- Член од
- 16 ноември 2013
- Мислења
- 8.587
- Поени од реакции
- 13.954
Втората полусезона од 2014/15 мене ми е една од најдобрите, каков тим, најдобро напаѓачко трио во историјата ![Плаче :place: :place:](/styles/default/xenforo/smilies/cry.png)
![Плаче :place: :place:](/styles/default/xenforo/smilies/cry.png)
Скоро сигурно се враќа во Севиља.Според повеќе медиуми Раќитич ќе си замине у скоро
Ако дојдат Лаутаро и Нејмар, Дембеле и Гризман нема шанси да останат.Се шпекулира дека сме заинтересирани за Курзава, на лето е слободен.
Ако се шитне Фирпо за приближно сума што се купи, ја би да го земеме французинот и ако е проблематичен со карактерот. Офанзивен бек, со добра техника, за без пари ќе е топ.
Умтити, Ракитич, Видал си заминуваат, а најверојатно и Алења, Кутињо, Рафиња, Тодибо и сите што ни се на позајмицa за да се иде ол ин на Нејмар и Лаутаро.
Овие двајца, Меси, Гризман, Суарез, Дембеле, детево од Брага.. Премногу се. Фати сигурно на позајмица ќе оди.
Не знам што мислат, ама и средината е катастрофа, треба и за таму да се мисли. Желба на Сетиен е Руиз од Наполи, ја мислам дека со Де Јонг и Артур ќе се вклопи многу добро.
И редно време е, а и после ваква криза да се дава повеќе простор на младите од Ла Масиа, како што правеше Гвардиола. Една сезона и да изгубиме ќе напраиме барем 2-3 играчи од Пуиг, Фати, Арухо....
Гризман не мрда никаде ова лето.Ако дојдат Лаутаро и Нејмар, Дембеле и Гризман нема шанси да останат.
И пред карантинов ти си играше менаџерГризман не мрда никаде ова лето.
Најново, Наполи заинтересиран за Фирпо, сакаат позајмица додека нашиве бараат 20 мил.
Од друга страна Руиз би бил достапен за 60 милиони.
Заинтересирани сме за Рамањоли. Според мене топ штопер.
Они го сакаат Ракитич, а може да им го убутаме и Тодибо.
Имаме многу играчи за продавање, ако ги гледаме реалните цени (без корона ефектот) тогаш би било вака некаде:
Тодибо 20 - 25 мил.
Умтити 40 - 50 мил.
Фирпо 15 - 20 мил.
Вагуе 7-8 мил.
Видал 10 - 15 мил.
Ракитич 15 - 20 мил.
Рафиња 10 - 15 мил.
Алења 10 - 12 мил.
Кутињо 80 мил.
Дембеле 80 мил.
Братвејт 15 - 18.
Тоа се некаде околу 300 - 350 милиони, доволно пари за да се донесат Курзава (без пари), Рамањоли (50 мил), Руиз (60мил), Лаутаро (110мил.) и Нејмар (150-180мил)
Тер Штерген/Нето
Семедо/С.Роберто - Рамањоли/Пиќе - Ленгле/Арухо - Алба/Курзава
Руиз/С.Роберто - Де Јонг/Бускетс - Артур/Пуиг
Меси/Тринкао - Лаутаро/Суарез - Нејмар/Гризман
П.С. Досадно ми е со карантинов си играм менаџер![]()