Фан Клуб: Барселона

Член од
21 април 2010
Мислења
165
Поени од реакции
16
Не верувам Пеп да почне со Иниеста како крило. Незнам дали сте приметиле, али кога играме со Чави и Иниеста во средината, играта се лизга, како балет да играме низ теренот. Со ставање на Иниеста како крило мислам дека Чави ќе се помачи малце повеќе со Кеита, затоа што разликата во техниката не им е мала. Иниеста и Чави во средина, и помеѓу нив Бускетс, така мислам дека ќе стартува, а во нападот Педро - Виља - Меси. Освен Пеп ако не постави нешто лудо, и да го видиме Алвес на местото на Педро. :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Жалосно е да се раздвои тоа дуо...Чави-Иниеста :)

Но во текот на натпреварот ако не му оди на Виља или Педро би можел Пеп да го повлече тој потег...Иниеста да оди на крилната позиција и Кеита во средниот ред.

Ама колку и да даваме претпоставки сепак Пеп може да изденади.Ама овојпат изгледа со најсилниот состав ќе излеземе :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Неможе во вакви натпревари без копач во средина. Интелигентен копач. Една грешка може да го реши натпреварот, едно лошо позиционирање и се ствара шанса за гол. Кеита е вреден, неуморлив играч, кој ги затвара дупките во средина. Сепак не играме со второкласни екипи, играме со вториот најдобар колектив во светот. :) Плус одлично игра со глава и е опасен во воздушни дуели и нафрлени топки во 16-ник.
Ако Кеита е на местото на Иниеста, тогаш Иниеста мора да оди на крило. Лево крило. Колку да го држи Рамос буден, да го пецка од време на време и да не му дозволи да оди напред. Тогаш еден од тројцата напаѓачи мора на клупа. За Меси ич муабет не праиме, Педро или Виља ? Педро е највредниот играч во екипата, затвара назад и врши максимален пресинг напред. Најмногу истрчани киломентри има на секој натпревар. Со продорите на Марсело по наша десна страна, и Кристијано на истата страна, Педро е MUST PLAY опција на десно крило.
Значи Виља отпаѓа од прв тим... :toe: Одбраната е позната. Голманот е познат. Најверојатно Бускетс ДМ. И тоа е тоа. Лесна победа на Менаџер. :)
А Пеп у понеделник ќе извади некој состав со Џефрен десен бек и Пиќе напаѓач. :icon_bigg

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Бојан тоа е добра тактика.
Кога би било кој да отпадне и јас би бил Виља да биде тој што ќе биде резерва.Педро е побрз и може да создаде многу проблеми за било која одбрана.
Ама ако би се довеле во ситуација да бркаме резултат тогаш се знае...се враќа стандардната формација.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Xммм, незнам зашто али очекувам состав налик на ова...

-----------------Валдес----------------
-Адриано--Пике----Пујол--Максвел/Абидал-
-----Чави----Бускетс-----Иниеста----
Алвес----------Меси----------Педро----

:tv:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.741
Поени од реакции
22.919
Xммм, незнам зашто али очекувам состав налик на ова...

-----------------Валдес----------------
-Адриано--Пике----Пујол--Максвел/Абидал-
-----Чави----Бускетс-----Иниеста----
Алвес----------Меси----------Педро----

:tv:
Не би ме изненадило. Роналдо е во форма и нема да ме изненади ако проба Пеп да го удвои.

Член од
11 април 2010
Мислења
348
Поени од реакции
8
НЕ ми се верува дека ке стартува за Алвеш напред...Колку и да покрива РОналдо еднаш ако остане еден на едне со Адријано ке го помине..
а и плус тоа не е многу паметно да се почнува со Меси во средината (во гужвата)таму само чави и иниеста можат да се снајдат..а тоа за педро остварливо е..
Сега кога малку размислувам свакам колку варијанти се можми(првенствено поради добрите играчи кои можат да играат на многу позиции)
Мислам дека Меси ке има проблем со Марсело И алвеш ке мора да стои високо за да го покрива меси...Марсело може лесно да го помине на меси еден на еден а фактички со самото тоа роналдо се остава сам еден на еден со алвеш..за мадрид според мене е најважно да имат некој план на изнесување на топката кога е во нивната половина затоа што тука барса се најопасни....ако се случи тоа понатаму се е полесно...
Мариа и Роналдо ке мораат да се враакаат скроз назад и да им помагаат на Рамос и Марсело(во оваа функција ке бидат и Кедира и Алонсо)
Пепе и Карвало ке треба добро да ја читаат играат и играта и да пазат вила да не влезе позади нив....како меси минатата година на бернабеу..
Исто така ке бидее интересно да видиме како Буски ке се справи со притисокот кој озил заедно си Хиго ке го вршат на него..чави мислам дека ке биде принуден да се врака и да му помага во изнесувањето на топката..
Според мене ова дерби ке биде одлучувано од Мариа роналдо и Месут најмногу(дали дефанзивно или офанзивно)
и примарна цел на Моу ке биде да се запре не меси туку ЧАВО):smir:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Озил не ме загрижува, Буси е повеќе од кадарен да го затвори, како што покажа и во полуфиналето на светско. Ме загрижуваат брзи контри по крила, нафрлени топки, дефанзивни и судиски грешки.

А Меси ќе почне во средина на напад МИЉОН посто. :) Со тоа што ќе се повлекува доста назад, позади Кедира и Чаби, за да создаде бројчана предност во средина. 4 vs. 3. Освен ако не почне со тројца деструктивци специјалката. Тогаш ќе глеаме досаден натпревар со 2-3 црвени картони и по некоја скршена нога.

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.741
Поени од реакции
22.919
НЕ ми се верува дека ке стартува за Алвеш напред...Колку и да покрива РОналдо еднаш ако остане еден на едне со Адријано ке го помине..
Епа, не мора да значи дека ќе биде Алвеш напред. Можда и подобра опција е Адриано напред, а Алвес стандардно на бековската позиција.

XXX

Алвес-XXX-XXX-XXX

XXX
XXX - XXX

Адриано-XXX-XXX​

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Леле едвај чекам еј. Задутре е ! :vozbud:

Buji Buton

Manijak :P
Член од
4 мај 2010
Мислења
929
Поени од реакции
228
Image1387.jpg 66063_156482894392573_100000925895314_255361_6678212_n.jpg

ajde braka pukajte na barca jas od deneska si ja pustiv toa sto mislev sea ce stavam i 1 i 4+ kombiniran 5,70 kvota za 250 i 1 za 1500 :D

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.741
Поени од реакции
22.919
Еке кој се' се очекува да присуствува на трибините на Кампот на Ел-Класико: Ибрахим Афелај, Филип Коку, Роналд Куман, Тиери Анри, Рафаел Маркез, Каролин Вознијацки и уште мноогу, мноогу, ама стварно мноогу познати лица. :)
http://sportdenes.com/index.php?option=com_content&view=article&id=15132:-a--------------&catid=3:2009-12-26-20-23-56&Itemid=5

Kajgana Shop

На врв Bottom