Фан Клуб: Арсенал

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Моментално имаме неколку кандидати ,но само кандидати за сега.

И уште една нејаснотија ми остана од вчера, во првото полувреме а во моменти и на второто покрај толку играчи со офанзивни предиспозиции во среден ред ,во повеќето ситуации Сонг го оставија да креира игра...не е грешка тоа на венгер туку на играчиве што им беше толку страв да не ја изгубат топката па му оставија на сонг како најхрабар....

--- надополнето ---

незнам како не примети после скоро пола сезона помината,дека проблемот не е во челзи и јунајтед (досега направија доволно киксови за цела сезона што се вели)
туку прболемот е во арсенал,што неможе да воспостави еден баланс,кој горе го споменав.

иначе за поразот,не сум баш разочаран кога сум гледал далеку посилен арсенал да губи од послаб но поинспириран јунајтед.Едноставно ни фали инспирација каква што последен пат имавме 2008та кога ги тепавме јунајтед дома.
Баш тоа и јас го примеив. Некако средината ни беше премногу раштркана. Сонг како сам да се бореше али знаеме колку има креативност во него. Аршавин и Насри многу отсечени беа. Насри беше добро чуван што едвај топка стигаше до него. Мислам дека да се заменија росицки и насри ќе беше подобро, али и претходно споменав дека нема ефект сега да правиме планови како би било кога би било.....

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228
Не знам зошто читате изјави на гоал.ком

Имате официјална страна, со оригинал изјава од Арсен Венгер... Па и линк дури:smir::pos2:
Извини нареден пат ќе те прашам од кај да читам, извини уште еднаш:tapp::nesvest:

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Две години каде што goal.com не го имам отворено .
Чувството е прекрасно :)

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
http://bleacherreport.com/tb/b7ARv

--- надополнето ---

http://bleacherreport.com/tb/b7ARw го најдов и ова пред малку, ме интересира ваше мислење, јас се двоумам ама повеќе како да сум за.
Во секој случај интересен предлог за трампа

--- надополнето ---

Освен ако веќе сакаме да го задржиме, односно ако Венгер сака да го задржи, ќе треба да му се понуди нешто. Јас предлагам да го постави за капитен на некој натпревар, немора да биде за стално но може да го проба во оваа улога на неколку натпревари, сепак од моменталниот играчки кадар тој има најдолг стаж. Треба да му се даде нова инспирација, нешто што ќе го крене психички и ќе го натера да одигра на повиско ниво, нешто што за него порано беше рутина, имам впечаток дека игра затоа што мора, Клиши веќе помина 7 години во Арсенал и му требаат, како и на секој нормален човек, нови предизвици. Мислам дека тоа би требало да биде првиот чекор бидејќи тој е веќе етаблиран играч од светска класа и седнувањето на клупа би имало само негативен ефект, т.е ќе сака да си замине.
Во секој случај Венгер најдобро знае, сепак тој го создаде овој тим и тој го развива, така да знае во која насока треба да се подобруваат, трампата што ја предлага Реал е интересна и донекаде прифатлива, ама тоа ќе го извади Шамак од тимот а дечкото има неверојатен work rate и дарба да забива важни голови за нас, а Бензема и не се покажа во најдобро светло во Реал, иако седи на клупа играч од негов калибар требаше досега да ги капитализира шансите што му беа дадени, така да ова носи голем ризик, огромен да не речам, ова е чисто коцкање. Да го земеше пред 4 години друга ќе беше приказната за него.

He has looked disinterested at times and drawn the ire of the supporters with his wasteful passing. Also, his work rate leaves much to be desired and he looks a tired man on the pitch.
Можеби и не е толку Мрзашавин, како што јас милувам да го именувам, ама и јас заборавам еден факт што го прочитав во текстов чиј дел цитирав:
- Аршавин има 29 години
- На таа возраст е тешко да игра 3 натпревари неделно, можеби и два му се премногу
- Изгледа го фати арсеналовата паника "над 30" па повеќе мисли каде ќе заврши на крајот со платата која ја бара
Најверојатно, Аршавин треба да игра само по 1 натпревар неделно, со Астон Вила беше инзвореден ама одмараше против Брага, ако го сакаме на највисоко можно ниво неговата минутажа треба да се намали за сметка на Волкот, а одморен ни е покорисен. Јас го критикував делумно безпредметно кога виновникот е всушност Венгер, иако Ле Бос секогаш знаел да го извади максимумот и од постарите (преку посебни тренинг програми и поставеност на теренот до тимски задачи) , во случајов со Аршавин греши, на човекот му треба одмор, сепак имаме играчи кои можат барем достојно да го заменат на некоја утакмица (Ебуе-ако насри оди лево, Волкот, па и Ремзи уште малку ќе се врати) и ако е потребен може да одигра 20 минути во high profile.

Член од
15 декември 2009
Мислења
383
Поени од реакции
46
Interesen predlog za trampa da, no kesot e solen. Cisto sumljam deka stariot ke pusti 32 milioncinja i Clichy, za Benzema. Benzema vredi, no bas tolku pari, spored mene ne bi rekol, sea naravno toa e moe mislenje. Moze da receme 15-20 mil + Clichy, no 32 epten tesko. Arsenal ima kes za kes, no ne e poentata na stariot da se rasfrla, baska spicovi imame eden kup.

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Interesen predlog za trampa da, no kesot e solen. Cisto sumljam deka stariot ke pusti 32 milioncinja i Clichy, za Benzema. Benzema vredi, no bas tolku pari, spored mene ne bi rekol, sea naravno toa e moe mislenje. Moze da receme 15-20 mil + Clichy, no 32 epten tesko. Arsenal ima kes za kes, no ne e poentata na stariot da se rasfrla, baska spicovi imame eden kup.[/QUOT
Не бе друже, Клиши плус 6-8 милиони за Бензема
Any deal would involve Arsenal having to hand over around £6-8m as well as Clichy to nab a player who cost Real Madrid a whopping £35m to sign in the summer of 2009.

Член од
7 јули 2009
Мислења
1.228
Поени од реакции
28
Interesen predlog za trampa da, no kesot e solen. Cisto sumljam deka stariot ke pusti 32 milioncinja i Clichy, za Benzema. Benzema vredi, no bas tolku pari, spored mene ne bi rekol, sea naravno toa e moe mislenje. Moze da receme 15-20 mil + Clichy, no 32 epten tesko. Arsenal ima kes za kes, no ne e poentata na stariot da se rasfrla, baska spicovi imame eden kup.
AHhahah DEcko toa 32 na stranata go pisuva kako demek 32 milionskiot Benzema (kako vrednost na igracot) ahhahahaahha

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.857
Поени од реакции
10.228
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/12/15/2261897/manchester-united-manager-sir-alex-ferguson-hits-back-at

Многу јасно!

--- надополнето ---

А ти го прочита или онака да пастираш нешто...

еве ти:

“Both teams were organised and the intensity of the game was very high, on a very bad pitch and overall the technical quality of the game suffered from a very bad pitch.

"That is why both sides made bad technical mistakes.”

значи збори за двата тима не само за арсенал
Немат потреба да се мачиш, сигурно појќе д тебе разбирам - без навреда!

--- надополнето ---

ок немат појќе ветува, ќе ме пуштиш сега да си одам?

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Клиши замена за Бензема....

Вака сега интересно звучи во секој случај, но она што не ми се свиѓа се две работи.

Првата: Освен Гибс (ај и Ебуе) моментално немаме друга опција за таа позиција, а знаеме гибс колку е склон на повреди. Значи во тој случај ќе треба и тука еден за да се покрие таа позиција.

Втората: Не дека Бензема е слаб, мислам дека во Реал не му одговара средината и дека во Арсенал ќе блесне, но проблемот е што еве Ван Перси се врати и доколку не се случи повторно повреда (недај боже) ќе се врати во негова топ форма, плус Шамак колку и да е лев во нозете сепак незаслужува да грее клупа (али би го ротирал и малку одморил), а и Волкот добро се покажува како напаѓач и нема да ме чуди да се случи нешто слично со него како Анри од крило да премине на централен напаѓач. Така да Бензема може само да е вишок.

А и не верувам веќе ама баш во ниту една шпекулација посебно после летово откако се изначитав глупости и каде не поврзаа со секој можен играч или голман, така да шансата да се оствари оваа замена ја сведувам на минимум

Поздрав

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
И демек одма повервавте дека Бензема ке дојде во Арсенал ?! Хахаха, да не заборајвте еден детал !?

Тренер ни е Арсен Венгер... А и со купувањето на Чамак и не ни треба Бензема.... Искрено мене не ми фали таков играч... Ми фали еден голман и толку

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
И демек одма повервавте дека Бензема ке дојде во Арсенал ?! Хахаха, да не заборајвте еден детал !?

Тренер ни е Арсен Венгер... А и со купувањето на Чамак и не ни треба Бензема.... Искрено мене не ми фали таков играч... Ми фали еден голман и толку
Епа мене не ми фали голман имајќи го Шчежни а и Фабијански во добра форма. Мене ми фали гнасен одбрамбен играч што кога ќе му се појави на копитото дрогба или грдиот руни да им се стресат нозете.....

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Епа мене не ми фали голман имајќи го Шчежни а и Фабијански во добра форма. Мене ми фали гнасен одбрамбен играч што кога ќе му се појави на копитото дрогба или грдиот руни да им се стресат нозете.....
Го имаме, али повреден е... Читав општо за неговата повреда и за ахиловата тетива... То е повреда шо тешко се лечи, шо дури и ко ке се излечела, имало проблеми после тоа... Несомнено се вика Ахилова тетива, единственото ранливо место на Ахил..... Недоволна брзина, губење на стабилност, слаб доскок се дел од последиците кои еден професионален фудбалер може да ги има... Освен Себастијан Дајслер, не ми текнува, некој друг кој ја имал оваа повреда... Но, се надевам дека не е толку сериозна, неговата состојба, т.е не е најлош случај, па можи да се врати, онаков каков што беше пред повредата... Се разбира, зборувам за Вермален

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Го имаме, али повреден е... Читав општо за неговата повреда и за ахиловата тетива... То е повреда шо тешко се лечи, шо дури и ко ке се излечела, имало проблеми после тоа... Несомнено се вика Ахилова тетива, единственото ранливо место на Ахил..... Недоволна брзина, губење на стабилност, слаб доскок се дел од последиците кои еден професионален фудбалер може да ги има... Освен Себастијан Дајслер, не ми текнува, некој друг кој ја имал оваа повреда... Но, се надевам дека не е толку сериозна, неговата состојба, т.е не е најлош случај, па можи да се врати, онаков каков што беше пред повредата... Се разбира, зборувам за Вермален
Вермален е ѕвер али не е таков тип на фудбалер. Грд да е во вистинска смисла на зборот. Инаку Вермален во тандем со таков "гнасен" би биле добитна комбинација. Овој нека ги плаши а Вермален ќе си чисти на раат

Kajgana Shop

На врв Bottom