Фан Клуб: Арсенал

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Мари ја допре после шутот, смени правец

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk
Пак мораше подобро да реагира според мене, оти низ раце буквално му помина топката.

Последниве неколку недели Лено не ми е баш баш сигурен, се надевам е само период и ќе му годи малце одморов.
Два пати до сеа сме се согласиле... не знам што да мислам за ова... :pos:

Член од
21 октомври 2014
Мислења
4.054
Поени од реакции
6.715
Два пати до сеа сме се согласиле... не знам што да мислам за ова... :pos:
Дека и расипаниот саат е точен два пати во денот??
Автоматски споено мислење:

Мене уште не ми е јасен вториот гол, паѓа во ситуација кога судијата се наведнува со спрејот да обележи кај да застане живиот ѕид, има некое правило каде што вика дека не мора судијата да е исправен и да прати што се дешава за да се изведе слободниот ли. Кога продолжи акцијата овој се збуни не сфати ни он што се дешава. Нели во вакви ситуации свирнуваше и ја враќаше топката на место и не се изведуваше дур не даде знак дека може, особено што не беше на правото место топката а беше слободниот од позиција каде што е и битно да се изведе од вистинското место каде што бил фаулот затоа и служи спрејот, да не добива некој метар плус и ѕидот да е на 3 метра поставен. Не е ова аут да може полево подесно понапред поназад. Не се жалам, ама не би требало вакви ситуации да станат навика пошто калакурница ќе е фудбалот.
Венгер се бори за баш спротивното од се ова што имаш кажано, за да е побрз текот на играта. Јас немам ништо против нивниот гол, јас сум за да може одма кога сакаат да се изведи. А ако делкаме ситници вака за нашиот втор гол, на Лака му се тркалаше топката кога го изведи фаулот :D

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.258
Венгер се бори за баш спротивното од се ова што имаш кажано, за да е побрз текот на играта. Јас немам ништо против нивниот гол, јас сум за да може одма кога сакаат да се изведи. А ако делкаме ситници вака за нашиот втор гол, на Лака му се тркалаше топката кога го изведи фаулот :D
Ова би имало логика во ситуација да се укинат сите тие спрееви за обележување. Ама вака кога постојат тие и се дел од играта, нема поента малку да има опција кога сакаш да изведеш, пошто еве ти изведуваш дур судијава е наведнат да обележи, нит играчите се наместени (не може да бидат пошто го гледаат судијата како прави линија), ем плус судијата е во тие 3 метра што треба да нема играч, значи плус играч во жив ѕид испаѓа. Јас сум за да се игра брз фудбал и да нема многу непотребни прекини, ама ова е премногу за мои вкусови на префинетост. :D

Член од
27 декември 2020
Мислења
561
Поени од реакции
1.021
Барај во делот за Quick free kick
Имав некаде сретнато интервју од судијата на тој меч кога Анри им даде гол додека Челси немаа формирано жив ѕид, беше нешто дека ги оставаат играчите да решат дали сакаат ceremonial free kick или quick, со тоа што ако одберат да изведуваат брз немаат право на повторување ако топката удри некого поблиску од пропишаното растојание. Не гледам проблем со регуларноста на вториот гол, затоа се стои пред топка во вакви ситуации :)

Член од
27 декември 2020
Мислења
561
Поени од реакции
1.021
No Xhaka???

Автоматски споено мислење:

Не ми се верува дека ќе кажам вакво нешто ама подобро ќе беше со џака наместо шпанската балерина. И што е со Обамејанг? Каква е оваа Жервињо реинкарнација?

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.258
Артета е директен виновник за поразот. Мртви сме во напад, помртви никогаш не сме биле, наместо Мартинели да стартува свеж одморен желен за игра и да се докаже, стартува мртвиот Обамејанг кој игра само фризурата да му ја видиме. Апсолутно ниту он ниту Лаказет, а ни телето Пепе што од 10 продори 11 поеба, не треба да стартуваат пред Мартинели. Му ја уништи кариерата, за 1 година да очекуваме трансфер во Фламенго после претходна позајмица во Сан Лоренцо. Идиот.

Член од
27 септември 2010
Мислења
5.073
Поени од реакции
7.160
Најмизерна игра досега што сум ја гледал како фан. Подобри бевме при поразот 6-0 од Челси. Мртви.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Член од
27 декември 2020
Мислења
561
Поени од реакции
1.021
8 утакмици до крај, 7 бода до 5то место. Теоретски има шанси, во пракса скоро па да нема. Останува да се надеваме дека ќе освоиме Лига Европа.
Утакмицава на душа на Артета иде, од почеток ко да тргна да брани 0-0. Оној па голумот жервињовски не можам да го гледам веќе, сезонава подобро нека тренира наместо да игра.

