Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Имаат како немаат. Како што вашите бројки после неколку години ќе немаат значење, така и овие. Во историјата останува запишана победата на Барса против Реал, а не резултатот од 2-6. Резултатот ќе го паметите вие, како најголема победа против најголемиот ривал, и ние како најголем пораз во последниоте неколку години од најголемиот ривал. А неутралците, нема да го паметат ова, тие ќе ја запамтат само победата. И да, нема потреба од освојување на тројна круна, во последните 10 години, пак сме подобри од вас. Тоа што Барса освои оваа сезона тројна круна е израз на можеби најдобрата сезона што некогаш ја играле Барса, а Реал можеби најслабата. Кога вие ќе освоите 32 титули во Примера, тогаш ќе правиме муабет, дотогаш може само да признавате дека Реал Мадрид е многу поголем тим од Барса. :smir:
Не живеј во минатото, кога гледаш дека некој е подобар честитај му :smir:
Més que un club :helou:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.613
Поени од реакции
14.472
Не живеј во минатото, кога гледаш дека некој е подобар честитај му :smir:
Més que un club :helou:
Ако за тебе претставува минато последните 10 години, океј. Минато за мене претставува се што не памтам. А во последните 10 години, точно ги памтам сите можни титули на Реал Мадрид, така да тоа не е за мене минато. Секој фан на Реал би признал дека оваа сезона Барса беше многу подобра, но со тоа не може да се заклучи дека Барса е поголем тим од Реал, напротив целокупните бројки го кажуваат спротивното.
Hala Madrid :helou:

B

Beck's

Гостин
ej aj be gitla od temava lele kakov sutrak,stvarno ne si interesen voopsto,da ne sakas valjda da staneme fanovi na zadrid,Ae mrs u tvoj fan club i tamu diskutirajte ne samo poslednite 10 godini tuku i 100 ako sakate.Ovaj se vika fan club Barcelona,za da vlezes ovde treba da bides higienski 100% cist,100% mozocki u red i 0% spomenuvanje na nekoi zadriganski raboti.Ae cao

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.613
Поени од реакции
14.472
ej aj be gitla od temava lele kakov sutrak,stvarno ne si interesen voopsto,da ne sakas valjda da staneme fanovi na zadrid,Ae mrs u tvoj fan club i tamu diskutirajte ne samo poslednite 10 godini tuku i 100 ako sakate.Ovaj se vika fan club Barcelona,za da vlezes ovde treba da bides higienski 100% cist,100% mozocki u red i 0% spomenuvanje na nekoi zadriganski raboti.Ae cao
Зошто ? Јас колку што знам форумов е за дискусии, и можам со секој слободно да си дискутирам. Не нападнав никого од фановите на Барса, само си дискутираме слободно, и нема причина вака да се бркаме. Ако надлежните модератори мислат дека некого навредувам од фановите на Барса, слободно нека ме банира, не само од темава, туку и од цел форум. :smir:

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Задриѓани немате право на збор, самата слика покажува зошто :)

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
Барса освен за Ебуе била заинтересирана за Григера :tapp::tapp::tapp: и Сисињо..првиот и последниот се топ за резерва ама Григера ??? не би го ставил ни во 3 тим на барса искрено..а иначе изгледа Меси нема да игра во провото коло за Барселона затоа што сакал да игра за својата репрезентација која игра против Бразил :)

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
bb[noone];2819549 напиша:
Барса освен за Ебуе била заинтересирана за Григера :tapp::tapp::tapp: и Сисињо..првиот и последниот се топ за резерва ама Григера ??? не би го ставил ни во 3 тим на барса искрено..а иначе изгледа Меси нема да игра во провото коло за Барселона затоа што сакал да игра за својата репрезентација која игра против Бразил :)
Од кај ти е информацијава за Сисињо и Григера ???

P

pepito*

Гостин
Григера иако може да игра и централен и десен бек јас ама ич не го сакам

Сисињо е добра опција,би требало за 5-10 милиони да го земиме

Ебуе е најдобра опција и би сакал него да го земиме,исто и него ќе го земиме за 8-12 милиони

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Григера иако може да игра и централен и десен бек јас ама ич не го сакам

Сисињо е добра опција,би требало за 5-10 милиони да го земиме

Ебуе е најдобра опција и би сакал него да го земиме,исто и него ќе го земиме за 8-12 милиони
Ја не верувам многу на информацијава посебно што само едно радио во Шпанија ја пренело информацијава, Григера е труп, и нема шанси Пеп да е заинтересиран за него, Сисињо е брз и талентиран и би бил добра замена за Алвес.

B

Beck's

Гостин
ova za Fabregas se mi mirisa na nekoe maslo na Laporta,posto idnite pretsedatelski izbori se 2010 a protivnikot na Laporta vleguva na ovie izbori so vetuvanjeto Cesc Fabregas,pa sea ete i Laporta saka da go kupi

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Задриѓани немате право на збор, самата слика покажува зошто :)
:pos2::pos2::pos2: мината сезона Реал можеше само водичка да ви носи,ама сега оваа ке се виде,Јас сум за Барса кога е во прашење Ел-класико

Член од
31 август 2008
Мислења
1.853
Поени од реакции
815
Океј. Дискусија.

За дискусија треба тема. Ама ајде ќе ги користиме твоите постови како почеток на дискусија.

Значи ти би трпел секоја година да губите 6-2 на Бернабеу се додека имате повеќе трофеи од Барса? Се додека ние не освоиме 31 титула не сме посилен и поголем клуб?

Барса и да немаат освоено ни една титула се поголем клуб од Реал. Знаеш зошто?

Затоа што претставуваат нешто. Претставуваат идентитет на една нација, нејзина гордост и нејзин промотор.

Имаат филозофија која ја негуваат и во најтешки времиња. Барса никогаш нема да отстапи од својот напаѓачки фудбал, никогаш нема да ја видиш Барса без ни еден напаѓач на теренот бутната во својот шеснаесетник за да се одбрани.

Во Барса добиваш шанса ако си добар, а не ако носиш профит. Има традиција која се почитува и која конечно почнува да носи успех.

Што има Мадрид? Традиција да им ги упропастува кариерите на фудбалерите кои ги купува од странство за огромни суми и на тие од нивната школа?

Јас не се сеќавам од кога гледам фудбал некој фудбалер да дојде во Реал и да си ја подобри или барем да ја задржи својата репутација (освен Зидан). Сите доаѓаат како таленти или ѕвезди, а си одат со нарушени репутации.

Пример: Канаваро, дојде како еден од најдобрите одбранбени фудбалери, а сите едвај чекавте да го видите како си оди.

Хунтелар дојде како еден од најголемите таленти, а не му дадовте шанса ни да покаже што знае....

Има примери колку сакаш...

Оваа година Игуаин, Снајдер, Ван дер Варт, Махмаду Диара, Гаго...сите ќе трпат понижување да бидат замнети и да греат клупа без шанса да напреднат.

Што претставува Мадрид и што застапува? Ништо. Во Мадрид се почнува и завршува со еден збор: ПРОФИТ.

Се додека Мадрид нема никаков идентитет не е ништо поразличен од било кој друг клуб.

Без разлика на тоа колку трофеи има во трибините.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom