Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Гледајќи го мечот Реал М- Барселона , при мигот кога Меси гневно ја шутираше топката по свирежот на судијата, ми дојде меморија како нашиот РвП доби втор жолт против тие каталонски Коп**иња, по 1 секунда што ја шутна топката при толкава публика , во лига на шампиони, пре битен меч, и тоа не на сам крај... а тој не доби ништо за таа постапка да повторам повторно ГНЕВНА!
Епа немам што повеќе да кажам, тоа што ни се случи беше нај не фер ситуација...кога на нам ни се случува би бил задоволен ако и ним им се случува Нон-Стоп истото но гледаме дека не е така... !
Не ја шутна после свиреж, немаше никаков свиреж

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
картер друже не верувам во тоа, освен ако се нема искарано со Венгер па тогаш да си оди... Сеа со новиов сопственик ќе има милион шпекулации и ќе бидеме поврзани со 100 фудбалери.
Иначе, сетете се само на Адебајор што промашуваше... 10 пати подобри шанси од Шамак ама Венгер го вклопи понатека и колку и да го мрзиме имаше 2 сезони каде доста беше значаен за нашиот тим.

Едноставно не разбирам како може некои да го отпишуваат Шамак така лесно, човекот ИМА осет за гол све што му треба е убаво да се вклопи во нашата игра и да тренира завршница т.е. сам да ги завршува акциите. Сега некако повеќе гледа да подаде отколку да заврши а и шутот му е слаб. Али сепак како што кажав има осет за гол тоа е битно за напаѓач, неможе сите како РВП да бидат.

Знаејќи го Венгер (освен ако се нема искарано со него), шансите да Шамак биде летово продаден се 2%
Нешто повеќе за ова некое инфо имаш?
Може, не викам не, пренесувам само што имам прочитано од луѓе на твитер што се декларираат како дел од носителите на акции и познавачи на "инсајдери".
Конкретно што е работата, не знам.
Знам само и дека се шпекулираше пред неколку месеци дека Шамак бил тој од Премиер лига што присуствувал на таа забавата со жени/мажи во Лас Вегас. Ќе видиме што ќе каже летово.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.227
Поени од реакции
14.561
Имаше. Фаул беше, поради тоа што му досудија фаул се изнервира и ја “рогна“ топката.
Не ме терај сеа да барам снимка...
Неможеше да ја стигне топката трчаше да спаси аут и пред да излезе ја рогна... истото го направи и Алвеш во прво полувреме само што он ја рогна многу повисоко а овој право у публика...

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.856
Поени од реакции
10.227
КОНЕЧНО ОДЛИЧНИ ВЕСТИ ОД БОЛНИЦАТА!!!
http://www.arsenal.com/news/injury-news

Шчежни - ФИТ
Џору - Вклучен во составот со Ливерпул
Вермаелен - Тренира заедно со прв тим!!!! ( АЈДЕ МАЈСТОРЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.208
Поени од реакции
8.306
Не ме терај сеа да барам снимка...
Неможеше да ја стигне топката трчаше да спаси аут и пред да излезе ја рогна... истото го направи и Алвеш во прво полувреме само што он ја рогна многу повисоко а овој право у публика...
точно.

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Не верувам дека човек со толку висок „work rate“ како Шамак, да не може да се вклопи во некоја екипа. Глупи се овие муабети дека ќе биде продаден или да биде продаден, кога немавме напаѓач таму некаде есента, тој сам не одржа во трка за титулата. После, кога веќе се вратија Ван Перси, Волкот, дрвото Бендтнер итн, Шамак остана закован на клупа, а потоа, разбирливо, му падна формата. И не верувам, ма кој сака нека ме убедува, дека по таква блескава, плодна па дури и идилична форма на почетокот од сезоната, новиот играч на само неколку месеци од трансферот во нов клуб беше број еден, и по таква претстава да го седнат на клупа, верувајте, тоа психички уништува, сега сигурно се прашува каде згрешив, не сум доволно добар итн. Требаше да ги испроба со Ван Перси како тандем, место тоа Венгер го форсираше Бендтнер. Дечкото е добар, ама не толку како што го претставуваат, треба уште многу да работи, посебно на пристапот и односот кон играта.
Шамак можеби не е идеален, но нема ниту 35 години па да е пред пензија и да нема желба за учење и надигрување. Човек што толку многу се труди и работи, ќе успее и ќе се вклопи, па тој трча повеќе од Бендтнер и Росицки заедно, од Бендтнер е 100 пати покооперативен. Ќе видите како ќе игра ако Венгер му даде предност пред Никлас.
Кај напаѓачот не се битни само головите, тој си создава сам простор но и отвара простор за крилата и со тоа се шири играта, кога Шамак е на теренот покрај него има секогаш двајца чувари, а -2 во одбрана знаеме што значи, да не зборам за прекини и нафрлени топки, подобар играч со глава сме немале никогаш.
Се нервирам кога читам како го напаѓаат, за секој друг играч ќе бидам рамнодушен (освен ако падот на формата се должи на повреда), но во случајот на Шамак тој е најмалку крив, кривицата е делумно на Венгер, затоа што не се потруди да му докаже дека е ценет, а највеќе на ситуацијата која го снајде, секако тоа што се вратија првотимците.
И да не мислите дека Венгер ќе го брка 2 години а една сезона откако го донесе да го продава, глупости, па тој по 5 сезони чува играчи како Денислон, Росицки, Алмуниа, Бендтнер(чехот малку неоправдано е ставен во оваа листа, ама годините го фатија па формата никогаш нема да ја врати, останатите двајца се безнадежни, данецот треба да порасне прво, на листава е под казна).

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Не верувам дека човек со толку висок „work rate“ како Шамак, да не може да се вклопи во некоја екипа. Глупи се овие муабети дека ќе биде продаден или да биде продаден, кога немавме напаѓач таму некаде есента, тој сам не одржа во трка за титулата. После, кога веќе се вратија Ван Перси, Волкот, дрвото Бендтнер итн, Шамак остана закован на клупа, а потоа, разбирливо, му падна формата. И не верувам, ма кој сака нека ме убедува, дека по таква блескава, плодна па дури и идилична форма на почетокот од сезоната, новиот играч на само неколку месеци од трансферот во нов клуб беше број еден, и по таква претстава да го седнат на клупа, верувајте, тоа психички уништува, сега сигурно се прашува каде згрешив, не сум доволно добар итн. Требаше да ги испроба со Ван Перси како тандем, место тоа Венгер го форсираше Бендтнер. Дечкото е добар, ама не толку како што го претставуваат, треба уште многу да работи, посебно на пристапот и односот кон играта.
Шамак можеби не е идеален, но нема ниту 35 години па да е пред пензија и да нема желба за учење и надигрување. Човек што толку многу се труди и работи, ќе успее и ќе се вклопи, па тој трча повеќе од Бендтнер и Росицки заедно, од Бендтнер е 100 пати покооперативен. Ќе видите како ќе игра ако Венгер му даде предност пред Никлас.
Кај напаѓачот не се битни само головите, тој си создава сам простор но и отвара простор за крилата и со тоа се шири играта, кога Шамак е на теренот покрај него има секогаш двајца чувари, а -2 во одбрана знаеме што значи, да не зборам за прекини и нафрлени топки, подобар играч со глава сме немале никогаш.
Се нервирам кога читам како го напаѓаат, за секој друг играч ќе бидам рамнодушен (освен ако падот на формата се должи на повреда), но во случајот на Шамак тој е најмалку крив, кривицата е делумно на Венгер, затоа што не се потруди да му докаже дека е ценет, а највеќе на ситуацијата која го снајде, секако тоа што се вратија првотимците.
И да не мислите дека Венгер ќе го брка 2 години а една сезона откако го донесе да го продава, глупости, па тој по 5 сезони чува играчи како Денислон, Росицки, Алмуниа, Бендтнер(чехот малку неоправдано е ставен во оваа листа, ама годините го фатија па формата никогаш нема да ја врати, останатите двајца се безнадежни, данецот треба да порасне прво, на листава е под казна).
Браво за постов....Го делиме истото мислење, Шамак има неверојатен потенцијал, што според мене ако Венгер биде паметен, повеќе ќе го искористи следната сезона...
Но можеби и со право не играше повеќе, дека се збореше дечкото пресисал првава сезона...
Се надевам следна сезона ќе ги гледаме како тандем, РвП и Шамак, ептен ќе ми напраи мерак ако го стори тоа чичо А.В.....
За денес очекувам ненормална борба на терен и нормално ПОБЕДА....гоу гоу Ганерс:eek:lee::eek:lee:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Момци, се надевам дека денеска ќе следиме добар надпревар.....би сакал да ви ги земеме трите бода, но, доколку не победите....се надевам дека и титулата на крај ќе биде ваша...!!!! Поздрав и навистина очекувам возбудлив натпревар со погодоци...!!!

П.С. Почит за твитер изјавите на Фабрегас и Вилшер!!!!

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Arsenal team: Szczesny, Eboue, Koscielny, Djourou, Clichy, Diaby, Wilshere, Walcott, Fabregas, Nasri, Van Persie.
Subs: Lehmann, Song, Squillaci, Arshavin, Gibbs, Chamakh, Bendtner

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Спортски поздрав, и се надевам на добар натпревар.

Иако мислев дека ќе ви ја пуштат како лани со Челзи што направивме, Кени некако ме предомисли.

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Ако не тепаме,јас сум крив,ја пуштив 1-1 :)))))

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Фабрегас пак си игра ташаци на терен, Ебуе фантастичен!

Kajgana Shop

На врв Bottom