Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Жиру еден дуел не доби, Шкртел и Ловрен во џеп го ставија, а исто го нема и неговиот претпознатлив линк-ап-плеј.(n)
А за да има линк ап плеј, треба да има со кој да линка а?
Не доби дуел пошто двајцата на грб му се качуваа а немаше поддршка.
Зборам за у прво кога го пишав коментарот.

Тоа у второ мораше да го даде, ама откако искочи он немавме шанса.
А и он ја линкаше за на Санчез стативата.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
По мое 75 та минута беше за вадење Озил, на негово место Алекс, а не секогаш го вади Кокелан кој и то како е значаен за одбраната и им ги зголемува шансите преку контра. Санчез исто очекувам да се врати ама пак денешната измена би ми била на негово место Тео 75-80 минута.
Тео не е шпиц, јас не знам стариот непрепознатлив ми е ова сезона, што се глупира не знам.
Никако не ја разбрав замената на Кокелан, како беше карпа денес, толку е заљубен у Ремзи и Казорла за ништо на свет не би ги извадил.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Инаку освен климавиот старт каде најкрива беше десната страна со Чемберс и Белерин, Габриел изигра утакмичиште. 893729873 пати го извади гзот на Чемберс и неколку контри ги исече. Воопшто не е лош. Чемберс беше изгубен у простор денес[DOUBLEPOST=1440452061][/DOUBLEPOST]
Никако не ја разбрав замената на Кокелан, како беше карпа денес, толку е заљубен у Ремзи и Казорла за ништо на свет не би ги извадил.
Не бе брат, Венгер идеше да победи. Што ако го сменеше Ремзи со Окс? Кокелин е лимитиран офанзивно.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.503
Поени од реакции
10.257
Многу везњаци имаме у прв тим,Ремзи,Казорла,Озил.Лошо е тоа,се гушаат.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Инаку освен климавиот старт каде најкрива беше десната страна со Чемберс и Белерин, Габриел изигра утакмичиште. 893729873 пати го извади гзот на Чемберс и неколку контри ги исече. Воопшто не е лош. Чемберс беше изгубен у простор денес[DOUBLEPOST=1440452061][/DOUBLEPOST]

Не бе брат, Венгер идеше да победи. Што ако го сменеше Ремзи со Окс? Кокелин е лимитиран офанзивно.
У денешново сценарио, потшо Санти имаше лоша утакмица, не ќе беше лошо он да излезе место Кок, кој ќе чуваше од контри.

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.153
Поени од реакции
8.127
На сите три утакмици досега го вади, ај некни со Кристал беше блиску до црвен, ама денес...
Колку и да сака да нападни јас мислам со негово вадење цел концепт се руши..
Минатата сезона ич не го вадеше.

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.384
Поени од реакции
12.813
А за да има линк ап плеј, треба да има со кој да линка а?
Не доби дуел пошто двајцата на грб му се качуваа а немаше поддршка.
Зборам за у прво кога го пишав коментарот.

Тоа у второ мораше да го даде, ама откако искочи он немавме шанса.
А и он ја линкаше за на Санчез стативата.
Линкап не можеше да направи оти не можеше на нозе да стои, одма паѓаше, затоа го играме да ги тормози дефанзивците со неговата снага,ама денес него го тормозеа, т.е на последниве 3 утакмици не може дуел да издржи, изгледа скоро сите дефанзивци го научија како да го чуваат.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Концептот се сруши со Жиру -> Тео измената не со Кокелин.[DOUBLEPOST=1440452707][/DOUBLEPOST]
Линкап не можеше да направи оти не можеше на нозе да стои, одма паѓаше, затоа го играме да ги тормози дефанзивците со неговата снага,ама денес него го тормозеа, т.е на последниве 3 утакмици не може дуел да издржи, изгледа скоро сите дефанзивци го научија како да го чуваат.
Ама сфативме дека не е тип на играч што може сам да си напраи шанса, така да не е он крив коа Санти неможе пас да му даде и Санчез себичи. Не поминавме половина цело прво, сам беше напред. Кога почнавме второ да играме виде дека и шанси правевме поради него.

Неможе цело време само Жиру да е крив (иако промаши зицер) кога и Санчез беше мизерен денес, и Санти.[DOUBLEPOST=1440453321][/DOUBLEPOST]Инаку мислам дека со Окс ќе стартувавме да беше одбраната позади Мерте-Кош.

Окс сезонава мора да игра повеќе, ептен е непредвидлив и има шут со двете нозе.

Последно уредено:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Абе другaри ние изглеa рaзлични утaкмици сме глеaле вечервa...
Кaкo бе мoжете дa кaжете декa Белерин игрaл лoшo ?!
Пa Белерин скoрo целo првo пoлувреме игрaше и бек и центрaлен, 100 пaти интервенирaше местo Чејмберс, беше причинaтa зoштo не примивме гoл дo кaј 40тa минутa и вие викaте лoш бил...

И Гaбриел aј се пoдoбри тaму oд кaј 30-40 минутa aмa дo 30тa беше кaтaстрoфa невиденa. Секaкo беше пoдoбaр oд Чејмберс aмa пaк беше лoш. Oвa пaк збoрaм дo кaј 30тa минутa пoсле тoa дoбaр беше.

Кoј му кур бизнис нa Сaнчез сo држење нa тoпкaтa целa утaкмицa?
Пa пoбрзo oслoбoди се oд тoпкa, a не дa се вртиш у круг и нa крaј дa јa зaебеш рaбoтaтa. Амa пa дoбрo е кaј негo шo oткaкo ќе јa изгуби тoпкaтa речиси секoгaш ќе си јa пoпрaви грешкaтa пa немa oпaснoст oд кoнтри.

Теo реткo се снaoѓa дoбрo кaкo цф и местo упoрнo дa игрa цф (бaр тие ретки пaти кoгa влaгa oд клупa) некa си игрa пoлушпиц.

И нa крaј пaк ќе кaжaм, злaтен Oкс нaс ни седи дo 80тa нa клупa...

Sent from my LG-D620 using Tapatalk

Makaveli_Gunner

The_Motherfucker*
Член од
4 февруари 2011
Мислења
647
Поени од реакции
274
Oкс мора да игра прва постава сезонава гром е малиот треба Ремзи малце на клупа да седне , за Чемберс што да кажам :tapp: лепотанот во нападот :гомце: врати се од повреда Велбек на него ке почнам да се надевам :confused:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
А што е работата со Велбек, повреден е од април, ниеднаш Венгер не спомна дека е долготрајна повреда, пак дојдовме на истото како лани, само Жиру ни е едини вистински шпиц.

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.415
Поени од реакции
2.550
Џабе ги праите истите муабети после секоја утакмица,стариот не ве слуша.Па дури и да ве слушне тој пак по негово

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Francis Coquelin's game by numbers:
91% pass accuracy
6 interceptions
5 tackles won
2 blocks

Каков ѕвер имаме во тим. Он да не беше денес, ќе бевме длабоко потонати уште во прво. А и со подавањава, колку и да ме нервира некад со долгите подавања, денес беше одличен. Не памтам да имаше лошо подадена долга топка, без разлика дали беше со лева или со десна.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Да имаше малку поголеми нозе ќе беше уште подобар :)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Габриел е играчиште, спремен е да му го земе местото на Пер.

Kajgana Shop

На врв Bottom