Фан Клуб: Барселона

M

Mario Gómez

Гостин
Што е до мене, јас одма би го избрал Јирген Клоп или Јоаким Лев. Треба тука цврста рака со јак менталитет :)
Само што моментално и двајцата се сајнсфекшн, така да Биелса останува.
Клоп секако дека е недостапен. Јоги мислам дека ќе си оди ако не го освои европското. Клоп не верувам дека би сакал да работи со ѕвезди, а Јоги може. Би сакал да го видам да ја води Барселона.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Според мене Ди Матео и не е некој тренер. Има премногу среќа во газот ама онака класична италијанска среќа. Е сега што најверојатно ќе освои ЛШ ќе освои ама тоа е....
А Гвардиола си е погоден за тука. Во друг клуб тешко ама во Барса е цар. Ако му е смачено можи да си оди инаку за во друг клуб - тоа ќе му биди кардинална грешка
Прави некои добри потези Ди Матео. Не е до среќата. Иако да се сложувам кармата има удел во успехот на Ди Матео. истото го реков и за Пеп што и ти го кажа.Ама ај јас па глуп тука ќе пишам мислење одма сите ти се ставаат :D
--- надополнето: 27 април 2012 во 00:52 ---
па и вијаш боаш го наследи истиот тим,и шо напраи?
Проба да направи револуција ама играчите се бунтуваа и не му успеа планот. Тој сакаше да го смени костурот кој Челзи го влече од времето на Мурињо

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Сериозно кој од тимов или од стручниов штаб скршил огледало, па се исподешава ова шо се исподешава последниве 2 недели.

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Не реков дека Ди Матео е подобар.
Пеп наследи тим кој што секој може да го менаџира.Згора на тоа тој има историја со Барса и коцките се поклопија.
Сега да отиде во друг клуб тотално ќе се изгуби.
Истото важи и за Ди Матео.Наследи тим на Мурињо,Ди Матео исто има историја со Челзи и тоа е тоа :)
Да бе, знаеш, фифа, пес, милиони на располагање, уствари ти ги имаш сите најдобри и лесно е. пс. башка другите аматери ќе ги опнеш и ќе пембаш се живо и диво со по 3 гола у просек.

Коцките до негде му се поклопија, али не можеш да кажеш дека он немаше удел во тоа. Го тргна Роналдињо човече, најдобар играч у свет.

У друг клуб ќе се изгубел. Yeah right. Може сите околу него да се изгубат, кога ќе почне да им објаснува што и како да играат.

Знаете што, смешни сте веќе на форумов, Пеп не знаел доволно, едно друго. Можда да, правел грешки, али 4 години е само тренер. За тие 4 години направи нешто што може другите само да го сањаат.

Мурињо јесте добар, али колку има поминато Мурињо да стане ова што е денес. Уште не ми е јасно што му фалеше на Мурињо во Челзи за да освои лгш. Се имаше. Играчи, Роман носеше се што ќе посака овој. Никој не му замерава на Мур за тоа. Никој. Никој нема кажано овој не донесе лгш, не знае доволно. За разлика од Пеп, кој 2 пати во 4 години ја донесе титулата во Барселона и пак не е доволно добар.

пс. Сите што викате дека Пеп нема да се снајде во друг клуб, ве молам, значи ве молам, 4 утакмици за викендов да ми кажете, година дена нема фатено спортска :(

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Да бе, знаеш, фифа, пес, милиони на располагање, уствари ти ги имаш сите најдобри и лесно е. пс. башка другите аматери ќе ги опнеш и ќе пембаш се живо и диво со по 3 гола у просек.

Коцките до негде му се поклопија, али не можеш да кажеш дека он немаше удел во тоа. Го тргна Роналдињо човече, најдобар играч у свет.

У друг клуб ќе се изгубел. Yeah right. Може сите околу него да се изгубат, кога ќе почне да им објаснува што и како да играат.

Знаете што, смешни сте веќе на форумов, Пеп не знаел доволно, едно друго. Можда да, правел грешки, али 4 години е само тренер. За тие 4 години направи нешто што може другите само да го сањаат.

Мурињо јесте добар, али колку има поминато Мурињо да стане ова што е денес. Уште не ми е јасно што му фалеше на Мурињо во Челзи за да освои лгш. Се имаше. Играчи, Роман носеше се што ќе посака овој. Никој не му замерава на Мур за тоа. Никој. Никој нема кажано овој не донесе лгш, не знае доволно. За разлика од Пеп, кој 2 пати во 4 години ја донесе титулата во Барселона и пак не е доволно добар.
Мурињо освои ЛШ со Интер и Порто, има стигнато со Челзи и Реал во 1/2 финале. Има освоено Англиско,Шпанско и Италијанско првенство.Пола од ова да направи Пеп ќе ме демантира.
Нз зошто Мурињо не освои со Челзи. Најверојатно поради истата причина што не освои со Реал (а убеден бев дека сезонава ќе освои)

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Еден од шефовите на СПОРТ штотуку објави свој твит со текст дека се надева дека ќе згреши, но веќе знае дека утре Пеп за првпат после 4 години ќе ги направи среќни сите мадридисти. За жал веќе станува јасно, од минута во минута... Дали ова е момент на излегување на веќе донесената одлука која утре само ќе ја соопштат Пеп и Росељ. Сите досега само шпекулираат, затоа не верувајте никому од порталите. Никој , сем 3-ца не ја знаат конечната одлука на Пеп, но веќе станува јасно која ќе е....
to be continued....

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.757
Поени од реакции
12.099

пс. Сите што викате дека Пеп нема да се снајде во друг клуб, ве молам, значи ве молам, 4 утакмици за викендов да ми кажете, година дена нема фатено спортска :(
Значи дискутабилно е дали Пеп ќе успее во друг клуб. Тука и пред него беше граден системов во кој и самиот тој како играч учествувал. Не ми вели дека ќе наметни ваква игра пример во Челзи каде се научени на копачката игра од Мурињо или пак во Интер каде немаат ни 1% од капацитетот на овие играчи тука. Гвардиола е создаден за Барса и тоа е тоа.

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
dragonsky
Дечко не те знам каков си надвор од форумов, ама ако си исти не верувам дека имаш некој живот башка виртуелниов. Откога победи Челси главен си, браво за трудот али поштеди ме и мене и сите од коментари од типот: наследил Пеп екипа итн..па уште и у иста реченица го ставил Пеп и Де Матео, намерно не ставам некоја смешка и фејспалм од 9гег, (замисли си некоја)! Кој костур го наследил, можеш и Епл да го наследиш и ако си дибек ќе рикне, не е ова цвеќе па доека го поливаш немаш гајле, се работи со луѓе, фудбалери за кои треба да имаш око, срце и знаење да ги процениш и уклопиш у стилот на Пеп, Бускец, Педро, Маскерано, Кеита, Куенка.. Ти препорачувам, пробај, изменаџирај две кучиња да бидат у синк со твојата замисла, ако успееш, пак ништо специјално не си напраил, пробај со луѓе па после со спортисти. Сфаќам радост и еуфорија што ја носи финале у ЛШ преку Барса ама никој од тука не е ни слеп ни глуп и не ни заслужува да прочита небулоза од типот: Пеп не е некој си тренер!

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Те сфаќам што мислиш. И приватно вака сегде ме има без разлика дали Челзи победиле :D. Те сфаќам што мислиш со ова примеров. Јас не реков дека Пеп не е добар тренер туку дека има многу подобри тренери од него. Најубаво кажа некој член кога спомна Пеп можеби не е најдобар тренер ама е најдобар за Барса.

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Значи дискутабилно е дали Пеп ќе успее во друг клуб. Тука и пред него беше граден системов во кој и самиот тој како играч учествувал. Не ми вели дека ќе наметни ваква игра пример во Челзи каде се научени на копачката игра од Мурињо или пак во Интер каде немаат ни 1% од капацитетот на овие играчи тука. Гвардиола е создаден за Барса и тоа е тоа.

Од кај знаеш дека Пеп ќе ја наметне оваа филозофија и во Челзи??? Можда ќе игра катанаџо со Интер?? Тука не се разбираме ние. Вие мислите дека Пеп ќе продолжи да форсира со истиот систем кај и да оди. Јас пак сум убеден дека нема да биде така, затоа што е премногу паметен за да го прави тоа.

Гвардиола го правеше тоа што е најдобро за Барселона. Го искористи на најдобар можен начин целиот потенцијал на овој тим. Ја освои Ла лига 3 пати, лгш 2 пати, 2 пати светски првак со Барселона.

