Фан Клуб: Арсенал

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
нели треба од рамото или ракавот да повлечат линии?

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.055
Поени од реакции
6.715
нели треба од рамото или ракавот да повлечат линии?
Треба еден ќотек на тоа нердовите што влечат линии да им се мавне, немаат никаква константост у влечењево, од кај ќе им прдне прво од таму влечат.

Член од
27 декември 2020
Мислења
561
Поени од реакции
1.021
What the actual fuck?
Автоматски споено мислење:

Па мрш говна едни, никад да не ве викнат на европско и светско да судите.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Ни изеба ВАРот денеска убаво. У курац нека идат, таман кога сите утакмици за викендот ќе се наредат за нас, макар и за ебаното седмо место, пак нешто вакво мора да испадне.

Баш да видам дали чудо може да направиме, од досегашната игра, тешко нешто

Утакмицава оди од лошо кон полошо

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.055
Поени од реакции
6.715
глеај сеа офсајд Холдинг

тоа ако биде нека се убијат сите судии у англија

aj мрш у втора лига

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.258
АЛОООООООООО СЛАВИМЕ ГОЛ ЗА 1:1 ПРОТИВ ФУЛАМ НА ЕМИРАТИ ВО НАТПРЕВАР КАДЕ ШТО ФУЛАМ СО ТОПКА НЕ СЕ СОСТАВИЈА, НАМЕСТО ДА ЗЕМЕМЕ ТОПКАТА И ДА ТРЧАМЕ КОН ЦЕНТАР :mad: ЖИРУ ПРОТИВ БОРМУТ ТИ ЛИ СИ

Па на 5 бода бевме до 7мо место, со победа ќе бевме на 2. Во сезона каде што секој тим игра топло - ладно, а Тотенхем особено, во ситуаиција каде што немаме славено St Totteringham's Day бајги одамна, ние викаме небитен бил натпреварот... Ко да играме во 4 натпреварувања, а не само во 2. На ваков лузерски менталитет заслужуваме ЛЕ да отпаднеме во полуфинале и до крај во втор дел на табела да паднеме.

Одлична беше играта, штета за шансите, порадо би гледал вакви натпревари со 18 шанси, испокрадени од судии, отколку 95% од натпреварите оваа сезона независно дали сме победиле со пенал и 0 шутеви, или сме изгубиле/ремизирале со 0 шутеви.

Мартинели би го играл CF, забораваме дека крило не му е природна позиција, иако одличен беше, сите шанси беа преку него, таа во 88 мораше да ја даде, било каде да шутнеше освен во голманот ќе беше гол, нека стекнува искуство, ќе бидне одличен играч од него.

Фрустрира резултатот, ама фанови на Арсенал сме, навикнати сме. Да не падне моралот кај играчите само. Ништо друго освен 3 бода не заслуживме денес.

П.с. Многу беше јака одбраната на голманчево на Фулам на последната шанса после шутот на Себаљос. Закачи нивни играч при шутот и смени правец, плус вртена беше и се одалечуваше од голманот, со врвот на прстите ја спаси.

Последно уредено:
Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.055
Поени од реакции
6.715
Мартинели се уби од дркање на топката, на моменти ме нервираше многу. Имаше ситуации кај што можеше да креира шанса за еден од Лака,Сака и ЕСР он ми ја тупеше. Мора да си го поправи тоа, али бразилец е јбг, тоа е тоа. Се изнапромашија денеска.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.258
Мартинели се уби од дркање на топката, на моменти ме нервираше многу. Имаше ситуации кај што можеше да креира шанса за еден од Лака,Сака и ЕСР он ми ја тупеше. Мора да си го поправи тоа, али бразилец е јбг, тоа е тоа. Се изнапромашија денеска.
Континуирано имаме проблем против екипи кои го паркираат автобусот и играат бункер. Со Елнени и Себаљос, како и со Џака, нема брз проток на топка и пасови на прва за преку средина да се пробие автобусот и да се креираат шанси. Шансите одат преку крила и крилата пред себе имаат 7 противнички играчи кои чуваат 3 наши целосно покриени, па или се оди на соло шут од лоша позиција (стативата на Сака) или се умртвува играта и се застанува на топка и пак од ново акцијата. Како и да е мањак сме на барем 2ца такви играчи во средина, а порано сме ги имале на претек. Дури ни Парти не сум сигурен дали е ваков кадар.

Значи не е фората играчите од средина да дотрчуваат до крилата за да имаат на кого крилата да подадат топка, да им помогнат. Туку крилата да улетуваат во средина за пасови на прва и да ги фаќаат на спиење противничките одбранбени, кои заспано чуваат простор, а не играч.

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.055
Поени од реакции
6.715
Континуирано имаме проблем против екипи кои го паркираат автобусот и играат бункер. Со Елнени и Себаљос, како и со Џака, нема брз проток на топка и пасови на прва за преку средина да се пробие автобусот и да се креираат шанси. Шансите одат преку крила и крилата пред себе имаат 7 противнички играчи кои чуваат 3 наши целосно покриени, па или се оди на соло шут од лоша позиција (стативата на Сака) или се умртвува играта и се застанува на топка и пак од ново акцијата. Како и да е мањак сме на барем 2ца такви играчи во средина, а порано сме ги имале на претек. Дури ни Парти не сум сигурен дали е ваков кадар.
Јас денеска не видов проблем, имавме бар 7 одлични шанси, што е доволно за еден тим да победи. Себаљос уствари имаше и добра утакмица, тоа што Елнени е со очите на тилот тоа е друг проблем. Денеска не сјеба само реализација на добри шанси.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Не дека ни значи овој бод, ама ептем мерак ми е што Фулам дајверите изгубија два у последна минута, и покрај цел напор на ВАР-от и за тој гол да најде рачка да го поништи.

А иначе лоша, игра, џабе сите тие шанси кога немаше конкретен напад. Елнени лош, Белерин слаб, Габриел исто климав, и најлошо Лаказет играчот во форма повреден барем на некое време.

@Fluffy_bunny

Зајко кокорајко
Член од
24 декември 2020
Мислења
1.724
Поени од реакции
2.237
Требаше Лено да го остави на голот. За останатите измени во тимот можам да разберам со оглед дека ќе играат со Евертон и Виљареал. Ама денес пропуштија да се доближат на еден бод до Евертон и на два бода од кокошките.

Kajgana Shop

На врв Bottom