Фан Клуб: Арсенал

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Уфффф, Кион ужасно грд беше... Како само му се нафрли на Руд после промашениот пенал на Трафорд... Уште го паметам тоа

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Да не ја претеруваме со него да не ни се удри од глава како со Фабијански на почеток. Да не бидам кобник, мислам дека треба да игра натпревари против "послабите" тимови, за него секое искуство е драгоцено. Макар што против Манчестер дечкото покажа завидни квалитети за некој со толку малку натпревари зад него, голмански кажано релативно млад, Венгер и неговите психијатри и педагози и психолози и незнам уште кои други членови и соработници на стручниот штаб треба да го седнат и да му кажат и појаснат што го очекува после ваков натпревар и какво трескање од земја ќе биде ако сега заебе работа бидејќи, да бидеме реални, ние навивачите на Арсенал сме безмилосни кон голманите и нивните грешки. Макар што мислам дека тој е психички посилен од Фабијамски и дека доколку би направил кикс полесно ќе го надмине без да влезе во криза, макар што ништо не се знае што ќе биде кога сите критики ќе се срушат врз него. Очите широко отворени, една добра сезона и ќе сака да му ја дувне во Барса, и без тоа се гледа колку е амбициозен и самоуверен и ако не го држат задоволен или барем да го лажат дека го добива тоа што го сака ќе му ја летне во некој друг "голем" клуб и пак ќе бараме голман.

За Вермален ми се плаче кога ќе помислам. Колку само ни недостига, не само во одбраната туку неговото отсуство се чувствува врз целиот тим. Самото присуство на Верма е мотивирачко за останатите, тој обезбедува еден вид сигурност во целата игра на Арсенал дури и кога само одмара на клупа како резерва (за секој случај против некој отепан тим за некој куп) има позитивно влијание.

Сумирано, и за наводните засилувања, мене не ми треба никој, сакам: помалку повреди, мотивиран Фабрегас, здрав и подготвен Ван Перси, Волкот напаѓач, и секако моментално најважниот ВЕРМАЛЕН назад во одбраната да брани, сече, избива, одзема, тепа, додава, асистира, напаѓа и дава голови - тоа го може само еден, единствениот кој може во иднина да му конкурира на Тони Адамс, жива легенда со само една сезона зад себе - ВЕРМАЛЕН ништо друго и титулата е наша.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228
ПОГРД ОД МЕРТЕСАКЕР АМИН! Чоекот имат договор само до ЈУНБИ 2012, како да викат ВЕ МОЛАМ КУПЕТЕ МЕ, ама тренер ни е Венгер!!!

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Да не ја претеруваме со него да не ни се удри од глава како со Фабијански на почеток. Да не бидам кобник, мислам дека треба да игра натпревари против "послабите" тимови, за него секое искуство е драгоцено. Макар што против Манчестер дечкото покажа завидни квалитети за некој со толку малку натпревари зад него, голмански кажано релативно млад, Венгер и неговите психијатри и педагози и психолози и незнам уште кои други членови и соработници на стручниот штаб треба да го седнат и да му кажат и појаснат што го очекува после ваков натпревар и какво трескање од земја ќе биде ако сега заебе работа бидејќи, да бидеме реални, ние навивачите на Арсенал сме безмилосни кон голманите и нивните грешки. Макар што мислам дека тој е психички посилен од Фабијамски и дека доколку би направил кикс полесно ќе го надмине без да влезе во криза, макар што ништо не се знае што ќе биде кога сите критики ќе се срушат врз него. Очите широко отворени, една добра сезона и ќе сака да му ја дувне во Барса, и без тоа се гледа колку е амбициозен и самоуверен и ако не го држат задоволен или барем да го лажат дека го добива тоа што го сака ќе му ја летне во некој друг "голем" клуб и пак ќе бараме голман.

За Вермален ми се плаче кога ќе помислам. Колку само ни недостига, не само во одбраната туку неговото отсуство се чувствува врз целиот тим. Самото присуство на Верма е мотивирачко за останатите, тој обезбедува еден вид сигурност во целата игра на Арсенал дури и кога само одмара на клупа како резерва (за секој случај против некој отепан тим за некој куп) има позитивно влијание.

Сумирано, и за наводните засилувања, мене не ми треба никој, сакам: помалку повреди, мотивиран Фабрегас, здрав и подготвен Ван Перси, Волкот напаѓач, и секако моментално најважниот ВЕРМАЛЕН назад во одбраната да брани, сече, избива, одзема, тепа, додава, асистира, напаѓа и дава голови - тоа го може само еден, единствениот кој може во иднина да му конкурира на Тони Адамс, жива легенда со само една сезона зад себе - ВЕРМАЛЕН ништо друго и титулата е наша.
Се што го кажа се си е на место. Посебно последниот дел за засилувањата. Со здрав Ван Перси мотивиран Фабрегаз, а и без мрзата на Аршавин. Добитна комбинација.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Во колку сатот е утре ждребката за ЛШ ? 12 00, веројатно, нели ?!

