Фан Клуб: Барселона

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Фала ти легендо......огромен скептик бев кога го поставија, уште кога ја почна кариерата со пораз од Нумансија беше капак.
Но после тоа следуваше нешто кој никој не го очекуваше. Овие 4 години беа нешто фантастично, нешто што рекот кои фанови можеле да го почувствуваат. 13 титули и премногу радосни моменти.
Силувањето на Реал, полуфиналето во Лондон, 8мицата на Алмерија и ред други работи ќе останат секогаш запаметени.
Мистер беше на теренот, мистер беше и надвор од него.
Уште еднаш фала ти за се легендо, се надевам енкогаш повторно ќе се вратиш тука.

B

Beck's

Гостин
Ke mi nedostasuva negoviot nacin na proslava golovi, negoviot stil koa se nervirase so nekoj igrac, i normalno nacinot na koj sto se smiruvase, siseto so voda.

Ne znam premnogu me dopre ova negovo zaminuvanje, nema vise da bide isto bez nego u klupa, vistinska legenda... a i nema da podnesam da go vidam u drug tim :S

Fala ti za se...
[/quote]

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Кој е Франсес „Тито„ Виланова? Човек, моја генерација, 42 години. Роден каталонец. Дете на Барселона. Првите свои почетоци ги почнува токму во кампот на Барселона. Но, како и многумина други, заминува во другите клубови во Каталонија. Продолжува во Фигерес, а оттаму оди во Селта, па Бадахоз, Мајорка, Леида, Елче и пак се враќа во близина на ФКБ, во Граменет. Она што е интересно е што заедно со Пеп играат во своите фудбалски почетоци во Барса Б. И по завршување на своите активни фудбалски кариери, како многу добри пријатели, двајцата во исто време се враќаат како менаџери на Барса Б. Едниот тренер, другиот асистент. И од тој ден се нераздвојни, се` до денес. Заедно, тимски во Барса Б, заедно во првата екипа и заедно до сите трофеи и рекорди во историјата на светскиот фудбал. Сите оние кои ги гледавте во изминатите скоро 6 години се нивни производ. Тито е човек кој сака офанзивен фудбал и кој и самиот играше во средната линија. Се` што направи Пеп како тренер е во соработка со Тито. како тандем се заедно од првиот ден во Барселона. Од тие причини, денес е „изненадување и нерасположение„ во Мадрид. Практично и ништо не се менува. Напротив, без Пеп продолжува истата патека на движење. Франсес Тито Виланова е човекот кој не беше досега во сенка, туку беше едната половина од успесите на ФКБарселона....пред некое време, ми беше нелогично напуштањето на Пеп туку-така, познавајќи за каков човек станува збор. Не би заминал без да остави некој што ќе продолжи без да ги жртвува сите млади кои ги исфорсираа. Сега веќе е јасно се`. Планот бил направен, се чекала завршницата. Пеп или Тито, исто е се`. Моделот кој се трасираше продолжува со нова енергија за освојување повторно на врвот. Барселонизмот тука не запира, како што некои очекуваа . . .
инфо Филе

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Меси на Фејсбук
Quiero agradecer de todo corazón a Pep lo mucho que me ha dado a mi carrera profesional y personal. Debido a esta emotividad que siento, preferí no estar presente en la rueda de prensa de Pep, lejos de la prensa, sobre todo porque sé que ellos buscarán los rostros de pena de los jugadores y esto es algo que he decidido no demostrar.

Член од
2 јули 2009
Мислења
340
Поени од реакции
395
Ај честито, Филе на фејсбук објави дека Меси и Антонела во октомври ќе имаат бебенце :)

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Само тој си знае зошто ја напушти Барса
како и да е,без многу драми и слично,со среќа кај и да замине
Фала му за се,итн итн..
Приказната не застанува тука!!

Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.770
Поени од реакции
11.772
Искрено и мене ми падна многу жал, харизматична фаца беше.
Се надевам дека Тито ќе продолжи како него. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom