Фан Клуб: Арсенал

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Виц на денот......:pos2::pos2:
Зашто бе?
Сега цело време со Вилшер ќе биде се како со Цеск што беше...
Ќе се измислуваат работи, клубови ќе даваат понуди... но овој играч не сака и знаете сите дека останува лојален и верен на Арсенал!

D

D_NazGUL

Гостин
But you have to ask the question that with Stan Kroenke on board, a billionaire businessman with very deep pockets and who invests heavily in the American sports franchises he owns, will it now lead to a change from Wenger and, perhaps, him spending a bit more to money to compete with Chelsea and Manchester City?

Ајде и тој ден можда ќе го видиме - Венгерос пун кеша иде на пазар! :pos2:

Шала на страна баткава инвестира доста пари во клубовите што ги има. Од друга страна го поштуе Венгер: „Arsenal is a fantastic club with a special history and tradition and a wonderful manager in Arsene Wenger.“, што би значело дека нема да има промени на врвот, но може да се случи и да го убеди А.В. дека нема потреба од нови скапи играчи. Времето ќе покаже.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Некои измени конечно кај нас на план на управа. Да видиме дали ќе се врати Дин и дали оваа управа ќе се педери како претходните....

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Некои измени конечно кај нас на план на управа. Да видиме дали ќе се врати Дин и дали оваа управа ќе се педери како претходните....
Останува Хил-Вуд, така да тешко од враќање на Дин.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Останува Хил-Вуд, така да тешко од враќање на Дин.
Ќе остане али и ќе си оди за брзо. Стар е си зема пари и мислам дека нема да го избркаат ал иќе си се пензионира самиот

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Ајде сега станавме приватен клуб.
На здравје

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Чекај малце, а тие што ги напоменав не биле млади? немале искуство и они па бранеле одлично прва постава, мора од негде да почнеш. Нормално дека дефанзивците придонесуваат за цврстината на одбраната и за примените голови ама сепак мислам дека не треба во никој случај да се фрлат 30 милиони за нов голман посебно не за Буфон.

Значи дали ви е јасно дека доколку се напраи таква глупост Шчезњи и Фабијански ќе си одат, ај за Фабијански не толку, ама јас Шчезњи сметам дека ќе биде меѓу топ 10те голмани во свет за некое време. Едноставно не смееме да испуштиме талент како Шчезњи во никој случај.

Ако остане нашата одбрана здрава ние имаме топ одбрана, многу добра која би се состоела од Шчезњи, Сања, Џуру, Вермален, и лев бек на местото на Клиши. Значи од одбраната само тоа сакам, сите здрави и нов лев бек.

--- надополнето ---

И ајде како надополнување на ова, дали ти Македонец (или било кој друг) би го менувал Вилшир за еве некој искусен на таа позиција, незнам Машерано или Чаби Алонсо или некој сличен?
Пошто нели Вилшир нема искуство
Види вака, се сложувам дека не треба 30 000 000, но Буфон со оглед дека не бранеше сезонава, ќе се земи за 15 000 000, а можно е и Денилсон да биди искористен како замка во трансферот... Ете да не го земаме само Буфон, да не речите дека само тој, можи и Нојер.. Значи целиот муабет ми е да се земи малце искуство, во себе, мада не знам колку Нојер тука би придобил.. Се сложувам, нормално дека Шчезни ќе биди мегу топ 5 голмани во светот, но за 6-7-8 години.. Златините години на еден голман се после 30ката... Еве видете, сега, Ван Дер Сар си оди од Јунајтед, т.е се пензионира, и сега ако дојде Де Геа, тој ќе стане супер ѕвезда, и можеби заменик во Шпанија за Икер.. Јесте дека сите почнале од нула и биле млади, ете на пример Икер, но тогаш во тимот имаше големо искуство, а кај нас, нема... Тоа е проблемот.. Ете се виде, дека тоа ни фали, вчера.. Ако ги напраевме оние грешки при 1-2, против Јунајтед, ќе беше потоп... Значи, Насри, Дијаби, Ебуе, Клиши, Фабрегас, Аршавин... Сите изиграа лошо, во тој момент под притисок... Јас не паметам кога Гигс изгубил топка во таков момент... Едноствано стабилност во нозете, и да не им се тресат при 1-2...