Член од
3 мај 2014
Мислења
906
Поени од реакции
2.969
И Артета е крив да, ама ваква незаинтересираност у игра, немање желба, куроболие ја не сум видел..
Ужас, 2 играча играат само, т.е пробуваат да направат нешто, другите куроболие до максимум.
Нека ги казнат да им ебам се по список.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.258
Катастрофа потег се испостави што не се продаде Обамејанг, можеше добра цена да се извади и да се најдоа тие пари во инвестирање на млади играчи и градење стратегија со која бевме во топ екипи во Европа и игравме најатрактивен фудбал. Ама не, супер е стратегијава да задржуваш 30+ годишни играчи со надеж дека ќе нема да се исти ко милион играчи уназад што после потпишан договор завладеало куроболие кај нив. Е сеа пак сме си заебани, нит од свои нит од туѓи грешки учиме, едноставно Арсенал не учи воопшто. Точно и јас не мислев дека Оба волку очаен ќе е, ама зошто да ризикуваш побогу, продај ги извади им цена, посекако нема топ4 со овој ростер, посекако мора нова страница да се сврти.

0:0 имаш против Ливерпул во најкатастрофална форма што е, играш на домашен терен, шут кон гол немаш, наместо офанзивен играч да ставиш да пробиеш ти ставаш Елнени факинг Елнени за да браниш реми на домашен терен. КОЈ КУР?!

Помина сезоната Мартинели не доби шанса, сите си добија и Вилиан и Пепе и Лаказет и Оба, ама не и Мартинели. Го ставаш во 77 минута на 0:2 кога не можеме топка од наш шеснаесетник да извадиме. Никако да стартува, тоа би било погубно за фамозниот Арсенал кој е 9то место на табела и губи 0:3 од Ливерпул дома. :)

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.834
Поени од реакции
492
До сите шо јадите гомна за Џака еве ви чист пример дека Џака е пола екипа моментално.

Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.131
Поени од реакции
13.258
Најмизерна игра досега што сум ја гледал како фан. Подобри бевме при поразот 6-0 од Челси. Мртви.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Wrong. Арсенал од 8ми ноември (0:3 против Астон Вила) до 22ри декември(1:4 против Сити во куп) играше исто така мизерен фудбал како денес. Ова што го гледавме денес не беше никаква нова глетка. Само тогаш игравме и против екипи ко Лидс и Барнли, па не знаеа вака да не напунат ко Ливерпул денес. И тогаш шут кон гол немавме и тогаш шанса креирана немавме. Се повеќе мислам дека светото тројство од Тирни, Сака и ЕСР е јадрото играчи кое не спаси да излеземе од мизеријата и еве денес без нив 3 ние сме потонат брод. Уствари ништо не е ни тргнато на подобро, само неколку натпревари играта беше навистина подобра поради нас, а не поради слабиот противник, другото беше се вадење на индивидуални квалитети на играчи. Верувам дека до крај пак ќе наидеме на некој блесок од стариот добар Арсенал, ама тоа ќе биде само блесок, работите смрдат од корен и мора тотален ремонт на овој тим.

Член од
27 декември 2020
Мислења
561
Поени од реакции
1.021
Уште 3 саати да трае утакмицава немаше да припарат до голот. Говна, од прв до последен. Ако ги чуваше Смит Роу и Сака за Лига Европа, океј не замерувам што не беа на клупа, АМА штокур беше пристапов и целава утакмица? На терен изгледаа ко да ги пуштил Артета и да им рекол "трчајте таму нека мине време, чиста формалност". Имаат среќа што уште нема публика, ќе ги свиркаа на терен.

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
До сите шо јадите гомна за Џака еве ви чист пример дека Џака е пола екипа моментално.
Ебати екипата кај што Џака е главен...
Мислам затоа и се крстиме у ЛЕ...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk

Член од
6 мај 2008
Мислења
1.834
Поени од реакции
492
Ебати екипата кај што Џака е главен...
Мислам затоа и се крстиме у ЛЕ...

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
Епа до тиа степен е дојдена екипата, а да без Џака ете како играме.
Де ако може некој нека изваде статистика колку грешни додавања на утакмица има Парти, за шут кон гол не вадите оти уште го нема погодено голот.

Kajgana Shop

На врв Bottom