Фан Клуб: Барселона

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Што да се сетам ? ? ? Имаа некои позначајни резултати тогаш ? Не. Овој тим со Меси и компанија има значајни резултати ? Има. И овој тим ќе биде запамтен како најдобриот колектив на тим во оваа деценија, а тие играчи ќе останат запаметени како индивидуалци кои некогаш играле во тимот на Барса, и ќе останат запаметени како такви затоа што никогаш немаат постигнато нешто позначајно надвор од границите на Шпанија.

п.с Maдридист ви го напиша 15000 пост во темата, честито нека ви е.:)
За ова болдираново.....очигледно дека слабо си запознаен со дрим тимот на Кројф и со историјата на Барса.
Па токму тој тим донесе суша во редовите на Мадрид, тој тим освои 4 титули по ред во Ла Лига, од сезона 1990-1991 до 1993-1994 плус една Лш и други поситни трофеи како Уефа супер куп, супер куп на Шпанија и др.

BrokenWings47

Yesterday
Член од
5 мај 2009
Мислења
150
Поени од реакции
0
Ти кажав, секој си има свое видување. За мене се важни само ТРОФЕИТЕ, не ми е важен начинот како што се освоени. Секој тим има различна тактика на освојување на трофеи, сепак и за да ги освоиш тие трофеи, пак мора да играш, не може туку-така да ти ги даваат.

А да, за тебе модерното време претставува од 1990 навака, затоа што така ти одговара. Пред тоа не било модерно, со камења си играле фубдал.
Па пред 1990 година Лига на шампиони Куп уефа едно беше, тогаш и ведно одеше само една екипа од првенство, финале во Лига на Шампиони & Куп уефа играја Висла краков и стеауа, и што рачунаш ти од тој фудбал???
а 1990 година беше избран законот да играат по 4 од шпанско првенство, итн. и воедно се дели на 2 дела купот во европа, Куп на уефа го играат екипите што се 5-6 пласирани, а лигата на шампиони 1-4 пласирани од кој 3-4 играат квалификации.

мислам дека го заеше ова. ? :toe: :smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
За ова болдираново.....очигледно дека слабо си запознаен со дрим тимот на Кројф и со историјата на Барса.
Па токму тој тим донесе суша во редовите на Мадрид, тој тим освои 4 титули по ред во Ла Лига, од сезона 1990-1991 до 1993-1994 плус една Лш и други поситни трофеи како Уефа супер куп, супер куп на Шпанија и др.
Точно, не сум запознаен баш добро со тие работи, сега видов дека тој тим бил стварно супериорен. Меѓутоа, тој тим 4 години покажал резултати само во Примера, и еднаш во Европа. Сакам да кажам дека овој тим што го имаат сега, е многу подобар на европски план, одколку тој.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Незнам како не им е срам со крвави титули да се фалат. Еднаш им дадов само едно линкче околу тие титули и историјата на нивната тема но никој не коментираше. Претседателот на Барса беше убиен од фашистите на Франко, просториите на Барса беа бомбардирани од истите. Ди Стефано потпиша за Барса а играше за Мадрид. Знаете зошто? После еден разговор со фашистите од Мадрид човекот мораше да игра за нив иако беше купен од Барса! Тој случај е преседан во фудбалот, но Франко и се е можно. Дури и новиот претседател на Барса, марионета на Франко не можел да поднесе како судиите се однесуваат и му даваат титули на Мадрид. Кројф еднаш рече дека никогаш не би играл за Мадрид, тој тим на фашистот Франко. Кројф и синот си го крсти со каталонско име. Барса е синоним за Каталонија, и покрај тие неправди и штети од тоа време преживеа и денес е најголем клуб на светот. А Мадрид е тоа што е - најомразен клуб.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Незнам како не им е срам со крвави титули да се фалат. Еднаш им дадов само едно линкче околу тие титули и историјата на нивната тема но никој не коментираше. Претседателот на Барса беше убиен од фашистите на Франко, просториите на Барса беа бомбардирани од истите. Ди Стефано потпиша за Барса а играше за Мадрид. Знаете зошто? После еден разговор со фашистите од Мадрид човекот мораше да игра за нив иако беше купен од Барса! Тој случај е преседан во фудбалот, но Франко и се е можно. Дури и новиот претседател на Барса, марионета на Франко не можел да поднесе како судиите се однесуваат и му даваат титули на Мадрид. Кројф еднаш рече дека никогаш не би играл за Мадрид, тој тим на фашистот Франко. Кројф и синот си го крсти со каталонско име. Барса е синоним за Каталонија, и покрај тие неправди и штети од тоа време преживеа и денес е најголем клуб на светот. А Мадрид е тоа што е - најомразен клуб.
Te молам најди ми линк каде што сум се фалел со тие титули. Можеби сум пишал дека тие титули се освоени, но тоа не значи дека се фалам. Јас се фалам од она што го паметам, а тоа е од 1998-99 година наваму.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Te молам најди ми линк каде што сум се фалел со тие титули. Можеби сум пишал дека тие титули се освоени, но тоа не значи дека се фалам. Јас се фалам од она што го паметам, а тоа е од 1998-99 година наваму.
Па тогаш би немало логика да се фалиш бидејќи официјално Барса е најдобар клуб во последниве 19 години. Тука спаѓа и периодот што ти го наведе.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Па тогаш би немало логика да се фалиш бидејќи официјално Барса е најдобар клуб во последниве 19 години. Тука спаѓа и периодот што ти го наведе.
Грешка си, Реал има 3 титули во ЛШ од 98 наваму, а Барса 2. И имаат освоено по 4 титули во Примера.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Грешка си, Реал има 3 титули во ЛШ од 98 наваму, а Барса 2. И имаат освоено по 4 титули во Примера.
ОК јас навивам од Барса порано и од тогаш имаат и тие 3 титули во ЛШ и повеќе од 4 во Примера. Мислам, тоа е релативно, да си правиме сами периоди како што ни одговараат. Поентата ми беше околу таа фамозна историја што секој навивач на Мадрид ја спомнува во било која дебата, а мене ми е преку глава од тоа бидејќи не знаат како било и што се случувало во тоа време. Поздрав:smir:

