Исто како тебе и ја се надевам дека оваа млада генерација како Смит Роу и останатите од Хејл Енд ќе го претставуват Арсенал што поскоро ама сепак треба да има докажани играчи во составот, првотимци, на кој сегашноста ќе се базира, младичов е недокажан, од што ти дефинира дека наредната сезона ќе ја носи средината на Артета ?
Кај Емери се проби на крило/АМ, на позајмица во Хадерсфилд играше офанзивна улога(АМ).
Себаљос по рестартот на лигата беше еден од подобрите играчи на Арсенал, направија добар дует со Џака, кој сосема солидно функционираше, играчот се прилагоди на темпото на ПЛ, сметај дека само што напуни 24години и наредната сезона може да блесне, очекувам да биде клучен дел од првиот тим на Артета.
Роу играше и 8 ка во Хадерсфилд може да одигра без проблем.
Себаљос не е играчот што ни треба бо средина, нема екплозивност, нема дриблинг, нема креативност во него.
Смит Роу е сосем спротивно на ова, знае да истрча 50 метеи со топка, да влезе во дриблинг, има завршен пас во секој поглед е поперспективен од Себаљос и мора да му се даде шанса, кога еден Вилок можеше да добие, Роу е далеку поквалитетен.
И како може на сметка на позајмрн играч да не му се дава шанса на еден од најперспелтивните играчи од академијата, тоа нема никаква логика.
Еве видете ја статистиката на Себаљос и кажете ми дека тој е креативното решение во средина, за што ни треба Себаљос?
Мислите дека со среден ред Џака Себаљос ќе се бориме за ЛШ?
Ја сум убеден дека немаме никакви шанси со нив двајца, во тој случај радо би му дал шанса на Роу да покаже што има, убеден сум дека има многу повеќе од Себаљос.
Sent from my JSN-L21 using Tapatalk