Тоа не значи дека ќе продолжи со истото во друг клуб. Будала е да го прави тоа, кога веќе има се што му треба во Барселона за да го прави тоа успешно.

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
Те сфаќам што мислиш. И приватно вака сегде ме има без разлика дали Челзи победиле :D. Те сфаќам што мислиш со ова примеров. Јас не реков дека Пеп не е добар тренер туку дека има многу подобри тренери од него. Најубаво кажа некој член кога спомна Пеп можеби не е најдобар тренер ама е најдобар за Барса.
Убаво ако си комуникативен ама поработи и на квалитет на дискусија, знаеш има многу, шо многу зборат а ништо не кажуваат ;) нема подобри тренери од него извичник ! Пеп е тренер на Барса 4 години и претходно пак на Барса тоа е неговата кариера, во неговата кариера освои 13 титули од 16, го има ли некој ова напраено? И ја не глеам зошто треба да споредуваш некој со нешто шо го нема правено: еве ти си збориш и пошто многу збориш добар Актер ли ќе бидеш (поштувам Бонд за аватар)? Може да, може не, ама ако не пробаш нема да знаеме нели? Нека биде тренер Пеп и на други екипи па тогаш ќе праиме муабет ако тоа е мерило? Мене искрено ми одговара да биде така како шо викаш ти, нека биде најдобар за Барса и нека не мрдне од тука, ме заболе. Повеќе почитувам континуитет од инстант успех, системот на Барса идеше накај врвот и може да беше друг а не Пеп немаше да го искористи тоа, ама Пеп го искористи и повеќе од добро, а мене ми одговара.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.363
Убаво ако си комуникативен ама поработи и на квалитет на дискусија, знаеш има многу, шо многу зборат а ништо не кажуваат ;) нема подобри тренери од него извичник ! Пеп е тренер на Барса 4 години и претходно пак на Барса тоа е неговата кариера, во неговата кариера освои 13 титули од 16, го има ли некој ова напраено? И ја не глеам зошто треба да споредуваш некој со нешто шо го нема правено: еве ти си збориш и пошто многу збориш добар Актер ли ќе бидеш (поштувам Бонд за аватар)? Може да, може не, ама ако не пробаш нема да знаеме нели? Нека биде тренер Пеп и на други екипи па тогаш ќе праиме муабет ако тоа е мерило? Мене искрено ми одговара да биде така како шо викаш ти, нека биде најдобар за Барса и нека не мрдне од тука, ме заболе. Повеќе почитувам континуитет од инстант успех, системот на Барса идеше накај врвот и може да беше друг а не Пеп немаше да го искористи тоа, ама Пеп го искористи и повеќе од добро, а мене ми одговара.
Па реков Мурињо проба во 4 земји и во сите 4 земји освои титули затоа за мене тој е најдобар.
Тоа дека Пеп нема да успее во др. клуб не е факт пошто нема отидено во друга екипа.Тоа е само мое мислење.Тоа му доаѓа како некој лани да рекол дека Боаш е најдобар тренер пошто за 2 сезони освои Порутгалска лига 2 пати од кој една без ниеден пораз и ЛЕ.
Во право си прво нека отиде Пеп во друга екипа па ќе збориме.Како што реков моето мислење е дека нема да успее во друга екипа ама само времето ќе докаже.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
ШТОТУКУ ЈА ВИДОВ НАСЛОВНАТА НА СПОРТ (УТРЕШНО ИЗДАНИЕ!!!) СЕ РАЗБИРА, СЕУШТЕ НЕОФИЦИЈАЛНО. НА СЛИКА ПЕП И НАСЛОВ ПРЕКУ ЦЕЛА СТРАНА. ПЕП СИ ЗАМИНУВА!... Веројатно тоа е тоа... цела вечер до сега се држеше во тајност...дали е ова конечна инофрмација????

Од Филе.

Ekimot

Cule
Член од
4 февруари 2010
Мислења
473
Поени од реакции
502
Моурињо е стока као личност и затоа никогаш нема да има поштовање од мене(не дека го боли ја шо мислам) ама имав (не)среќа да го видам у живо брцањето у око и такво понашање не е у релација со најдобар, ма нека освои и Клингонска ЛШ! Целата драма/фама ми е кич и турбофолк. Пеп покажа дека е pure class со секој збор на прес со секој потег на терен.. Ама вака влегуваме у друга димензија на работите.

Kajgana Shop

На врв Bottom