Откако почнаа да се вртат муабети за негов можен трансфер во Барселона или Јувентус минатата година, не е веќе тој стариот.Покажете малку почит за играчот кој беше дел од Invincibles.![]()
ми се допаѓа заради поголемата финансиска моќ на нашите конкуренти и тоа што не можеме да задржиме дел од поголемите ѕвезди во тимот зосто во други клубови им се нудат повеќе пари а вака мислам ке биде подобро бидејќи ке моземе да конкурираме и на трансфер пазарот и ке моземе да понудиме повеке пари за некои играчи тоа е моето мислењеМоже да ни објасниш зошто ти се допаѓа толку?
во врска со клиши мислам дека дечкото не сака да игра за нас и ја нема потребната инспирација за да продолжи во арсенал до душа и скурчени ми се неговите киксови во одбрана нека се потсети некој со манчестер коа играме нани и валенсија а порано и роналдо влегуваа со леснотија без никаков проблем го поминуваа клиши јас лично сакам да дојде лејтон бајнес од евертон го имам гледано на барем 10 натпревари и момчето владее по левата страна добра брзина прецизне центар-шутови и што е најважно добар е во одбранаАбе Клиши има одлична брзина знае доста да пресече топки, али знае некогаш да прави тешки киксеви кои не чинат утакмица. Едноставно кажано знае да се изглупира безпотребно. Инаку има и одлични партии одлична брзина али тоа киксевите му се катастрофални. И сум приметил ако некој тим има јаки крила секогаш иодат од неговата страна. Порано ми беше еден од најдобрите леви бекови но од таа утакмица со бирмингем која ја сметам за проклета од тогаш не се издигна на повисоко ниво. Одеше во многу добра и нагорна линија со неговата кариера и беше неколкупати прогласуван за најдобар лев бек итн али од тогаш.......
а со клиши нани и валенсија па дури и рафаел секоја утакмица си ги ладат ташаците и тоа на големо треба да зема под итно летово за таму 1 играч венгер плус овој што е на позајмица траоре во јувентус поима си нема бетер од клиши моја желба би било или бејнс и тае таиво од марсеј дечкото е машина ме потсетува на ешли кол на времетоНз дали памтите но на една утакмица против евертон, Бендтнер си ги ладеше ташаците со Бејнс :pos2:
Нормално дека никој не знае како и што ќе биде со ова, ама според првичните информации(кои се во голем број) не очекувај такво нешто. Според АСТ (Arsenal Supporters' Trust) би требало да се задржи истата стратегија, а и Кроенке како сопственик на повеќе клубови не е познат по расфрлување со пари и стварање долгови. Од друга страна се шпекулира и дека Дин ќе дојде во клубот со преземањето на Кроенке, али тоа мислам дека се информации извадени од ракав со цел да се залажат навивачите на Арсенал. Претходно за враќање на Дин имаше спомнато во преземање на клубот од страна на Русинот, па затоа и јас бев на таа страна, ама кој сака нека го преземе доколку се врати Дин. Сепак, најбитно е да не ја дочекаме судбината на Ливерпул и Манчестер со нивните амерички газди.ми се допаѓа заради поголемата финансиска моќ на нашите конкуренти и тоа што не можеме да задржиме дел од поголемите ѕвезди во тимот зосто во други клубови им се нудат повеќе пари а вака мислам ке биде подобро бидејќи ке моземе да конкурираме и на трансфер пазарот и ке моземе да понудиме повеке пари за некои играчи тоа е моето мислење
Добри се и двајцата, ама тешко дека Клиши ќе замине.а со клиши нани и валенсија па дури и рафаел секоја утакмица си ги ладат ташаците и тоа на големо треба да зема под итно летово за таму 1 играч венгер плус овој што е на позајмица траоре во јувентус поима си нема бетер од клиши моја желба би било или бејнс и тае таиво од марсеј дечкото е машина ме потсетува на ешли кол на времето
јас сепак мислам дека ке си замине клиши нема мотивација да игра за нас му се гледа во очите премногу сум разочаран од неговата игра во одбрана а за кроенке јас мислам ке го купи арсенал па дури и да нема толку голема финансиска моќ како челзи и ман сити барем ке мозе да ги задржиме играчи исто така денеска мн бев задоволен од фабрегас предобро изигра пасовите сите на место само што немаше кој да ги искористи ако појде не знам кој ке го замени п.с. ехтра изигра и диаби иако моземе уште подобро да биде за него не изреагира добро при зицер шанса и би бил многу разочаран ако замине тој :salut:Нормално дека никој не знае како и што ќе биде со ова, ама според првичните информации(кои се во голем број) не очекувај такво нешто. Според АСТ (Arsenal Supporters' Trust) би требало да се задржи истата стратегија, а и Кроенке како сопственик на повеќе клубови не е познат по расфрлување со пари и стварање долгови. Од друга страна се шпекулира и дека Дин ќе дојде во клубот со преземањето на Кроенке, али тоа мислам дека се информации извадени од ракав со цел да се залажат навивачите на Арсенал. Претходно за враќање на Дин имаше спомнато во преземање на клубот од страна на Русинот, па затоа и јас бев на таа страна, ама кој сака нека го преземе доколку се врати Дин. Сепак, најбитно е да не ја дочекаме судбината на Ливерпул и Манчестер со нивните амерички газди.
--- надополнето ---
Добри се и двајцата, ама тешко дека Клиши ќе замине.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11670_6863236,00.html Не за друго.јас сепак мислам дека ке си замине клиши нема мотивација да игра за нас му се гледа во очите премногу сум разочаран од неговата игра во одбрана а за кроенке јас мислам ке го купи арсенал па дури и да нема толку голема финансиска моќ како челзи и ман сити барем ке мозе да ги задржиме играчи исто така денеска мн бев задоволен од фабрегас предобро изигра пасовите сите на место само што немаше кој да ги искористи ако појде не знам кој ке го замени п.с. ехтра изигра и диаби иако моземе уште подобро да биде за него не изреагира добро при зицер шанса и би бил многу разочаран ако замине тој :salut:
добро чим така вели тој ај да му веруваме ипак добар е во напад само треба да се подобри во одбрана и тоа многу да не прави глупи киксови кои не чинат бодови и потребно да се зголеми самодовербата на тимот сеа треба да играме со ливерпул па после со чавките ако ги тепаме тие 2 натпревари ке имаме шанси за титула
и јас сум за таиво најдобро така ке биде а траоре очајно игра во јувентус а за гибс може ке биде нешто од него иако мислам дека тој повеке е ориентиран кон напад него кон одбрана плус треба да се кали малце тој па не би било лошо да се пушти на позајмица како вилшер и мијачиАј гледам сте се зафатиле за Клиши...
Која е целта за да се фрлаат 20+ милиони за играч кога веќе Гибз и Траоре стигаат за прв тим... и се гледа дека имаат класа во себе...Сега одма може ќе ми се нафрлите како тие се млади , не се класни незнам што а у...
АМа сепак стојам цврсто на својот став, а ако Клиши се продава и земаме сепак некој кој може и лев бек да игра би сакал да е Таиво зашто ем поефтино ќе пројдеме, ем ќе добиеме ГОРИЛА во одбраната што кога Траоре/Гибз ќе застане бек, може Скилачи да го учи како да игра централен бек .
Чекај малце, а тие што ги напоменав не биле млади? немале искуство и они па бранеле одлично прва постава, мора од негде да почнеш. Нормално дека дефанзивците придонесуваат за цврстината на одбраната и за примените голови ама сепак мислам дека не треба во никој случај да се фрлат 30 милиони за нов голман посебно не за Буфон.Немој да ги споредваш така, ти се молам... Знајш кои играчи играа во Реал тогаш... И шо е најважно, ИСКУСНИ... Нас тоа ни фали, ништо повеќе... Повеќе би сакал Леман, да остане голман цела наредна сезона, од колку некој младинец.. И јас ги поддржувам тие, Шчезни и Фабијански, но млади се другар, млади... Ни треба искуство, а пошто не верувам дека Венгер ќе даде пари за искусен плеј, или напаѓач целата надеж ми е во голман... Многу се зборува за Буфон, и лани и сега, читам статии за него... За да биде уште дилемата поголема, сопругата на Буфон има приватен бизнис во Лондон.. Ако еден Трезеге замина во Херкулес, само заради тоа, дека плажите и се допаѓале на сопругата, тогаш што...
Така е, голман не ни треба до толку колку што ни треба еден цврст, стабилен централен дефанзивец. Некој што ќе ги рогача во шеснаесетник, турка, едноставно некоја карпа. Искрено не знам што да очекувам од Вермален кога ќе се врати на терените.....Дали ќе биде истиот од пред повредата е под знак прашалник....Да не набројувам примери, кои после толку долга повреда, биле само бледи сенки од она што биле пред тоа. Затоа би играл на сигурна карта и треба да се фрли кеш за добар дефанзивец...Чекај малце, а тие што ги напоменав не биле млади? немале искуство и они па бранеле одлично прва постава, мора од негде да почнеш. Нормално дека дефанзивците придонесуваат за цврстината на одбраната и за примените голови ама сепак мислам дека не треба во никој случај да се фрлат 30 милиони за нов голман посебно не за Буфон.
Значи дали ви е јасно дека доколку се напраи таква глупост Шчезњи и Фабијански ќе си одат, ај за Фабијански не толку, ама јас Шчезњи сметам дека ќе биде меѓу топ 10те голмани во свет за некое време. Едноставно не смееме да испуштиме талент како Шчезњи во никој случај.
Ако остане нашата одбрана здрава ние имаме топ одбрана, многу добра која би се состоела од Шчезњи, Сања, Џуру, Вермален, и лев бек на местото на Клиши. Значи од одбраната само тоа сакам, сите здрави и нов лев бек.
--- надополнето ---
И ајде како надополнување на ова, дали ти Македонец (или било кој друг) би го менувал Вилшир за еве некој искусен на таа позиција, незнам Машерано или Чаби Алонсо или некој сличен?
Пошто нели Вилшир нема искуство