Единствен играч кој не би го менувал е токму тој... Иако не е искусен, на 19 години, веќе игра за Арсенал, игра за сениорите на Англија и сл... Ова за него е најдобро искуство... Но, сите други, доколку тоа ни донесе титула би ги менувал, почнувајќи од Денилсон, Дијаби, па се до Клиши, Ебуе.... Значи да не наборјувам, ВИЛШИР Е ЕДИНСТВЕНИОТ ИГРАЧ НА АРСЕНАЛ, КОЈ НАПОЛНО ЈА ЗАСЛУЖУВА ПЛАТАТА КОЈА ЈА ЗЕМА, И ИМИЏОТ НА ЛЕГЕНДА КОЈ ЕДЕН ДЕН ЌЕ ГО УЖИВА

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Ќе остане али и ќе си оди за брзо. Стар е си зема пари и мислам дека нема да го избркаат ал иќе си се пензионира самиот
Па добро, мислам дека има 87 години(ме мрзи да проверам :)).

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Ајде сега станавме приватен клуб.
На здравје
Супер... Презадоволен сум, дека токму овој човек за кој и јас лобирав лани, го презеде Арсенал.. Додуша јас бев и за тој другиот, Усманов, но имаше грда, мафијашка фаца... Секогаш е подобро кога тимот има еден главен доминантен сопственик и неколку акционери... Па макар бил и Џеј Зи :pos2: Се надевам дека ќе одиме на подобро... Секогаш кажував и кажувам дека проблемот во Арсенал не е во Венгер, и играчите и навивачите, најповеќе е во управата и нивното „размислување“

--- надополнето ---

Па добро, мислам дека има 87 години(ме мрзи да проверам :)).
Абе аман, јесте да е стар, али до толку.. :pos2: 75 другар, 75

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Супер... Презадоволен сум, дека токму овој човек за кој и јас лобирав лани, го презеде Арсенал.. Додуша јас бев и за тој другиот, Усманов, но имаше грда, мафијашка фаца... Секогаш е подобро кога тимот има еден главен доминантен сопственик и неколку акционери... Па макар бил и Џеј Зи :pos2: Се надевам дека ќе одиме на подобро... Секогаш кажував и кажувам дека проблемот во Арсенал не е во Венгер, и играчите и навивачите, најповеќе е во управата и нивното „размислување“

Ич нејќев Арсенал да биде продаден, може и ќе биде добро некое време ама после ќе се сврти работава и бизнисменов ќе си ја накриви капата а клубот ќе отиде у курац, башка што е американец, тоа е уште пострашно. Поарно ќе беше Бин Ладен да го купи:violent1:. Нема да ни оди неколку утакмици и ќе го избрка Венгер и Арсенал после ќе може да се слика а ние да го закопаме убавиот фудбал.
Да не кобам ама ми смрди работава.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Ич нејќев Арсенал да биде продаден, може и ќе биде добро некое време ама после ќе се сврти работава и бизнисменов ќе си ја накриви капата а клубот ќе отиде у курац, башка што е американец, тоа е уште пострашно. Поарно ќе беше Бин Ладен да го купи:violent1:. Нема да ни оди неколку утакмици и ќе го избрка Венгер и Арсенал после ќе може да се слика а ние да го закопаме убавиот фудбал.
Да не кобам ама ми смрди работава.

Очигледно немаш поима за човеков...

Сопственик е на 4 други тимови во 4 различни спортови во Америка и ни еден од тие тимови не банкротитрал...
Мислам дека доволно долго е во спортот за да не фрла милиони како оние шеицине кои вчера слушнале за фудбал.

Не верувам дека ќе има некои огромни измени во однос на купување на играчи од по 30-40-50 милиони. Шансите за такво нешто се минимални.

--- надополнето ---

Bitter comments from Usmanov, saying that he's "disappointed the club will be run the same way as before".

Дефинитивно подобриот ги зема акциите, со Усманов ќе идевме у длабок минус

Kajgana Shop

На врв Bottom