грешка си, порано било ...9,13,7,2,10,6.....Порано беше 1,2,1,2
Сега 3,4,3,4
Утре 5,6,5,6![]()
Како маалски голман можам да ти кажам дека кога ќе ја префрлиш тежината на едната нога скоро е невозожно да се џитнеш рефлексно на другата. Не може да се криви Оспина за таа ситуација.За третиот секако, а по мене и за првиот иако го удри Пер топата, шутот беше од 30+ метри а топката го удри Пер одма после шутот, добри голмани рефлексно можат да ги бранат тие топки.
Да не зборам за целокупната несигурност на тој натпревар. Спореди го само Оспина од средата и Оспина од денес, денешниов Оспина ги бранеше тие два удари.
Мене ме изнервира што не се ни обиде да направи нешто,на пола метар од него пројде топката, ни рака не пружи а имаше шанси да ја фати.Како маалски голман можам да ти кажам дека кога ќе ја префрлиш тежината на едната нога скоро е невозожно да се џитнеш рефлексно на другата. Не може да се криви Оспина за таа ситуација.
Мислев за ерата на Венгер. Не го успорувам фактот дека е и ќе биде најуспешен менаџер во нашата историја, но како тргнало графиконот ќе биде во опаѓачка тенденција(се шалев). Сега имаме сериозни шанси да одиме чекор напред ,а тоа е второто место.грешка си, порано било ...9,13,7,2,10,6.....
а утре како ќе биде никој не знае
Не знам како мислиш дека треба да реагира. Таа топка не се движи со 2 km/h па да може голман кој бил „изместен“ да ја фати. Тоа беше грешка што му дозволија воопшто да шутира непокриен. Ни Оспина па ни Пер што ја зафати несреќно не се криви директно, ама Пер е индиректно крив што дозволил таков шут да се случи. И не само Пер, сите беа ко заспани зашто дозволија Монако да ги умртви.Дајте фул хајлајтс или торент,не ја гледав.[DOUBLEPOST=1425246600][/DOUBLEPOST]
Мене ме изнервира што не се ни обиде да направи нешто,на пола метар од него пројде топката, ни рака не пружи а имаше шанси да ја фати.
Брзо се движеше топката ама и од голема далечина беше,Пер ја закачи некаде на 16 метри ако не се лажам.Имаше време барем рака да пружи можеби ке го погодеше во раката,овој се помири со голот во моментот кога го погоди топката Пер.Не знам како мислиш дека треба да реагира. Таа топка не се движи со 2 km/h па да може голман кој бил „изместен“ да ја фати. Тоа беше грешка што му дозволија воопшто да шутира непокриен. Ни Оспина па ни Пер што ја зафати несреќно не се криви директно, ама Пер е индиректно крив што дозволил таков шут да се случи. И не само Пер, сите беа ко заспани зашто дозволија Монако да ги умртви.
Еве пак го прегледувам хајлајтсот и тврдам дека било кој голман да беше не би можел да реагира. Тешко е да процениш како се движи одбиена топка, а камо ли да реагираш и да ја одбраниш. Еве гледај денес голот на Росицки, топката помина на 20 cm до голманот ама не можеш да реагираш на такви топки. Единствено да имаш среќа па да те удри топката и така некако да спасиш ситуација.Брзо се движеше топката ама и од голема далечина беше,Пер ја закачи некаде на 16 метри ако не се лажам.Имаше време барем рака да пружи можеби ке го погодеше во раката,овој се помири со голот во моментот кога го погоди топката Пер.
Ako e Ospina kriv što ne e 5-10 santima povisok, ili barem so podolgi race, togaš možeme da kažeme deka e kriv za tretiot gol.За третиот секако
Па нормално дека тој е крив. Што не се тегнел повеќе на физичко ко детеAko e Ospina kriv što ne e 5-10 santima povisok, ili barem so podolgi race, togaš možeme da kažeme deka e kriv za tretiot gol.