Тим кој го посакувам ?! Хм, Шалке и Реал Мадрид

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.489
Поени од реакции
10.240
Во колку сатот е утре ждребката за ЛШ ? 12 00, веројатно, нели ?!

Тим кој го посакувам ?! Хм, Шалке и Реал Мадрид
Во 12:00 и изглеа ќе има директен пренос на Канал 5.
Тим кој го посакувам е дефинитивно Реал :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Во 12:00 и изглеа ќе има директен пренос на Канал 5.
Тим кој го посакувам е дефинитивно Реал :)
Да не беа Мурињо и К. Роналдо, и јас би го посакувал Реал Мадрид.
Но, Мурињо знае како се освојува ЛШ а сите знаеме какво лошо искуство имаме со Роналдо во ЛШ.

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.489
Поени од реакции
10.240
Но, Мурињо знае како се освојува ЛШ а сите знаеме какво лошо искуство имаме со Роналдо во ЛШ.
А пак,сите знаеме какво искуство имаме со Реал во ЛШ :smir:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Да не беа тие, немаше да го посакувам ! Баш заради тоа и го посакувам.... Друго, Шалке го посакувам само заради нивната традиција и пред се стадионот и навивањето.... А, и искрено сакам да го гледам Раул како игра

Факе

Член од
6 март 2010
Мислења
9.489
Поени од реакции
10.240
Да не беа тие, немаше да го посакувам ! Баш заради тоа и го посакувам.... Друго, Шалке го посакувам само заради нивната традиција и пред се стадионот и навивањето.... А, и искрено сакам да го гледам Раул како игра
И дека е најслаб од тие шо можат да ни се паднат :smir:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Од тие, да, али не е Шалке слаб... Баш дека не можат ништо да изгубат, ако не им се падниме Ние, типувам дека ќе ја поминат оваа фаза..... Пред се, го имат мотивираниот Раул напред, кој ќе направи се, да скрши уште некој рекорд (ако има таков) или да зацврсти некој свој...

--- надополнето ---

Неколку интересни реченици на Венгер :

“It was some of the best football I’ve ever seen,” said Wenger. “On the night Barcelona were outstanding and played at a too higher pace, performance like that encourages you to get to that level.

“They were outstanding for 90 minutes and had no weak moments. It was the performance of the season in football.

“On a night anything can happen. You can have a weak day. It happened to us last year in the first 30 minutes.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.229
Поени од реакции
14.570
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/12/13/2259981/arsene-wenger-hits-out-at-bad-pitch-after-arsenal-lose-top
Абе не биди ПАТЕТИЧЕН толку, како за нив така и за нас!!!!
Немат потреба да се мачиш, сигурно појќе д тебе разбирам - без навреда!

Значи ТИ беше тој кој што не разбра што пишува јас само ти болдирав дека Венгер кажал за двата тима.
А чим се правиш енглез и пошо повеќе се разбираш од мене да ти кажам само дека во потписот имаш грешка...

ПОГРД ОД МЕРТЕСАКЕР АМИН! Чоекот имат договор само до ЈУНБИ 2012, како да викат ВЕ МОЛАМ КУПЕТЕ МЕ, ама тренер ни е Венгер!!!
;)

што се однесува до Мертесакер, тој е далеку од грд играч. Не е лош дефанзивец меѓутоа не е "грд".
Малце се тие играчи, ретки се неможеме да очекуваме дека мора во секој тим да ги има иако би сакал еден таков кај нас.

Што се однесува за Шжезњи, дечкото има потенцијал, ми делува ментално силен, висок е и нема страв од излегување при нафрлени топки, едино што не е на негова страна е искуството, меѓутоа мора да игра за да го стекне... моментот кога му излезе на Андерсон ме потсети на одбраните на Шмајхел на времето, едноставно му го затвори цел гол на Андерсон... Шмајхел беше познат по тие одбрани.

Ждрепката, искрено сега веќе сеедно ми е иако минатата недела сакав Шалке или Баерн, кога ни е денот можеме да ги растуриме сите, меѓутоа во последно време изгледа со големиве тимови ретко ни е денот... Како и да е и да изгубиме и да победиме пак сме во добивка, ако изгубиме барем можеме да се насочиме на премиер лига со сите сили.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Што се последниве муабети за грди и убави ? :) Аман, ќе помисли некој се педери навивале тука :)

Kajgana Shop

На врв Bottom