Фан Клуб: Барселона

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Среќен роденден Меси! Да продолжи како до сега, да ни донесе уште многу титули и да потврди дека е можеби најдобриот кој некогаш заиграл фудбал

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.893
  • Novinari su Cesca usporedili s Messijem zbog pozicije lažne devetke koju igra u Španiji. On je na to odgovorio: "Poredite me s Messijem? Koja ludost! Pa govorimo o najboljem nogometašu ikada. Ja igram tu poziciju jer traže od mene, i dobro se osjećam na njoj."
  • Zbog problema u pregovorima sa upravom Valencije, koja ne namjerava spustiti cijenu Jordija Albe (23) na 12 milijuna eura, Barcelona razmatra odgođivanje transfera ovog španjolskog braniča do sljedeće godine, kada mu ističe ugovor i kada bi ga katalonski klub mogao dovesti bez ikakve odštete.
  • Puyol je platio cijeli tretman Betisovom igraču Miki Roquei u 2011,koji je nažalost jučer preminuo .

P

pepito*

Гостин
  • Novinari su Cesca usporedili s Messijem zbog pozicije lažne devetke koju igra u Španiji. On je na to odgovorio: "Poredite me s Messijem? Koja ludost! Pa govorimo o najboljem nogometašu ikada. Ja igram tu poziciju jer traže od mene, i dobro se osjećam na njoj."
  • Zbog problema u pregovorima sa upravom Valencije, koja ne namjerava spustiti cijenu Jordija Albe (23) na 12 milijuna eura, Barcelona razmatra odgođivanje transfera ovog španjolskog braniča do sljedeće godine, kada mu ističe ugovor i kada bi ga katalonski klub mogao dovesti bez ikakve odštete.
  • Puyol je platio cijeli tretman Betisovom igraču Miki Roquei u 2011,koji je nažalost jučer preminuo .
Пишувајте на македонски јазик, ништо не разбирам од ова. :свиркам:

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.893
Пишувајте на македонски јазик, ништо не разбирам од ова. :свиркам:
Копирано од фб, немав време да преведувам, а знам дека сите разбираат хрватски.

П.С.
Екипата на Барса во Футсал е шампион во футсал лигата на Шпанија. Вечерва во финалето од плеј-офот победи против екипата од Мурсија и ја освои титулата. (y)
Ова го знам, затоа што ги имав на спортска и ме кутнаа :icon_lol: Во регуларниот дел беше нерешено, Барса победи после продолженијата.

P

pepito*

Гостин
Аман од коментарите на српски(хрватски, исти к**), не само овде било каде и на фб, дај ми еден линк, било што, каде луѓе од други држави зборуваат на наш јазик, воопшто не ги читам постовите на друг јазик освен мојот. Фер е да си барам македонски јазик на македонски форум и сигурно дека ќе покажам отпор.

Да не забегувам од темата, само сакав да пишам дека Алба ќе биде долгорочно решение на позиција лев бек, 12 милиони или 15 мене ми е исто, гледам Росел многу е стиснат, само се плашам некој друг тим да не го земе.

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.511
Аман од коментарите на српски(хрватски, исти к**), не само овде било каде и на фб, дај ми еден линк, било што, каде луѓе од други држави зборуваат на наш јазик, воопшто не ги читам постовите на друг јазик освен мојот. Фер е да си барам македонски јазик на македонски форум и сигурно дека ќе покажам отпор.

Да не забегувам од темата, само сакав да пишам дека Алба ќе биде долгорочно решение на позиција лев бек, 12 милиони или 15 мене ми е исто, гледам Росел многу е стиснат, само се плашам некој друг тим да не го земе.
Превод за Пепито од постот на Че:

- Новинарите го споредиле Сеск со Меси поради позицијата на лажна 9 која ја игра во Шпанија.
Тој на тоа одговорил: Ме споредувате со Меси? Каква лудост. Зборуваме за најдобриот играч на сите времиња. Јас играм на оваа позиција бидејќи тоа се бара од мене и се чувствувам добро на истата.

- Поради проблемите во преговорите со управата на Валенсија, која не планира да ја спушти цената за Алба под 12 мил. евра, Барселона разгледува можност за одложување на трансферот за следната гоидна кога на Алба му истекува договорот и кога ни можел да го напушти клубот без оштета.

- Пујол го платил целиот третман на играчот на Бетис Мики Рокеи во 2011 кој за жал вчера почина :(

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Алба сам ќе си го плати остатокот од 3 милиони, впрочем сите со Барса ДНК тоа го прават. :icon_mrgr:

I

IBIZA SOUND

Гостин
alves bi mozel da bide kaznet od strana na barsa bidejci igral prijatelski natprevar bez odobruvanje na doktorite :)

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
http://www.marca.com/2012/06/26/futbol/equipos/barcelona/1340690098.html
Drogba arrives today to close his move to Barca, as TV3

Имал Клаузула со Кинезите ако добие понуда од Барса да преговара или потпише за Барса.
На Барса сајтут нема ништо.....нормално се славе за Шампионска титула у Футсал :)

Ернесто ЧЕ Гевара

Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.732
Поени од реакции
22.893
Доаѓањето на Дрогба во Барселона е само заради промоција на неговата фондација. Околу потпишувањето со Барса, клубот нема никакви такви планови, се е измислица на медиумите. Ете сега и спорт.ес напиша Drogba no fichara por el Barca.
И плус на презентацијата Тито кажа дека не планираат да донесат напаѓач. Така да, не си правете филмови непотребно.
Неспособното раководство не можат Алба да го донесат. :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom