Меси - заслужено, најзаслужено... Снајдер, ха, абе ајде ти се молам.... Снајдер во една изиграна сезона, на веројатно за него, чудно ниво, да ја добиел... Попрво за Форлан би гласал....
Лео Меси константно секоја година ни дава по нешто, ни дава доза фудбал, за разлика од овој... Јесте да оценувањето се однесува на 2010 година, но во срцата не неутралните фанови, остануваат игри од порано, остануваат головите, остануваат сеќавањата... Јесте ни даде 4 гола и не одпадна од ЛШ, но тоа не го намалува фактот дека тој е еден и единствен..... Исто така, останува тоа каков е на терен, останува тоа колку е скромен, останува неговата леснотија... Штета е што во умот и срцата на нетралните фанови, никогаш не може да преовладува антифудбалот наспроти тоталфудбал, во едниот случај Интер во другиот Барселона.... Тука е разликата, што за Интер (и сите Италијански тимовим) навиваат само нивни фанови, а за Барселона сите ширум светот... Сите се восхитуваат, па и јас не сум исклучок...
Колку и да се трудат да наметнат дека Интер е најдобар за 2010, тоа е за Вас лична сатисфакција, а за мене е уште поголема кога ке зборуваат дека тимот кој бил најдобар статистички, го играл и најдобриот фудбал... Штета што во оваа година што измина го немаше тоа...
Не знам колку ја читате таа тема, но таму го напишав ова, а тука го копирав, пошто сакав... И толку од мене, не пишам или спамирам до средината на февруари... (Најдобар фудбалер за 2010 година, истиот пост)