ги следам во најголем дел од натпреварот, нема што да се очекува, дно дна.

Во ваков критичен момент, наместо да ги насочат парите кон трансфери, фрлаат милијарда на стадион. Арсенал сценарио.
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.753
Поени од реакции
9.911
Се чуваат за Наполи хехе

Чави како што тргнал до Божиќ нема да издржи..во пакетче заедно со Левандовски назад во Катар.
 
Член од
12 декември 2007
Мислења
4.753
Поени од реакции
9.911
Ајде сега доживотен договор за Серхи Типов воскреснува секоја година на една утакмица и му продолжуваат договор за една година, после тоа го снемува цела година.
 

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.300
Поени од реакции
21.646
Капитенот капитенски. :D
Иначе, мислам дека Чави ги испушти конците од раце. На моменти делуваат како башибозук, фали таа некоја хармонија во тимот, тимска игра, пресинг. А, квалитет во тимот за повеќе од ова моментално што го играат дефинитивно има.
Имаме прејаки имиња во одбраната и во средината. Единствено што фали тука е еден пивот од светска класа.
Нападот е друга приказна. Феликс очекувам да напредува и да се воигрува уште повеќе до крајот на сезоната. Левандовски ќе наполни 36 наредно лето, нема што да очекуваме повеќе од него. Феран и Рафиња не ми се материјал за прв тим во екипа што претендира за врвот на Европа. Јамал е сеуште премлад.

За почеток да не се промашуваат толку зицери и одма ќе се осети разлика. Иако рака на срце вчера и голманот на Алмерија бранеше како луд, ама да се мачиш против најутепаната екипа во лигата во 21 век е неприфатливо.

И на Чави му е јасно што е проблемот. Добро е, теоријата ја има совладано. Останува уште на терен да го покажат тоа што го бара од играчите.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom