Фан Клуб: Арсенал

Gunner4ever

Vive la France
Член од
14 ноември 2009
Мислења
663
Поени од реакции
130
Хехех ова со Денилсон ептен беше ин јор фејс работава, не знам зошто воопшто го зема Денилсон на турнејава али ајде.....
Нека не го мачи нека му дае клоца и ај чао.....
Da go posramoti pred site kao sea sto naprai dobra taktika ima Wenger ostaj go ti nego :P

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
Искрено мислам дека на Арсенал му е потребен лев бек , шпиц класичен и голман зато шо голманот е пола од екипата според мене последниве год таму(на овие три позиции)арсенал нема некој екстра играч Ван Перси е повеке како полушпиц и ако се земе предвид дека секоја сезона паузира некое време заради повреда на овие три позиции и арсенал е најслаб а зкако напаѓач Бензема е добар избор а Перси како подршка .
Ни треба лидер некој како виера а вилшер е идеален само е многу млад али мислам дека ке прерасне во легенда на клубот и му треба малце време да се стекне со искуство .А во врска со вишокот играчи Денилсон,Бентнер,Алмунија, Росицки,Диаби мислам дека ги потрошија кредитите и не се потребни на нивно место да се донесат подобри.А на Вела и никогаш не му беше дадена вистинска шанса од секогаш мислев дека е подобар од бентнер али овој секогаш беше пред него.Голман е потребен под итно како и лев бек со Гибс тешко ке биде ми се чини исто како со Клиши за кого кога замина частев

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Гибс и Траоре ќе ротираат на левата бековска позиција, мислам дека не ни требаат засилувања овде, подобро да се потрошат пари на Кејхил и Мата.

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
A £17million deal for Bolton Wanderers centre-back Gary Cahill is believed to be close but manager Arsene Wenger is contemplating a second signing to add more cover.

Following Gael Clichy’s departure to Manchester City, Thomas Vermaelen will be asked to play at left-back if there are no other options.
Wenger, for that reason, wants another top quality centre-half in his squad and feels Alex is the perfect candidate.

Е веќе се претерува, ама од друга страна добро е, се учиме и ние да шпекулираме :cautious:

ARSENAL are ready to offer £2million for Mexico whizkid Carlos Fierro.

The striker scored four goals and claimed five assists to help his nation to glory at the Under-17s World Cup.
Fierro, who plays for Chivas Guadalajara, was voted the third best player at the tournament.
And the youngster, 16, has been compared to Manchester United ace Javier Hernandez.
The Gunners would be prepared to loan Fierro back to Chivas and play the Mexicans in a friendly.
Tottenham and German side Hoffenheim are also watching him.

Киндергарден :cenzura:

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Гибс и Траоре ќе ротираат на левата бековска позиција, мислам дека не ни требаат засилувања овде, подобро да се потрошат пари на Кејхил и Мата.
Само доколку се повреди некој или во куповите ќе ротираат иначе ќе си има еден прва постава и тој редовно ќе си игра кога ќе биде возможно. Општо познато е дека одбрана не се ротира за доброто на клубот.

Инаку и јас мислам дека Траоре треба да добие шанса пред Гибс меѓутоа кога Венгер ја кажа причината зошто го продал Клиши истакна дека дошло време да Гибс мора да игра, а и Гибс енглез па ќе има повеќе шанси од Траоре. А Траоре е поцврств, подобар со глава, побрз (јез да и Гибс е брз) и исто толку добар во напад, ако не и подобар. Во одбрана сигурно има нешто повеќе научено во Јувентус отколку Гибс во болница.

А што бараше Денилсон ака The Born Winner уште во екипата? Нели ние ништо немавме освоено па се лигушеше дека сакал да си иде??

Насри нема шанси да си иде, инаку во спротивност немаше ниту Насри ниту Венгер да ризикуваат повреда со што ќе се оневозможи продажба.
--- надополнето: Jul 13, 2011 7:35 PM ---

И не се надевајте на Мата чим Насри ќе остане. Во напад сме завршени и нешто што очекувам се само еден дм и еден стопер.

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
.. конечно и ја да пишам, бев малце на легачење. Се што моментално можев да прочитам, а никако од глава не ми изглегува е тоа што ќе играме цела сезона со лев бек од типот на Гибс :ROFLMAO:

Бек искусен, напаѓач и уште еден светска класа играч, мислам дека би требало да биде минимумот за ова лето. Ах, да.. за Венгер минимумов мој, е и воедно нешто повеќе од неговиот максимум.

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Треба напаѓач. Арсенал нема напаѓач.

БЕНЗЕМА!!!
Бензема... Не го зема!
Жервињо го имаме бе луѓе!
Жервињо и Рвп прв тим + Шамак замена... Другите за недај боже.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
И не ми е јасно, зошто само Траоре и Гибс ги споемувате !? Новиот Карл, не е лев бек !? Јас побрзо него би му дал шанса, одколку на овие двајца ! :D

ZS_

Член од
26 јули 2008
Мислења
5.156
Поени од реакции
211
Абе ајде. Ван Перси му пружам рака, се снаоѓа добро, има финиш но сите знаеме дека е стаклен и дека мора да има добра замена. Чамак ќе му биде резерва, или можеби Бентнер што незнаат гол да дадат, не му спорам квалитети на Чамак меѓутоа дечкото не е Финишер!!!
Жервињо ќе го видиме, не е класичен напаѓач, но што знам, Венгер увек знаел да ги изротира убаво играчите, доста ги праеше од напаѓачи во крила!

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.966
Поени од реакции
9.596
штопер, шпиц ,голман ,лев бек и да немат повреди секоја година исти проблеми со повреди
Метерсакер,Бензема,Стекеленбург или Гордон ,Алваро Переира
--- надополнето: Jul 13, 2011 11:16 PM ---
Абе ајде. Ван Перси му пружам рака, се снаоѓа добро, има финиш но сите знаеме дека е стаклен и дека мора да има добра замена. Чамак ќе му биде резерва, или можеби Бентнер што незнаат гол да дадат, не му спорам квалитети на Чамак меѓутоа дечкото не е Финишер!!!
Жервињо ќе го видиме, не е класичен напаѓач, но што знам, Венгер увек знаел да ги изротира убаво играчите, доста ги праеше од напаѓачи во крила!
И Анри беше крило па се растури од голови ни треба таков играч
--- надополнето: Jul 13, 2011 11:18 PM ---
Бензема... Не го зема!
Жервињо го имаме бе луѓе!
Жервињо и Рвп прв тим + Шамак замена... Другите за недај боже.
Ван перси 2-3 месеци во аут секако ке закачи некоја повреда а и не е тој класичен шпиц

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
И не ми е јасно, зошто само Траоре и Гибс ги споемувате !? Новиот Карл, не е лев бек !? Јас побрзо него би му дал шанса, одколку на овие двајца ! :D
Не е. Десен бек е.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Како бе, десен !? Охх маки, со мене... Јас па се лев мислев дека е... Ахх ништо тогаш само Вермален таму, ако земиме уште еден централен дефанизвец... :)

D

D_NazGUL

Гостин
Ах старите добри времиња, источно германски крапинци напукани стероиди до уши имаше да ги ринеш со лопата. Што е ова сега бре неможе човек да си најде асолен ѕвер за у одбрана - жити еден двајца се и сите се потепаа за нив, а па ние уште се надаме дека Венгер ќе го купел Самба. Оф мори мајко има поголеми ајкули од Венгер, кои знаат што е купување.
Голем мерак ми остава Пер Метерцакер, ме потсеќа на Матиас Замер - ѕвер играч!

Kajgana Shop

На врв Bottom