А кој го тераше Венгер да чека до последни 48 часа за да купи неколку играча кога имаше цело лето време да бира и да донесе екстра играчи.Кој го тераше Венгер да си игра к..от и да чека 2 месеци за у последен миг да му отидат Насри и Фабрегас и на крајот да се моли да остане нешто квалитетно у 5 за 12 за да може да купи нешто за да не отиде сезоната у пропаст.Мене лично засилувањата ми прават мерак ,значи немам ништо против засилувањата само дај немојте да го браните венгер и да го прајте светец , демек он е безгрешен и само да го вадите со ебената управа која дава толку мизерна плата што никој не сака ни да дојде во арсенал ни да игра за нас.Меѓутоа кулку и да е лоша управата и колку и да е таа крива за се едно е јасно , дека и на венгер му одговара вака инаку сосема јасно е дека ни би седел против својата воља.
Арсенал немаше да биде она што е денес без Венгер тоа е факт меѓутоа верувајте дека иако е можеби најдобриот стратег за лжмлади таленти во иста мера е толку лош во пазарењето и особено во тактика на одредени натпревари.
Сеуште не ми е јасно како може да даваш 13 и кусур милиони за Чемберлејн кога за 15 го имаш на тацна
Ешли Јанг , или пак даваш понуда од
6 милиони за дефанзивец на англија за кого екипата неколку пати одбила 12 мил ,или пак уште по луда е замислата да отидеш на Олд Трафорд со 8 повредени играчи и со играчи од типот на Кокелин или Џенкинсон кој до вчера играле во подпросечни екипи и
да не се браниш односно да играч офанзивно и да примиш 8 комада а со тимови како Стоук и Блекбурн да играш со 2 деструктивци и 3 средни играчи.
Лично многу го почтувам венгер и имам високо мислење за него меѓутоа како што кажав во некој делови од својата работа прави огромни грешки.Како и да е пак ќе кажам трансферите се сосем солидни меѓутоа немој да го браните венгер до таа мера односно
немој да кажете дека неможеше да донесе и подобри играчи.
Читам некој членови биле задоволни со Карлин куп...WTF 17 години навивам за Арсенал и никогаш не сум помисил дека ќе сум задоволен со Карлин куп туку отсекогаш сум целел на ПЛ и ЛШ .До кај дојде клубов да посакувам титула у Карлинг....
((((((