Стрплива трансфер политика не е кога немаш играчи, а чекаш да купиш во последен момент и во почната сезона почетните натпревари да ги искористуваш во уигрување на тимот. Баш тоа може да се нарече избрзано или панично купување. Во овој случај не беа тие панични купувања, но беше направена грешка што во веќе почната сезона се направија клучни трансфери. Дали на крај или на почеток на преоден рок, тие и така се скаутирани над 10 пати, па во секој случај е подобро на почеток да се направат тие трансфери. Тоа, заедно со ситуацијата на Цеск и Насри беа голема грешка на Венгер, Газидис, Ло, Кроенке.
Комплетно се слагам, со горе кажаното. По стоти пат морам да пофторам дека А.В. има многу направено за клубот и треба да си замине (кога ќе решат) како легенда, а не новите генерации на ганери да го паметат како човекот кој го пропадна клубот. Го кажувам ова затоа што пред точно една недела се расправав со братучед мој (помал од мене едно 8 години) за добри голмани низ годините. Кога го спомнав Симан, едноставно ми се изнасмеа у фаца. Абе Аце наш гол од корнер му дал. Џаба што човекот е легенда го поврзавме со една смешна ситуација исекогаш кога ќе се спомене неговото име ...
Ме сфаќате ваљда што сакам да кажам. А.В. за мене ќе остане како легенда на клубот, бидејки Грахам многу слабо го паметам (тогаш не ме интересираа толку менаџери), но за се има црвена линија, а СПОРЕД МЕНЕ А.В. иде веќе многу близу до неа.
Но пријателе мој (@Carter) ние грешиме многу, во суштина и двајцата не сме сфатиле дека не е поентата во успесите на клубот, туку во добрата трансфер политика, стадионот и најскапите карти у ПЛ. Не е до тоа да се започне сезона со комплетен тим, туку да се изигра правилно на сезоната на трансфери. Под итно да се направи петиција да се смени дефиницијата за спорт.
Шијем ти га Џуро се вика тоа.
Тоа ми е и поентата, но овдека некои сакаат се да им ојасниш бидејки сметаат дека се знаат за клубот и дека освен нивното мислење друго не смее да постои - али тоа е, златна игнор опција.