Фан Клуб: Арсенал

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Е како не, ќе направевме грешки како Ливерпул. Па ние ги немаме Комоли за директор и Далглиш за менаџер па да направиме такви глупави грешки. Венгер ретко прави грешки за трансфери, и ако направевме порано трансфери летово тоа ќе беше само еден поголем плус за нас. Всушност, и не верувам дека постои играч што сме го купиле, а да не сме го скаутирале па минимум 10 пати.
Jeffers ! xD Очигледно ни еднаш не бил скаутнат тој.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Jeffers беше трансфер наметнат од Дин, исто како и Тејлор.
До некаде тоа и ме радува што сме го зеле него... ако не ќе сме го зеле одвратнион Ибрахимович :eek: Така да, ако увидиме имаме и позитива од сета таа “сага“ со одличниот трансфер на Џеферс и 8те милиони во бездна фрлени :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
До некаде тоа и ме радува што сме го зеле него... ако не ќе сме го зеле одвратнион Ибрахимович :eek: Така да, ако увидиме имаме и позитива од сета таа “сага“ со одличниот трансфер на Џеферс и 8те милиони во бездна фрлени :)
Нема шанси да бил Ибрахимовиќ затоа што ќе бил некој друг Англичанец. Арсенал во тоа време беа под притисок да купат Англичанец поради недоволното инвестирање во млад англиски талент и поради тоа се донесе Џеферс. Во тоа време агентот на Џеферс бил голем пријател на Дин. Како што подоцна имам читано, изборот бил помеѓу Џеферс и Кевин Филипс. Кевин Филипс беше подобар во секој случај и докажан голгетер, но Џеферс помлад и "новиот Роби Фаулер".

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Е како не, ќе направевме грешки како Ливерпул. Па ние ги немаме Комоли за директор и Далглиш за менаџер па да направиме такви глупави грешки. Венгер ретко прави грешки за трансфери, и ако направевме порано трансфери летово тоа ќе беше само еден поголем плус за нас. Всушност, и не верувам дека постои играч што сме го купиле, а да не сме го скаутирале па минимум 10 пати.
Па токму тоа и го зборувам, баш стрпливата трансфер политика на Венгер ни носи толку успешни трансфери и ги минимизира лошите.

Патем, Џеферс беше исфорсиран трансфер затоа што ни требаа повеќе англиски играчи, и не беше дилемата помеѓу него и Ибра туку помеѓу него и ван Нистелрој.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Па токму тоа и го зборувам, баш стрпливата трансфер политика на Венгер ни носи толку успешни трансфери и ги минимизира лошите.

Патем, Џеферс беше исфорсиран трансфер затоа што ни требаа повеќе англиски играчи, и не беше дилемата помеѓу него и Ибра туку помеѓу него и ван Нистелрој.
Стрплива трансфер политика не е кога немаш играчи, а чекаш да купиш во последен момент и во почната сезона почетните натпревари да ги искористуваш во уигрување на тимот. Баш тоа може да се нарече избрзано или панично купување. Во овој случај не беа тие панични купувања, но беше направена грешка што во веќе почната сезона се направија клучни трансфери. Дали на крај или на почеток на преоден рок, тие и така се скаутирани над 10 пати, па во секој случај е подобро на почеток да се направат тие трансфери. Тоа, заедно со ситуацијата на Цеск и Насри беа голема грешка на Венгер, Газидис, Ло, Кроенке.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Прво да си го кажам моето...
Од денес понатаму,се најлошо за редакцијата на СпортКлуб....Не оди тоа така,ја од 80та минута да го гледам мојот Арсенал...

Браво за момците,само што ги видов головите,добар гол на Гибс :pos:

И ќе го замолам на Македонец да ми напраи една анализа за играта на Арсенал и за сите играчи посебно...Ако има време :))
Многу утакмици даваат од Арсенал на СпортКлуб. Јас не можам да им замерам. Реално имаше доста утакмици кои беа поважни во смисол на испаѓање, борба за 4то и слично. Јас не можев да гледам вчера, еве сега гледам на MOTD од BBC што си симнав сабајле.
Зарем не е интересно да се гледа пропаѓањето во бездна на Ливерпул и Кинг Кени?! :D

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
http://livescore.com/default.dll/game?comp=germany1&game=514829

Па во ред, кога во меч против првакот тие играат вака, и тој се што успева да стори е жолт картон на списокот колку да го има неговото име... мислам дека ова се оние минимални факти што го носат името на Подолски се поблиску до нашиот состав.
Што помалку добри игри, толку помалку надеж за него и неговиот тим. :D

D

D_NazGUL

Гостин
Стрплива трансфер политика не е кога немаш играчи, а чекаш да купиш во последен момент и во почната сезона почетните натпревари да ги искористуваш во уигрување на тимот. Баш тоа може да се нарече избрзано или панично купување. Во овој случај не беа тие панични купувања, но беше направена грешка што во веќе почната сезона се направија клучни трансфери. Дали на крај или на почеток на преоден рок, тие и така се скаутирани над 10 пати, па во секој случај е подобро на почеток да се направат тие трансфери. Тоа, заедно со ситуацијата на Цеск и Насри беа голема грешка на Венгер, Газидис, Ло, Кроенке.
Комплетно се слагам, со горе кажаното. По стоти пат морам да пофторам дека А.В. има многу направено за клубот и треба да си замине (кога ќе решат) како легенда, а не новите генерации на ганери да го паметат како човекот кој го пропадна клубот. Го кажувам ова затоа што пред точно една недела се расправав со братучед мој (помал од мене едно 8 години) за добри голмани низ годините. Кога го спомнав Симан, едноставно ми се изнасмеа у фаца. Абе Аце наш гол од корнер му дал. Џаба што човекот е легенда го поврзавме со една смешна ситуација исекогаш кога ќе се спомене неговото име ...

Ме сфаќате ваљда што сакам да кажам. А.В. за мене ќе остане како легенда на клубот, бидејки Грахам многу слабо го паметам (тогаш не ме интересираа толку менаџери), но за се има црвена линија, а СПОРЕД МЕНЕ А.В. иде веќе многу близу до неа.

Но пријателе мој (@Carter) ние грешиме многу, во суштина и двајцата не сме сфатиле дека не е поентата во успесите на клубот, туку во добрата трансфер политика, стадионот и најскапите карти у ПЛ. Не е до тоа да се започне сезона со комплетен тим, туку да се изигра правилно на сезоната на трансфери. Под итно да се направи петиција да се смени дефиницијата за спорт.

Шијем ти га Џуро се вика тоа.

Тоа ми е и поентата, но овдека некои сакаат се да им ојасниш бидејки сметаат дека се знаат за клубот и дека освен нивното мислење друго не смее да постои - али тоа е, златна игнор опција.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
--- надополнето: 25 март 2012 во 22:02 ---
А за тие што мислат дека со опоравувањето на Вилшер, Артета ќе седне на клупа, еве еден поздрав:
Arsenal in the Premier League with Mikel Arteta: P25, Won 72%, 2.28 points per game. Without P5, Won 0%, 0.2 points per game.

Член од
18 јануари 2012
Мислења
619
Поени од реакции
947
Ремзи и Гибс се едни од најдобрите оваа сезона.Особено Гибс, кој ќе стане еден од најдобрите леви бекови во фудбалот.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.484
Поени од реакции
10.220
Ремзи и Гибс се едни од најдобрите оваа сезона.Особено Гибс, кој ќе стане еден од најдобрите леви бекови во фудбалот.

За џабе не ти дадов лајк :icon_lol: :pos:

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
--- надополнето: 25 март 2012 во 22:02 ---
А за тие што мислат дека со опоравувањето на Вилшер, Артета ќе седне на клупа, еве еден поздрав:
Arsenal in the Premier League with Mikel Arteta: P25, Won 72%, 2.28 points per game. Without P5, Won 0%, 0.2 points per game.
Немој брат, не спомнувај пак.
Миговите кога бевме без Артета беа најлошите сезонава ауууф :place:
Не смее човечево да се повреди во живот повторно!!!

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.365
Поени од реакции
12.786
Се плашам за Вилшер да не неможе да си ја врати формата после враќањето од повреда,па да биде како Ремзи и да го плукаме тука сите o_O

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Се плашам за Вилшер да не неможе да си ја врати формата после враќањето од повреда,па да биде како Ремзи и да го плукаме тука сите o_O
Е можно е, детето цела година нема играно фудбал, затоа ја не очекувам чуда од него, барем првите месеци, да немаме илузии дека наеднаш ќе биде нашиот спасител за наредната сезона.

Kajgana Shop

На врв Bottom