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
ОК јас навивам од Барса порано и од тогаш имаат и тие 3 титули во ЛШ и повеќе од 4 во Примера. Мислам, тоа е релативно, да си правиме сами периоди како што ни одговараат. Поентата ми беше околу таа фамозна историја што секој навивач на Мадрид ја спомнува во било која дебата, а мене ми е преку глава од тоа бидејќи не знаат како било и што се случувало во тоа време. Поздрав:smir:
Па да, како што не го паметам времето на Кројф, така не го паметам и тоа време. Така да, уште 5 години да дискутираме, заеднички одговор нема да најдеме. :smir:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Го чекаме Ла виста да ја отвори новата тема, нели на него му беше доделена честа.:smir:

Член од
25 јули 2009
Мислења
142
Поени од реакции
64
Од такви безвезални постови како твоите до 2000 ќе стигнете.
Добро бе МАЛИ ке може да прекинш еднаш со твоите провокации на овој форум оди таму бркај си работа на вашиот форум и да не те интересира какви постови ке праќаме ние.Мене ми изгледа твојата работа како од таму да си избркан па тука почна да се глупираш и немој да ме натераш уше нешто вакво слично да пишам зашо ке биде по остро и нека ме банираат ако треба.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.591
Поени од реакции
14.398
Добро бе МАЛИ ке може да прекинш еднаш со твоите провокации на овој форум оди таму бркај си работа на вашиот форум и да не те интересира какви постови ке праќаме ние.Мене ми изгледа твојата работа како од таму да си избркан па тука почна да се глупираш и немој да ме натераш уше нешто вакво слично да пишам зашо ке биде по остро и нека ме банираат ако треба.
Може да ми објасниш во кој пост сум ве испровоцирал ? Чисто си дискутирам со сите, не сакам со никој да се меркам. Тоа беше се добро додека не доjде goche, кој ги разреши сите дилеми. :smir:

И да, немаме наш форум, имаме наша тема. :smir:

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Префрлете се на новата тема.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Темава иде под клуч .

katalonec5

Mes que un club
Член од
8 декември 2008
Мислења
1.020
Поени од реакции
121
Како е момци каталонци??? По пауза од месец ипол пак сум на форумов. :) На време за новата тема и за новата сезона.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom