Па не можам бе. Не можам да им се заблагодарам ниту на Ван Перси, ниту на Сонг. Па не можам, кој сака нека речи. То е, мој став. Можи да ми речите дека грешам, но, не можам. Јас веќе ги заборавив, исто како да не биле и никогаш кај нас. Толку !!
--- надополнето: 20 август 2012 во 01:12 ---
Ете го капитенот Наш..
Робин Ван Перси, најдобриот играч и стрелец во Премиер лигата за минатата сезона, го избра бројот 20 на неговиот нов дрес.
,,Од моја страна, а се надевам и од страната на Арсенал, нема тешки чуства во врска со овој трансфер. Никој не е бесен на мене, ниту пак јас сум бесен на некого’’ – изјави 29-годишниот холандски фудбалер на претставувањето пред новинарите.
,,Арсенал е дел од мојот живот. Тој клуб беше одличен кон мене, но не се согласувавме во погледот кон иднината, таков е животот. Секогаш кога во животот ќе се соочам со двоумење, секогаш го слушам гласот на детето во себе. Овој пат тој глас извика: Манчестер Јунајтед’’ – додаде Ван Перси.
,,Манчестер Јунајтед ми е совршено решение. За мене е голем предизвик што ќе играм со фудбалери на кои со години им се восхитував. Вејн Руни е играч од светска класа, Сколс и Гигс исто така. Тоа го докажуваат веќе 20 години. Овде владее атмосфера како во семејство, јас сум тип за такво нешто. Трансферот во Манчестер Јунајтед е најголемиот спортски предизвик што сум го имал во животот. Горд сум што сум тука’’ – заврши Робин Ван Перси.