Фан Клуб: Арсенал

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Они со напад од 150 милиони, ние со напад за безпари и тоа ти е. Не ја гледав, ама од она што прочитав супер изиграле дечките. И така не ми беше гајле за купот, кој куп ланската сезона ни ја заеба цела.

Аршавин и Чамак во аут во јануари. Дали сфаќате дека без РВП немаме ниеден вистински напаѓач? Ако се повреди или падне во форма, готови сме, средина на табелата максимум. Мора солиден напаѓач во јануари, иначе ништо не бива. Мислам дека и Венгер ќе со сфати тоа, намерно го остави Шамак 90 минути да виде дали остана барем нешто квалитетно во него, очигледно не.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Најмногу ми е криво што момците не успеаја да се израдуваат и покрај тоа што покажаа добра игра. На почеток ме плашеше Мигел но сепак добро се носеше со Џонсон. Џуру повторно пријатно ме изненади како десен бек. Кокелин одличен. Едино Шамак немаше душа и ме зачуди што остана во игра до крај. Се очекував дека он ќе излезе затоа што за малку ќе се задавеше. Позитивно имаме иднина (немој само да ми мрчите дека ги продаваме и слично) и нема да се оптеретат многу понатака. Негативно нема да можат младите уште натпревари да имаат, не сме во трка за прво место така да ова можеби ни е едина шанса за некаков трофеј но пак од друга страна овој куп лани не “уништи“. Сега ни остана да се сконцентрираме на ПЛ, ЛШ.....

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Они со напад од 150 милиони, ние со напад за безпари и тоа ти е. Не ја гледав, ама од она што прочитав супер изиграле дечките. И така не ми беше гајле за купот, кој куп ланската сезона ни ја заеба цела.

Аршавин и Чамак во аут во јануари. Дали сфаќате дека без РВП немаме ниеден вистински напаѓач? Ако се повреди или падне во форма, готови сме, средина на табелата максимум. Мора солиден напаѓач во јануари, иначе ништо не бива. Мислам дека и Венгер ќе со сфати тоа, намерно го остави Шамак 90 минути да виде дали остана барем нешто квалитетно во него, очигледно не.
Да видиш само каква шанса имаше на крај, неверојатно нешто, демек ај со глава нели му е јака страна, ко на тацна му ја намести Жервињо мислам беше али овој абер нема....Моментот беше после шансата покажуваат снимка од реакцијата на Венгер, ко му идеше да си даде хедшот. А после втора снимка од реакцијата на легендата РвП на трибини, стана и онака изнервиран ко ајде бе говедо едно ова ли не успеа да го дадеш.....

п.с.Marouane Chamakh
2% МоТМ :eek:

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Незнам дали вредеа парите што беа дадени за Чембрлејн, ама дечково пред себе дефинитивно има светла иднина и дефинитивно треба да добива повеќе шанса и во ПЛ.
Првото полувреме Арсенал можеби и играа послабо иако имаа 2-3 шанси, но затоа во второ Сити не можеа да мрднат.
Кокелин супер, Фримпонг исто така, Кош :cuc: секоја чест

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Да видиш само каква шанса имаше на крај, неверојатно нешто, демек ај со глава нели му е јака страна, ко на тацна му ја намести Жервињо мислам беше али овој абер нема....Моментот беше после шансата покажуваат снимка од реакцијата на Венгер, ко му идеше да си даде хедшот. А после втора снимка од реакцијата на легендата РвП на трибини, стана и онака изнервиран ко ајде бе говедо едно ова ли не успеа да го дадеш.....

п.с.Marouane Chamakh
2% МоТМ :eek:
За заебанција гласаат за него, или има многу роднини од Мароко.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Незнам дали вредеа парите што беа дадени за Чембрлејн, ама дечково пред себе дефинитивно има светла иднина и дефинитивно треба да добива повеќе шанса и во ПЛ.
Првото полувреме Арсенал можеби и играа послабо иако имаа 2-3 шанси, но затоа во второ Сити не можеа да мрднат.
Кокелин супер, Фримпонг исто така, Кош :cuc: секоја чест
Како не вредеа парите за Чембрлејн, дечкото е одличен талент, можеби најдобриот англиски талент на негова возраст.
Има одлична техника, доста е брз, солиден шут од далечина и добар центаршут.
Има се што му фали на Волкот иако е 5 години помлад од него.
Плус растура за младинската англиска репрезентација, ќе биде одлично крило од Алекс.

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Како не вредеа парите за Чембрлејн, дечкото е одличен талент, можеби најдобриот англиски талент на негова возраст.
Има одлична техника, доста е брз, солиден шут од далечина и добар центаршут.
Има се што му фали на Волкот иако е 5 години помлад од него.
Плус растура за младинската англиска репрезентација, ќе биде одлично крило од Алекс.
Максимално се согласувам со сето ова, но можеби поголемиот дел од нас навивачите на Арсенал бевме скептици кога се платија 13-14 милиони за релативно анонимен играч. У тој смисол ми беше пишано тоа ;)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Сума сумарум, разликата денес ја направи тоа што освен РВП немаме квалитетен напаѓач... Тоа е тоа, у второ полувреме ги стаивме у шише не мрднаа и сигурен сум да играше РВП ќе победевме...
Просто неверојатно да задржиш таков напад на само еден единствен удар во рамките на голот.

Презадоволен од Кокелин, Фримпонг и Окс, и чудно како никој не го спомена Кошчиелни... МОТМ за мене Кош. Вермален и Кош треба да биде одбрамбениот тандем и само да се уиграат двајцата ќе имаме најдобра одбрана...
Дрва беа Шамак и Парк а од 60та минута и Бенајун.

Не ми е криво што изгубивме, криво ми е што изгубивме незаслужено, цел тим што играше денес од старт вреди помалце од Џеко+Агуеро и тотално ги надиграа Сити ама без напаѓач тоа е тоа...

До сега стоев на она да не купуваме напаѓач ама очигледно е дека ни треба и тоа под итно некој поквалитетен од Шамак и Парк. Неможе РВП да игра секој натпревар не е робот а моментално сме принудени да го играме пошто со Шамак неможеме ебено голче да дадеме...

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Koш МОМ фримпонг ги задави среден ред презадоволен од играта Кок и на одбраната само мигел не знае да повлече напред напад дефинитивно треба солидна замена за РВП лелеј како само реагираше на крај коа Чамак не ја фати со глава:) според мене треба само да се донесат гетце и подолоски и шампионски тим имаме гетце-замена за гервињо коа ке биде на афрички куп подолоски солидна замена за РВП. Се на се презадоволен од играта незаслужено изгубивме ке им се одмаздиме со прв тим во ПЛ.:D
П.С. Добар пречек имаше насри од навивачите плус изгледа му врати на Фримпонг на крај нешто и овој му се пушти одма ме постеќа на Виера црнецот буквално сите ги земаше под нозе ке биде играч од него :D

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Дефинитивно Шамак не е фудбалер за кај нас, нека го даде у Анжи за скромна сума, се направил Бендтнер број два. За до душа барем тоа данецот имаше среќа ќе се одбие топката од него ќе даде гол, овој и во МФЛ да игра ќе промашува!

Со фул состав ги газиме шити!

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Чемберлејн, Кокелин, Фримпонг, Кошчиелни и Гервињо ѕверови, денес овие ми направиа ептен мерак.. Посебно ми се свиѓа темпераментот на Фримпонг, типот игра дрско, без респект за никој, таков играч му треба на Арсенал, има светла иднина дечкото!
Кошчиелни дефинитивно МОТМ, типот се вклопи во англиската лига, невидена брзина има, неможе никој да го претрча, страшно борбен..
Од овој дуел и претходиот со Фулам можеме да увидиме колку фали Гервињо, дечкото влага последните 20-15 мин од натпреварот и прави повеќе шанси отколку другиве у цела, ИГРАЧИШТЕ!
Нареднава со Виган у гости сигурен сум дека ќе ги одвалиме, 2 гола разлика најмалку!

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Жервињо може сеуште нема дадено многу голови, и има промашено неколку шанси, ама колку само има ефект во нападот, сам навлекува тројца противнички фудбалери, брз е, пробивен, и затоа има, и ќе има многу асистенции сезонава.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Неофицијално Фримпонг се рчнал со Насри и у тунелот не само на терен :)
се примети дека го шутираше цела утакмица, а фати топка овој до него :D
Изгледа страшно многу го мрзи
--- надополнето: Nov 29, 2011 11:55 PM ---
еве и официјално :D

http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2067866/Samir-Nasri-scraps-Emmanuel-Frimpong-Arsenal-return.html?ITO=1490

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Преголемо очекување имав очигледно зашто премногу се разочарав и изнервирав при контрата...
Изигравме феноменално! Секој до еден...
Е сега... Чамак што му се случи? Дали кондиција тооолку многу снема? Дали умре? Зашто го видов како кашла и му летаат одвратни супстанции од него и неможеше ваздух да земе ... падна човекот наземи скоро безсилно и од тој миг секоја топка што ја допре... се виде дека ја тера секунд/два само за да не ја држи поради тоа што НЕ може... многу нај лош потег на Венгер што при таа реакција по само 1 минута го извади Парк а не него...
Мислам дека нај големиот проблем на цел меч е токму таа замена...
Фабијански пробува да го глуми Шчезни нешто дриблинзи држење топка а.у. ама ајде добро денес немаше што да покажува, имаше 1 огромен кикс и еден погодок што немаше ништо со него ... без негова вина ...
Одлична игра, ужасен исход.
Чемберлејн, Кошенли - 10!
Мигел го има секаде! Премногу истрча! Може дуели губеше во ваздух но тоа со тек на време..за сега добар.

Kajgana Shop

На врв Bottom